Чебуреки на кефірі – 7 рецептів приготування тіста

Що може бути смачніше чебурека? Під рум’яної хрусткою скоринкою ховається ароматна і соковита начинка. Раніше на історичній батьківщині чебуреки смажилися тільки в баранячому жирі, тому страва завжди їли гарячими. Тепер у технології їх приготування багато чого змінилося. По-іншому стали готувати тісто. Зараз багато роблять чебуреки на кефірі, оскільки результат такого кулінарного експерименту завжди виявляється дуже смачним.

Класичні чебуреки з м’ясом на кефірі

Тісто для класичних чебуреків замішується на воді. Чим же краще тісто на кефірі? Для початку, такі смажені пиріжки залишаються м’якими навіть після охолодження, а чебурек з класичного тесту на воді гарний тільки в гарячому вигляді. Холодний, він стає твердим і вже не хрумтить. А крім того, тісто на кефірі для чебуреків м’якше, легшим і його легше працювати.

Інгредієнти на один стакан кефіру:

  • яйце;
  • 1/2 ч. ложки солі;
  • від 3 до 4 склянок борошна.

Як готувати:

  • Перемішуємо кефір з яйцем, додавши сіль.
  • Потроху підсипаємо борошно, замішуючи тісто. Її додають стільки, щоб тісто стало трохи м’якше, ніж для пельменів.

Після замісу тесту потрібен відпочинок. Він потрібен для того, щоб клейковина, що міститься в борошні, розбухла. За цей час вона вбере вологу, яку пізніше випарить при тепловій обробці, створюючи пузирчасту скоринку.

Приготуємо начинку.

Інгредієнти:

  • 2 – 3 цибулини;
  • по 250 грам яловичого і свинячого фаршу;
  • приблизно 5 столових ложок води.

Перчити і солити фарш будемо за смаком.

Як готувати:

  • Перемішуємо фарш з дрібно нарубаним цибулею, перчимо і присаливаем.
  • Щоб він наповнював внутрішність чебурека ароматним м’ясним соком, додаємо воду і добре розмішуємо.
  • З тіста формуем 10 кульок, кожен з яких потрібно розкачати в тонкий корж круглої форми.
  • Заповнюємо фаршем 1/3 частина кожної підготовленої заготовки.
  • Складаємо коржі навпіл і защипуємо краю. Щоб вироби були ошатними, їх можна обрізати по краях фігурним ножем, зробивши зубчики. Масла для смаження потрібно багато. Справжній чебурек повинен плавати в киплячому жирі.
  • Як тільки сторони стануть рум’яними і покриються апетитними бульбашками, перекладаємо вироби на паперову серветку або рушник, який вбере зайвий жир.

Подаємо страву відразу, адже кожен знає, що самі смачні чебуреки – гарячі!