Часникові булочки – 6 простих і смачних рецептів

Апетитні і поживні часникові булки хороші як закуска і у вигляді самостійного ласощі. Печуть часникові булочки в духовці. Часник надає ароматного тесту витончений смак, за що їх люблять і діти, і дорослі.

Простий рецепт часникових булочок

Створити вдома привабливо золотисті булочки з пряним присмаком часнику під силу кожному. Для цього знадобиться духовка і необхідні інгредієнти. Простий рецепт може стати порятунком, коли потрібно нагодувати вертався зі школи дитину або пригостити раптово наскочили родичів.

Вам знадобиться:

  • борошно — 1,5 склянки;
  • сухі дріжджі — 1 столова ложка;
  • вода — полкружки;
  • оливкова олія — 1 ст. ложка;
  • цукор — 1 ст. ложка;
  • сіль — 1 ст. ложка;
  • висушені часникові часточки, дрібно порізані — 3-4 штуки;
  • вершкове масло — 2 ст. ложки;
  • дрібно порізані листя коріандру — 2 ст. ложки.

Як готувати:

  • У підігріту (не киплячий) воду додаємо цукор і дріжджі, перемішуємо протягом хвилини—двох. Залишаємо на 5-10 хвилин.
  • Змішуємо борошно з сіллю. Проминаем суміш в середині і додаємо туди дріжджі.
  • Додаємо в суміш оливкова олія і замішуємо тісто протягом 5 хвилин. При необхідності додаємо ще води.
  • Змочуємо рушник і накриваємо їм миску на годину.
  • Місимо тісто, що піднялося, потім розділяємо на три колобка однакового розміру.
  • Колобки розкладаємо на деко. Кожен надрізаємо в середині. Надріз повинен бути не більше 5 мм глибиною.
  • Ставимо деко в тепло на 45-50 хвилин.
  • Змішуємо часник, коріандр і вершкове масло.
  • Нагріваємо духовку до 180 градусів. Поки вона нагрівається, в надріз кожного збільшеного вироби акуратно накладаємо часникову суміш, розподіляємо її навколо надрізу.
  • Запікаємо тісто 25-30 хвилин. Булочки повинні придбати приємний золотистий колір — це знак, що їх можна виймати.

Такий рецепт доведеться, до речі, коли хочеться приготувати щось смачне і ситне для себе. На приготування піде не більше півтора годин.