Чахохбілі з курки в мультиварці — 5 рецептів

Чахохбілі — тушковане грузинське блюдо, яке готують з птиці, частіше з курки, і соковитих овочів. Особливо смачним чахохбілі з курки виходить в мультиварці. М’ясо довго чекати, просочується ароматами спецій, часнику і виходить неймовірно соковитим, тане в роті.

Класичний рецепт чахохбілі з курки в мультиварці

Особливість класичного рецепта полягає в тому, що шматочки курки попередньо обсмажують без масла. Страву готують тільки з філейної частини курки з додаванням цибулі, томатів, часнику, кінзи і хмелі-сунелі.

Інгредієнти:

  • Філе курячих стегон без шкіри — 1 кг.;
  • Помідори — 5 шт.;
  • Ріпчаста цибуля — 2 шт.;
  • Часник — 5 зубчиків;
  • Хмелі-сунелі — 1 ч. л.;
  • Сіль.

Приготування покроково:

  • Філе стегон промиваємо і висушуємо паперовими рушниками. Каструлю ставимо на режим «Смаження» або «Випічка», викладаємо в чашу підготовлені шматочки м’яса стегна і обсмажуємо з двох сторін по 6-7 хвилин.
  • У нижній частині помідор робимо неглибокий хрестоподібний надріз ножем, опускаємо їх у киплячу воду на 20 секунд. Потім відправляємо в холодну воду на 1 хвилину і легко знімаємо шкірку. Нарізаємо помідори невеликими скибочками, очищений цибулю з кінзою — дрібно. Овочі з кінзою викладаємо в миску, додаємо подрібнений часник, сіль, хмелі-сунелі і добре перемішуємо.
  • Обсмажену курку заливаємо підготовленої ароматною сумішшю, переводимо мультиварку в режим «Гасіння», задаємо час 1 годину 15 хвилин і закриваємо. При повільному гасінні з овочів виділяється сік, який просочуємо курку і робить її ніжною. Кінза, часник, хмелі-сунелі додають їй приголомшливий східний аромат.
  • Готову ароматну курку в соусі подаємо з улюбленими гарнірами, свіжими овочами і лавашем.