Часникові стрілки по-корейськи – 8 рецептів

Часникові пагони є рекордсменами за вмістом вітамінів і корисних мікроелементів, а, крім того, їх легко перетворити на смачну пікантну закуску. Це ароматні мариновані стрілки, які відмінно поєднуються з м’ясом, рибою і овочами. Рецепт часникових стрілок по-корейськи виявився максимально простим і зрозумілим.

Як приготувати часникові стрілки по-корейськи — загальні принципи

Зробити обговорювану закуску можна легко швидко. Особливо, якщо знати основні принципи її приготування і деякі хитрощі:

  • Підсолювати страву найкраще соєвим соусом або крупною сіллю в самому кінці приготування. Для пікантності в нього часто додається також цукор і натуральний бджолиний мед.
  • Часникові стрілки завжди маринуються в процесі готування. Наприклад, в будь-якому оцті або свіжовичавленому лимонному соці.
  • Щоб полегшити задачу по підбору відповідних до закуски гострих приправ, краще придбати готову суміш для Моркви по-корейськи».
  • Готувати страву можна не тільки зі свіжих молодих пагонів часнику, але також і з заморожених.
  • Обов’язково потрібно зрізати зі стрілок бутони і нижню частину, промити їх проточною водою і обсушити серветкою.
  • Якщо стебла вже зрілі, то краще попередньо бланшувати їх, щоб розм’якшити.
  • Довжина маринующихся стрілок не повинна перевищувати 3-10 див. Якщо пагони виявилися більше, то їх слід нарізати на відповідні шматочки.
  • Щоб видалити з пагонів гіркоту, можна замочити їх на кілька хвилин у гарячій воді, а потім відразу охолодити в крижаній.
  • Заморожені стріли не залишати розморожувати, а відразу відправляти на сковороду для обсмажування.
  • Часникові стрілки можна готувати не тільки самостійно, а поєднувати з іншими продуктами: м’ясом, овочами, зеленню.

    Рецепти приготування

    Існує безліч цікавих рецептів приготування обговорюваної пікантною закуски. Крім класичного, це також варіанти з додаванням свіжих овочів, м’яса, кунжуту та інших інгредієнтів.

    Класичний рецепт часникових стрілок по-корейськи

    Для цього варіанту будуть потрібні самі прості і доступні продукти. Це: 270 г часникових стрілок, 1 ст. л. цукру, пару лаврових листочків, 2-3 зубчики часнику, 3 ст. л. столового оцту і соєвого соусу, 1 ч. л. приправи для корейської моркви і крупної солі, 1,5 ст. ложки будь-якого рослинного масла.

  • У салатниці змішується цукор, сіль і приправи.
  • До перерахованих інгредієнтів додається поламані дрібними шматочками лаврові листочки.
  • Залишилося влити в суміш соєвий соус.
  • Часникові пагони (довжиною близько 5 см) обсмажуються на олії до м’якості і появи коричневого забарвлення.
  • До готовим стрільцям прямо в сковороду виливається ароматна заправка і разом компоненти тушкуються на мінімальному вогні пару хвилин.
  • Коли маса трохи охолоне, її потрібно перекласти в пластиковий контейнер і залити оцтом, змішаним з подрібненим часником.
  • Отриману закуску можна їсти відразу, але через 4-5 годин витримки на холоді вона стає ще смачніше.

    Зі свининою

     

    З м’ясом закуска виявляється більш ситної. Якщо доповнити її відповідним гарніром, вийде повноцінний східний обід. Для приготування страви потрібно використовувати: 550 г стрілок часнику, 450 г м’якоті свинини, 2 білих цибулини, 2-3 щіпки спеціальної приправи, 0,5 ч. л. кунжутної олії, 3 ст. л. соєвого соусу без добавок, олія для смаження.

  • Цибулю нарізати тонкими півкільцями, а пагони – паличками не довше 5 див. М’ясо подрібнюється соломкою впоперек волокон.
  • Скибочки свинини обсмажують до рум’яного кольору на будь-якій рослинній олії.
  • Коли м’ясо буде готове, до нього додається цибуля, кунжутне масло, і інгредієнти готуються разом до прозорості овоча.
  • Залишилося додати в сковороду подрібнені стріли, залити сумішшю з соєвого соусу з приправами, і тушкувати страву на мінімальному вогні 10-12 хвилин.
  • В якості гарніру до такого частування ідеально підійде відварний рис будь-якого сорту.

    З огірком

    Огірок додасть закуски легкості і соковитості. Крім цього овоча (1 шт.), потрібно взяти: 450 г свіжих часникових стрілок, пару зубчиків часнику, половинку білої цибулини і така ж кількість червоного солодкого перцю, 1 ч. л. столового оцту, 0,5 ч. л. цукру, по щіпці коріандру і червоного меленого перцю, пучок свіжої кінзи, масло.

  • Часникові пагони потрібно нарізати на палички довжиною близько 10 див.
  • Цибулю і солодкий перець подрібнюються мініатюрними кубиками і обсмажують на розжареній олії 1 хвилину.
  • До продуктів додаються паростки часнику, і разом інгредієнти смажаться ще пару хвилин до м’якості і зміни кольору паличок.
  • Овочі перекладають у глибоку тарілку, а до них додається цукор, столовий оцет, подрібнений часник, спеції.
  • Закуска настоюється в холодильнику близько 30 хвилин.
  • Перед подачею до столу частування посипається дрібно нарізаною кінзою. При необхідності його можна досолити.

    З медом

     

    Мед відмінно доповнює будь-які гострі закуски. Головне, взяти якісний натуральний бджолиний продукт (2 ч. л.), а також: 450 г часникових стрілок, 7 головок молодої цибулі, 4-5 зубчиків часнику, 1 ст. л. оцту (краще всього взяти бальзамічний), 50 мл соєвого соусу, маленький стручок гострого перцю, мелений коріандр, сушені трави, олію.

  • Часник нарізати короткими паличками, а цибульні головки – навпіл. Разом вони до м’якості обсмажуються на олії.
  • До овочів додається соєвий соус і мед. Інгредієнти тушкуються на повільному вогні 3-4 хвилини.
  • Знявши сковороду з плити, потрібно відправити до овочів подрібнений часник і всі приправи.
  • Після ретельного перемішування закуска повинна настоятися не менше 1 години.
  • Подавати закуску можна в гарячому вигляді.

    З соєвим соусом


     

    Соєвий соус для такого рецепта потрібно брати світлий солоний без зайвих добавок (100 мл). Додатково буде потрібно: 550 г часникових стріл, 1 морквина, пара лаврових листочків, 1 ч. л. столового оцту, 1 ст. л. спеціальної «корейської» приправи, оливкова олія.

  • Часникові пагони нарізаються на палички довжиною 6-7 див, морква натирається на крупній тертці.
  • Овочі обсмажують на добре розігрітому оливковому маслі.
  • Коли інгредієнти стануть м’якими, можна додавати до них подрібнений лавровий лист, спеції і оцет. При бажанні можна додати трохи цукру.
  • Залишилося добре перемішати продукти і залити їх соєвим соусом.
  • Готовий салат з часникових стрілок по-корейськи зберігається виключно в холодильнику під закритою кришкою.

    Швидкий рецепт

    Приготовану за таким рецептом закуску можна пробувати і подавати до столу відразу після перемішування інгредієнтів. Для неї потрібно використовувати наступні продукти: 350 г молодих часникових пагонів, 70 г зеленої цибулі, 2 ст. л. бальзамічного оцту, 1 ст. л. кунжуту, 1 ч. л. цукру, по щіпці пекучого перцю, коріандру і будь-яких інших улюблених приправ, 40 мл оливкової олії.

  • Стрілки нарізаються на палички довжиною 3-5 см, зелений лук подрібнюється звичним чином.
  • У глибокій сковороді масло змішується з усіма прянощами. Маса добре розігрівається, і до неї додаються овочі. Разом інгредієнти готуються на повільному вогні 8 хвилин.
  • Потім вони посипаються цукром і поливаються соєвим соусом.
  • Ще через 10-12 хвилин паростки часнику повинні майже повністю увібрати в себе рідину з сковороди і стати м’якими.
  • Залишилося полити трохи остигнула масу оцтом і посипати кунжутом, попередньо обсмаженим на сухій сковороді до рум’яного кольору.
  • З такою закускою буде чудово поєднуватися сухий базилік або розмарин.

    Салат з часникових стрілок по-корейськи з овочами

    Якщо додати до часниковим втечам овочі, то вийде повноцінний гострий пікантний салат. Для його приготування потрібно взяти: 450 г стріл, по 2 шт. моркви, цибулі і червоного солодкого перцю, 3-4 зубчики часнику, сік половини лимона, 50 мл кукурудзяної олії (можна замінити будь-яким рослинним), щіпку приправи для салатів або моркви по-корейськи.

  • 5-сантиметрові палички часнику бланшируются 2 хвилини, після чого змішуються з іншими дрібно нарізаними овочами.
  • Інгредієнти поливаються маслом і соком лимона, а також посипаються усіма приготованими спеціями і подрібненим часником.
  • Салат добре розмішують, перекладається в скляну ємність з кришкою і відправляється в холодне місце.
  • Настоюватися закуска до готовності буде не менше 24 годин. Періодично її треба перемішувати.

    Стрілки часнику по-корейськи на зиму з кунжутом

    Кунжут здатний додати будь-якої страви оригінальний східний присмак. Перед змішуванням з іншими інгредієнтами він завжди обсмажується на сухій сковороді до рум’яного кольору (2 ч. л.). Також потрібно взяти: 550 г часникових стебел, 50 мл соєвого соусу, 70 мл рафінованої олії, 1 ложка рисового оцту, 8 шт. гвоздики і така ж кількість перцю горошком, по щіпці меленого коріандру і червоного перцю. Далі розповідається, як приготувати часникові стрілки по-корейськи з кунжутом.

  • Всі спеції перетираються товкачем і висипаються в розпечене у товстостінній посуді масло.
  • Відразу ж в гарячу масу відправляються нарізані на недовгі палички часникові пагони.
  • Коли інгредієнти стануть м’якими, ємність відправляється соєвий соус, і пагони готуються до оливкового відтінку.
  • Далі вливається оцет, висипається кунжут, і посуд знімається з вогню.
  • Закуска настоюється не менше 12 годин на нижній полиці холодильника.
  • Зберігати готовий продукт в скляній ємності під кришкою можна 2 тижні.

    Спробуйте нові рецепти:

    Загрузка...