Часникові стрілки по-корейськи – 8 рецептів

Часникові пагони є рекордсменами за вмістом вітамінів і корисних мікроелементів, а, крім того, їх легко перетворити на смачну пікантну закуску. Це ароматні мариновані стрілки, які відмінно поєднуються з м’ясом, рибою і овочами. Рецепт часникових стрілок по-корейськи виявився максимально простим і зрозумілим.

Як приготувати часникові стрілки по-корейськи — загальні принципи

Зробити обговорювану закуску можна легко швидко. Особливо, якщо знати основні принципи її приготування і деякі хитрощі:

  • Підсолювати страву найкраще соєвим соусом або крупною сіллю в самому кінці приготування. Для пікантності в нього часто додається також цукор і натуральний бджолиний мед.
  • Часникові стрілки завжди маринуються в процесі готування. Наприклад, в будь-якому оцті або свіжовичавленому лимонному соці.
  • Щоб полегшити задачу по підбору відповідних до закуски гострих приправ, краще придбати готову суміш для Моркви по-корейськи».
  • Готувати страву можна не тільки зі свіжих молодих пагонів часнику, але також і з заморожених.
  • Обов’язково потрібно зрізати зі стрілок бутони і нижню частину, промити їх проточною водою і обсушити серветкою.
  • Якщо стебла вже зрілі, то краще попередньо бланшувати їх, щоб розм’якшити.
  • Довжина маринующихся стрілок не повинна перевищувати 3-10 див. Якщо пагони виявилися більше, то їх слід нарізати на відповідні шматочки.
  • Щоб видалити з пагонів гіркоту, можна замочити їх на кілька хвилин у гарячій воді, а потім відразу охолодити в крижаній.
  • Заморожені стріли не залишати розморожувати, а відразу відправляти на сковороду для обсмажування.

Часникові стрілки можна готувати не тільки самостійно, а поєднувати з іншими продуктами: м’ясом, овочами, зеленню.