Чай з імбиром – 10 рецептів імбирного напою

Чай з імбиром – ідеальний напій для холодного часу року. Він не тільки чудово зігріває, але також зміцнює імунітет, захищає від застуди та інших хвороб. Крім того, чай прискорює процес схуднення без шкоди для здоров’я.

Чай з імбиром — класичний рецепт з лимоном

Сьогодні відшукати у продажу імбир не складає ніяких труднощів. Він продається в будь-якому супермаркеті і фруктової крамниці. Краще брати свіжий корінь і самостійно натирати його, а не використовувати готовий сухий порошок. Для приготування чаю по класичному рецепту знадобиться: 10 г імбиру, 1 лимон, 50 г натурального бджолиного меду, 0,5 л води.

  • Корінь очищається від шкірки і натирається на дрібній тертці.
  • Вийшла «стружка» заливається окропом. Тільки після цього у напій можна додати сік половини лимона.
  • Посуд з чаєм закривається кришкою, закутується рушником і залишають настоюватися на 25 хвилин.
  • По закінченню вказаного часу в напій додаються скибочки залишився лимона і мед.
  • Цукор в такому чаї виявиться зайвим, солодкість додасть бджолиний мед.

    Рецепт приготування з корицею для схуднення

    Якщо планується використовувати імбирний чай для схуднення, то в його складі обов’язково повинна виявитися кориця.

    Досить 1 ч. л. цієї ароматної спеції. Також потрібно взяти: 3 ст. л. тертого кореня і 800 мл води.

  • Подрібнений імбир і кориця поміщаються в термос.
  • Інгредієнти заливаються окропом і настоюють не менше 40 хвилин.
  • Готовий напій вживається щодня перед їжею натщесерце 2 рази на добу – вранці і ввечері.

    Чорний чай з додаванням листя смородини

    Дуже смачним і ароматним виходить імбирний чай з додаванням смородинового листя. Краще використовувати молоді листочки, зібрані навесні. Для приготування чаю потрібно: 3 ч. л. будь-якого якісного чорного чаю, така ж кількість свіжих або сухих подрібнених листя смородини, 30 г імбирного кореня.

  • Першим ділом заливається окропом заварка. Її кількість можна змінювати на свій смак, вибираючи більш міцний, легкий напій.
  • Заварений чай проціджують через дрібне сито або кілька шарів марлі, після чого переливається в невеликий термос. В цю ж ємність додається нарізаний дрібними шматочками імбирний корінь.
  • Якщо використовуються свіжі листочки смородини, то їх потрібно попередньо обшпарити окропом і тільки потім використовувати в рецепті.
  • Після підготовки смородинові листя відправляються в термос до чорного чаю.
  • Напій повинен настоюватися під кришкою не менше 15 хвилин.
  • Пити чай слід гарячим з цукром або медом.

    Дивіться також:  Йогурт в домашніх умовах – 8 рецептів приготування

    Зелений чай з імбиром і молоком для зниження апетиту

    Якщо головною причиною зайвої ваги є великі порції сніданку, обіду і вечері, то можна обмежити себе за допомогою особливого зеленого чаю. Крім самої заварки (1 пакетик), на одну порцію напою треба взяти: 1 ч. л. подрібненого кореня імбиру, 350 мл води, 130 мл жирного молока або вершків (краще домашніх).

  • Для такого напою імбир повинен бути натерт дуже дрібно. Якщо волокна не дають його ретельно подрібнити, то варто попередньо злегка підморозити продукт (близько 25 хвилин). Після такої процедури корінь треться легко і швидко. Ароматна кашка перекладається ситечко.
  • Заварювальний чайник прогрівається і обдается окропом. В нього заливається вода для чаю, опускається пакетик заварки і ситечко з подрібненим коренем.
  • Поки напій заварюється, в окремій ємності кип’ятити молоко або нагріваються вершки.
  • У керамічної ємності з’єднуються всі інгредієнти.
  • Чай подається до столу відразу ж (без тривалого настоювання).

    Бразильський рецепт – протизапальний

    Імбир має ще й протизапальну дію, якщо правильно підібрати до нього додаткові інгредієнти. Готовий чай актуально пити при застудах і для усунення проблем з ШКТ. В рецепті змішується корінь імбиру (30 г), куркума (1 ч. л. порошку) і домашнє вершкове масло (10 г).

  • Корінь очищається від шкірки і перетворюється в однорідну вологу кашку.
  • До отриманої маси додається куркума і розм’якшене вершкове масло. Разом інгредієнти ретельно перемішуються.
  • Подається напій незвичайним чином: в 200 мл гарячого молока додається ароматна пряна паста. Подслащивается «чай» бджолиним медом. Під час хвороби пити його можна кожні три години. Також допускається вживати таке цілющий засіб для профілактики застуди і захворювань кишечника.

    Пряний чай з імбиром, кардамоном і корицею

    Такий гарячий напій швидко зігріє навіть в самий морозний день, а також прискорити процес одужання при ГРВІ. Для його приготування потрібно використовувати наступні інгредієнти: 70 г кореня імбиру, 6 гвоздик, 8 коробочок кардамону, щіпку кориці, половину лимона, 3 ч. л. крупнолистового зеленого чаю.

  • Дві ложки чаю заливають окропом і залишають на 7 хвилин. Це необхідно, щоб листочки добре розкрилися і віддали напою свій насичений смак.
  • Шматочок імбирного кореня очищають від шкірки і нарізають тонкими слайсами. Виділився при подрібненні сік краще відправити в напій.
  • Слайсы з рідиною перекладаються в каструлю і посипаються всіма перерахованими спеціями.
  • У ємність виливається чай разом з листям. Маса після закипання залишається на повільному вогні 25 хвилин.
  • Також в напій відправляє лимонний сік і шкірка фрукта, нарізана дрібними шматочками. Через 5 хвилин можна знімати посуд з плити і додати в неї залишився чай.
  • Настоюватися напій буде близько 25 хвилин.
  • Дивіться також:  Кава з вершками: 7 рецептів смачного і ароматного напою

    Після цього чай можна ще раз підігріти і подати до столу.

    Зміцнюємо імунітет фруктовим чаєм з імбиром

    Для зміцнення імунітету і дітям, і дорослим варто пити чай, приготований з додаванням не тільки імбиру, але також фруктів і спецій. Потрібно взяти: жменю сушених яблук, сік 1апельсина, по 1 ст. л. тертої апельсинової і лимонної цедри, а також подрібненого імбирного кореня, 1 паличку кориці, 1 зірочку бадьяна.

  • У киплячу воду засипають добре вимиті сушені яблука, натертий корінь, цедра цитрусових і всі прянощі. Вийшла ароматна рідина вариться на повільному вогні 3-5 хвилин.
  • У зняту з плити ємність висипається чай і виливається апельсиновий сік. Ще через 5-7 хвилин напій можна подавати до столу, попередньо процідивши через сито.
  • Коли чай охолоне, можна додати ще трохи води і після закипання тушкувати 5 хвилин на мінімальному вогні. Далі напій знову подається до столу.

    Освіжаючий холодний чай з коренем імбиру, м’ятою і тархуном

    Імбир не тільки добре зігріває, але ще й освіжає в жарку погоду. Звичайно, влітку його краще подавати в холодному вигляді. Для такого напою буде потрібно використовувати: 1,8 л очищеної води, по 1 ст. л. крупнолистового чаю зеленого і подрібненого кореня імбиру, пучка свіжої зелені (тархуну і меліси або м’яти), 3 скибочки лайма.

  • Гілочки зелені ретельно промиваються. З них знімаються верхні листочки, які перекладаються в скляну ємність, обсяг якої не менше 2 літрів.
  • До ароматної зелені відправляються скибочки лайма. Якщо цього інгредієнта під рукою не виявилося, можна замінити його звичним лимоном.
  • Стебла тархуну і м’яти нарізаються на короткі палички, заливаються холодною водою і на середньому вогні доводять до кипіння.
  • Відразу після появи перших бульбашок в ємність додається заварка. Далі каструля знімається з плити і залишають настоюватися на пару хвилин.
  • Одержаний чай переливається в скляну ємність з листям зелені і лаймом. При цьому потрібно використовувати дрібне сито або марлю, щоб напій не потрапили стебла та інші складові.
  • Як тільки рідина повністю охолоне, посуд переставляється на нижню полицю холодильника, де чай настоюється і охолоджується.
  • Дивіться також:  Як заварити чай з імбиром – 8 правильних рецептів корисного напою

    Подається напій з цукром або медом. Можна також додавати в нього апельсиновий або грейпфрутовий сік.

    Імбирний чай з медом і лимоном

    Крім класичного звичного рецепту такого напою існує і незвичайний, знайдений вченими в одному із стародавніх манускриптів. Вважається, що він наповнює людину бадьорістю, енергією і активізує захисні функції організму. Для нього потрібно використовувати: 3 ст. л. подрібненого свіжого імбиру, 1,3 л очищеної води, 100 мл лимонного соку, щіпка чорного меленого перцю, 80 г меду, кілька м’ятних листочків. Далі докладно розказано, як готується чай з імбиром та лимоном за унікальним рецептом.

  • Після того як вода в каструлі закипить, в неї додається натертий на дрібній тертці корінь імбиру.
  • Через 5-7 хвилин в ємність відправляється перець і листя м’яти. Подрібнювати останні не потрібно.
  • Всі компоненти варяться на середньому вогні 15-17 хвилин. Рідина не повинна занадто активно кипіти.
  • Після закінчення зазначеного часу ємність знімається з плити і настоюється.
  • Злегка остиглий чай ретельно проціджують, змішують з лимонним соком і подається до столу. Актуально пити його при кашлі, нежиті і інших ознаках застуди.

    Рецепт для екстремалів: часниково-імбирний напій

    Любителів унікальних рецептів напевно зацікавить і варіант імбирного чаю з часником. Такий напій вважається універсальним цілющим засобом. Він допомагає впоратися зі стресом, нудотою (в тому числі з морською хворобою), з алергічною реакцією, різними шкірними захворюваннями, недугами ШЛУНКОВО-кишкового тракту, кашель і застуду. Це одне з кращих засобів для зміцнення імунітету. Для його приготування потрібно використовувати наступні інгредієнти: 40 г кореня імбиру, 2 часникового зубчики, 1,8 л чистої питної води.

  • Імбирний корінь ретельно очищається від верхньої шкірки і нарізати тонкими слайсами. Можна використовувати для цього спеціальну терку.
  • Часник також очищається і подрібнюється будь-яким зручним способом. Наприклад, за допомогою дрібної терки або спеціального преса.
  • Імбирні скибочки часник перекладаються в термос і заливаються окропом. Рідина повинна настоюватися близько 2 годин.
  • По закінченню вказаного часу напій проціджують через марлю і подається до столу.
  • При хворобі чай потрібно пити протягом всього дня мінімальними порціями. В чашку можна додавати лимонний сік і мед. Такий напій з обережністю варто вживати людям з виразкою шлунка. Особливо він корисний в період епідемій грипу.