Чебуреки з м’ясом – дуже вдале хрустке тісто

Як можна не любити цю випічку? Тут присутній хрустке тісто, соковита начинка і неймовірний аромат. Зараз ми навчимося правильно готувати чебуреки з м’ясом і дуже вдале хрусткое тісто.

З листкового тіста

Інгредієнти для тіста:

  • Яйце – 1 штука;
  • Борошно – 0,4 кг;
  • Рослинна олія – 1/3 звичайного склянки;
  • Сіль – 1 щіпка;
  • Вода (очищена)– 0,15 л.

Для начинки:

  • М’ясо – 0,4 кг;
  • Вода – ½ склянки;
  • Яйце – 1 штука;
  • Цибуля – 2 штуки;
  • Сіль і чорний мелений перець – за смаком.

Приготування:

  • Візьміть глибоку миску або каструлю, де зручно буде замішувати тісто.
  • Просійте борошно кілька разів за допомогою сита.
  • У невелику мисочку вбийте яйце, додайте 150 мілілітрів води (вона повинна бути холодною) і щіпку солі. Тепер все дуже добре збийте до однорідного стану.
  • Додайте до борошна яєчну суміш.
  • Тепер найскладніше. Починайте все змішувати, тісто буде грудками, але заважайте до тих пір, поки не залишиться борошна.
  • Додайте до отриманої маси рафіновану олію і знову все перемішайте. Тепер вже місити тісто буде легше. Рухи робіть доти, поки воно не буде тримати форму. Повинні з’єднатися всі складові в однорідну масу.
  • Помістіть готове тісто в поліетиленовий пакет або в харчову плівку і відправте його в холодильник на півгодини.
  • Тепер приступаємо до фаршу. Вибирайте будь-який вид м’яса – свинину, баранину, курятину або яловичину. М’ясо потрібно гарненько промити і просушити. На обробній дошці обріжте з нього плівки, прожилки і кісточки.
  • Поріжте м’ясо на невеликі шматочки і прокрутіть їх на м’ясорубці. Також це можна зробити за допомогою блендера. Фарш викладайте в окрему миску.
  • Зніміть з цибулин шкірку. Дрібно нарубаєте його на обробній дошці. Краще, якщо цибулі буде багато.
  • Додайте подрібнену цибулю до фаршу. Все змішайте. Якщо хочете, можна додати зелень (кріп, зелена цибуля або петрушку).
  • Розбийте одне яйце, додайте сіль і приправу. Наприклад, можна взяти суміші трав, базилік, кінзу або хмелі-сунелі. Візьміть велику лопатку і розмішайте напівфабрикат.
  • Додайте трохи холодної води для додання чебуреків більшої соковитості. Ще раз перемішайте фарш, тепер він готовий.
  • Дістаньте тісто. Відріжте половину і викладіть його на присипану борошном поверхню.
  • Викладене тісто розкачати у великий і рівний пласт. Візьміть тарілку і по її контуру виріжте кружечки. Залишки тесту не викидайте, їх можна знову вимісити і розкачати, а потім вирізати партію кружечків для чебуреків.
  • З другою частиною тіста зробіть те ж саме.
  • Візьміть один вирізаний кружечок. Покладіть лише на одну його частину м’ясну начинку. Накрийте її тестом.
  • Пальцями защипайте краю. Візьміть тарілку, за якою вирізувалося тісто і прикладіть її до країв, трохи натискаючи, щоб вони були надійніше скріплені.
  • Краї можна зробити гарніше, якщо пройтися по всій їх довжині зубчиками виделки.
  • У глибоку сковороду налийте багато масла і поставте на середній вогонь.
  • Коли масло розігріється, можна класти чебуреки.
  • Смажте їх з обох боків до рум’яної скоринки. Якщо обсяг масла великий, то кришку потрібно зарити, інакше воно може бризкатися.
  • Готові золотисті чебуреки викладайте на серветки або паперові рушники, щоб прибрати зайве масло.
  • Чебуреки готові! Подавайте зі свіжими овочами або улюбленим соусом.
Дивіться також:  Тісто на чебуреки з бульбашками – 7 рецептів

Чебуреки з м’ясом, рецепт з хрусткого тіста

Інгредієнти:

  • Борошно – 4 склянки (кожен по 0,25 кг);
  • Горілка (завдяки їй з’являються бульбашки на тесті) – 1 ст. ложка;
  • Кип’ячена вода – 2 склянки (1 повний стакан, а другий – заповнений водою лише на 1/3 склянки);
  • Рослинне масло – 2 чайні ложки;
  • Яйце – 1 штука;
  • Сіль – за смаком;

Для начинки:

  • М’ясо – кілька видів;
  • Цибуля – така ж кількість, як і м’яса;
  • Сіль і улюблені приправи – за смаком.

Приготування:

  • Цей рецепт чебуреків з м’ясом передбачає обов’язкове використання декількох типів м’яса. Виберіть на свій смак, наприклад, м’ясо індички або курятина, баранина, свинина чи яловичина. В рецепті використовується курка і свинина.
  • М’ясо ретельно промийте під водою і просушіть паперовими рушниками чи серветками, щоб прибрати зайву вологу.
  • Зріжте плівки і зайвий жир (невелику частина жиру потрібно залишити, щоб начинка була більш соковитою).
  • Поріжте обидва види м’яса на невеликі шматочки і прокрутіть через м’ясорубку. Якщо у вас її немає, то використовуйте блендер. Також, скористайтесь готовим фаршем з супермаркету. Наприклад, можете купити трохи яловичого і свинячого фаршу, а потім їх з’єднати.
  • Готове м’ясо (фарш) складіть у велику миску.
  • Зніміть з лука шкірку, промити його. Чим більше використовується овоча, тим краще. В ідеалі – цибулю і м’ясо повинні братися в рівних пропорціях.
  • Пропустіть цибулю через м’ясорубку і додайте до м’яса.
  • До фаршу додати приправи і сіль. Продаються вже готові приправи до напівфабрикату, але можна окремо додати кожний вид спецій. Наприклад, взяти чорний перець у вигляді горошку і самостійно його подрібнити. Якщо ні млина, то покладіть горошинки перцю на обробну дошку і притисніть їх ножем, він розсиплеться на дрібні шматочки. За цим принципом можна подрібнити запашний перець і паприку. До м’яса можна додати зелень або часник.
  • Після цього фарш дуже добре розмішати. Відставте миску на деякий час, продукт повинен розкрити весь свій смак.
  • Приступаємо до готування тіста. Налийте в каструлю воду, почекайте, коли вона закипить.
  • У кип’ячену воду влийте трохи олії (2 чайних ложки) і додайте сіль.
  • Все борошно необхідно просіяти через сито.
  • У велику ємність насипте половину склянки борошна.
  • Візьміть окріп і залийте їм муку. Все ретельно перемішайте. Дочекайтеся охолодження води.
  • В охолоджену воду вбити одне яйце і влити горілку. Все ретельно збити.
  • Всипте до води, що залишилася борошно і замісіть тісто. Це можна зробити руками або скористатися хлібопічкою.
  • Готове заварне тісто накрийте бавовняним рушником і залиште настоюватися, як мінімум на 2 години, але краще довше.
  • По закінченню вказаного часу, діставайте тісто і викладайте його на дошку, присипану борошном.
  • Тісто розкачайте в довгу трубочку. Її діаметр повинен бути близько 6 сантиметрів.
  • Розріжте трубочку на шматки. Вони повинні бути близько 4-5 сантиметрів.
  • З кожного шматочка скачайте кульки. Для цього візьміть тісто в одну руку, накрийте його іншою рукою і почніть робити руками кругові рухи протягом декількох секунд, поки тісто не набуде форму кулі.
  • Покладіть кульки на стільниці.
  • Візьміть кульку і дуже тонко його розкачати за допомогою качалки. Тісто має бути круглої форми.
  • На половину тесту викладайте начинку в один шар.
  • Тепер складіть тісто навпіл, щоб воно прийняло форму чебурека.
  • Дуже надійно защипайте бортик, щоб не було просвітів, і начинка не випала.
  • Пройдіться по всьому краю зубцями виделки – придавлюйте її кінчиками бортик. Це додасть чебуреку красивий край. Також, можна скористатися фігурним ножем, тоді краї будуть хвилястими.
  • Приступаємо до смаження. У сковороду налийте багато масла і доведіть його до кипіння. Чим більше його буде, тим краще.
  • У кипляче масло опускайте заготовки, не закриваючи кришкою. Смажте чебуреки до рум’яної скоринки.
  • Переверніть їх, трохи зменшіть вогонь і накрийте кришкою.
  • Готові чебуреки викладайте на серветки або паперові рушники, щоб вони забрали зайвий жир.
  • Подавати і вживати їх краще з соусом.
Дивіться також:  Тісто для чебуреків смачне хрустке – 7 рецептів

Щоб приготувати соус потрібно взяти часник, очистити зубчики і пропустити через прес. До часнику додати трохи солі. Взяти сметану або майонез, додати до часнику, все перемішати. Соус готовий, можна вмочати гарячі чебуреки і насолоджуватися смаком.

Чебуреки з м’ясом з хрусткого тіста на мінералці

Інгредієнти:

  • Мінеральна вода (обов’язково газована) – 0,3 л;
  • Борошно – 3 склянки (це не точна кількість, можливо, знадобиться трохи менше чи більше);
  • Цукор – 1 щіпка;
  • Оливкова олія – 2 ч. ложки;
  • Сіль – 1 щіпка.

Для начинки:

  • Фарш (з кількох видів м’яса) – 0,3 кг;
  • Петрушка – декілька гілочок;
  • Цибуля – 1 маленька головка;
  • Вершкове масло – 0,1 кг;
  • Сіль і чорний мелений перець – по 1 щіпці;
  • Вода – 1 ч. ложка.

Приготування:

  • Мінеральну воду відправити у морозилку, щоб вона охолола.
  • Приготуйте велику миску для замішування тіста.
  • Насипте по дрібці солі і цукру.
  • Влийте в ємність крижану воду.
  • Візьміть лопатку і почніть все інтенсивно заважати, щоб сіль і цукор розчинилися у воді.
  • Просійте борошно.
  • Постійно помішуючи, почніть вводити борошно. Потрібно дуже ретельно і швидко працювати віночком або лопаткою, щоб не утворювалися грудочки.
  • Не слід відразу вводити всю муку. Коли рідина буде нагадувати тісто по консистенції як тісто на оладки), потрібно припинити сипати борошно і додати масло.
  • Оливкової олії знадобиться 2 чайних ложки. Відміряйте це кількість і додайте масло до тесту. Ретельно все перемішайте.
  • Продовжуйте далі вводити борошно. Робити це потрібно до тих пір, поки тісто не перестане липнути до рук. Тому, кількість продукту може змінитися. Якщо не вистачило, просійте ще трохи борошна і продовжуйте додавати в тісто.
  • Накрийте ємність паперовим рушником. Поставте його відпочити на півгодини.
  • Готуємо фарш. Приготуйте кілька шматочків різних видів м’яса.
  • М’ясо промити, зачистити від плівок і вирізати кістки при необхідності.
  • Прокрутіть м’ясо через м’ясорубку або скористайтеся блендером.
  • Складіть м’ясо в ємність і ретельно перемішайте його.
  • Цибуля очистити від шкірки і нарізати дрібними кубиками. Висипати його до м’яса.
  • Гілочки свіжої петрушки промити і подрібнити ножем. Всипати рубану петрушку у фарш і все перемішайте.
  • До м’яса додати приправи і сіль, а також щіпку чорного перцю.
  • Додайте до фаршу чайну ложку очищеної води.
  • Ретельно розмішайте напівфабрикат, рухаючи ложкою від країв до центру.
  • Відріжте 100 грам масла і розтопіть способами, зазначеними вище.
  • Додайте розтоплене масло до фаршу і в останній раз все перемішайте. Фарш готовий.
  • Дістаньте тісто. Підготуйте робочу поверхню, насипте борошно, щоб тісто не прилипло.
  • Відріжте невеликий шматок тіста і тонко розкачайте. Товщина повинна бути такою, щоб чебурек не тріснув, коли в нього помістимо начинку.
  • На розкачане тісто покладіть велику тарілку і по її контурах виріжте коло.
  • На одну з частин покладіть фарш (приблизно одну ложку) і складіть тісто навпіл.
  • Гарненько защипайте краю, а потім притисніть вилочкою. Якщо є фігурний ніж – зробіть їм гарні краю.
  • Візьміть велику сковороду і поставте її на середній вогонь. Налийте багато масла (в ідеалі – чебурек повинен плавати в ньому).
  • Коли олія нагріється – викладайте чебуреки на сковороду. Не накривайте кришкою!
  • Після підрум’янення з одного боку, його можна перевертати. Трохи зменшіть вогонь і закрийте кришку.
  • Коли чебурек зарум’яниться з іншого боку, його можна дістати. Зручніше це зробити за допомогою силіконових або залізних щипчиків. Але якщо їх немає, скористайтеся виделкою.
  • На тарілку покладіть кілька паперових рушників та на них викладайте готові чебуреки. Рушники необхідні, щоб прибрати зайвий жир.
  • Чебуреки готові! Калорійність чебурека з м’ясом становить близько 280 кал.
Дивіться також:  Тісто для чебуреків заварне на окропі – 6 рецептів

Тепер ви точно зможете приготувати чебуреки з м’ясом. Ми розглянули кілька варіантів найпопулярніших і смачних страв, які ви оціните.