Чіабатта – рецепт італійського хліба

Чіабатта – популярний, класичний вигляд пшеничного італійського білого хліба. Пишний, повітряний невеликий батончик. Як добре вранці, порізати свіжий хліб, з тане в роті скоринкою, подати до кави з вершками і шматочком сиру. Кращого сніданку, здавалося б, важко придумати.

Популярність чіабатти давно перейшла межі рідної Італії і зараз цей чудовий хліб

Розглянемо рецепт приготування чіабатти в домашніх умовах.

Інгредієнти для приготування чіабатти в домашніх умовах

  • борошно – 900 гр.,
  • вода – 850 мл,

дріжджі сухі – 15 ч. л.

Приготування чіабатти в домашніх умовах

  • Поставити опару.У невелику миску влити 100 мл води, додати дріжджі на кінчику ножа , всипати 180 грамів борошна. Замісити тісто і залишити годин на 12 – 15.
  • У чашу міксера викласти залишилися за рецептурою інгредієнти. Всипати борошно, влити воду і покласти дріжджі. Перемішувати міксером всі інгредієнти, не забуваючи додавати шматочки опари.Якщо не хочете використовувати міксер, то можна замісити тісто вручну, як це роблять італійки будинку, віддаючи тест свою позитивну енергетику.
  • Узяти велику миску, згорнути тісто конвертом і покласти в неї тісто швом вниз. Накрити харчовою плівкою і залишити на 1 годину.
  • Через годину обсяг песта повинен збільшитися в 2 рази. Вийняти тісто з миски, знову згорнути конвертом і покласти його на 2 години для підйому.
  • Пройшло 2 години, об’єм тіста збільшився в 5 разів. Дістати тісто з миски знову обробити конвертом, перевернути швом вниз і розрізати тісто на 3 рівні частини.
  • На деко, вистелений папером для запікання, викласти заготовки, накрити рушником і дати настоятися ще 1.5 години
  • Випікати чіабатту в сильно прогрітій духовці 30 хвилин.
  • Дивіться також:  Покроковий рецепт качки в рукаві