Чим начинити тарталетки – 12 простих рецептів смачної начинки для тарталеток

Неможливо без смутку спостерігати, як розкішна композиція улюбленого салату, оформлена на витонченому блюді, в лічені хвилини перетворюється на їстівні «руїни». Інша справа, якщо апетитна страва розміщене в хрустких кошичках Tartelette. Подумаємо про те, чим начинити тарталетки, щоб смак обраної закуски створював настрій і під час родинної трапези, і на святковому застіллі.

Тарталетки, начинені крабовим салатом

Тарталетки, начинені салатом з продукту, що імітує м’ясо морських ракоподібних будуть завжди успішні.

Склад продуктів:

  • яйця — 4 шт.;
  • крабові палички — 200 г;
  • сир — 100 г;
  • тарталетки — до 12 шт.;
  • майонез — 100 г;
  • томати черрі — 10 шт.;
  • перець солодкий — 2 шт.;
  • зубки часнику — 4 шт.;
  • сіль, зелень.

Спосіб приготування:

  • Оскільки крабові палички надходять у продаж у готовому вигляді, вони не потребують додаткової теплової обробки.
  • Витягаємо червоний продукт з вакуумної упаковки, дрібно натираємо, викладаємо в зручну чашу.
  • Відварюємо круто яйця, охолоджуємо, очищаємо від шкаралупи, подрібнюємо на тертці, додаємо в ємність з ароматним «крабовим» складом.
  • Додаємо сирну стружку, дрібно нарізаний солодкий перець, пресовані зубки часнику. Заправляємо страва майонезом, солимо, перчимо, добре перемішуємо.

Викладаємо крабовий салат в тарталетки, прикрашаємо часточками черрі, гілочками зелені.

Королевська закуска з чорною і червоною ікрою

Всі зможуть королі, якщо на їхньому столі з’являться елегантні кошички з дивовижно смачною начинкою з чорної і червоної ікри!

Необхідні компоненти:

  • масло вершкове — 100 г;
  • готові тарталетки — від 12 шт.;
  • свіжий кріп;
  • ікра чорна і червона — 50 і 100 м відповідно.

Порядок приготування:

  • Заздалегідь дістаємо вершкове масло з холодильника, щоб воно трохи зігрілось, стало податливим і м’яким. Замість смальцю можна використовувати збиті вершки. Це буде дуже смачно!
  • Отже, викладаємо на дно кошиків з фігурними краями по ложечці розм’якшеного вершкового масла. Вирівнюємо шар з допомогою ножа з заокругленим кінцем.
  • Далі розміщуємо гірку з чорної ікри (1 ч. л.), поруч маємо трохи більшу кількість (1,5 ч. л. червоного делікатесу.
  • Обполіскуємо гілочки кропу, стряхиваем останні крапельки води, вінчаємо салат ніжною зеленню свіжої прянощі.

Наповнюючи тарталетки ікрою, робимо це безпосередньо перед подачею на стіл, інакше дорога начинка швидко обвітритися, втратить витончений смак і зовнішню привабливість.

З печінкою тріски

Тарталетки з начинкою з рибного консервованого продукту — данина традиційної кухні Росії в сучасному оформленні.

Список компонентів:

  • яйця — 2 шт.;
  • сир — 50 г;
  • свіжа сметана — 50 г;
  • майонез — 50 г;
  • огірки мариновані (солоні) — 2 шт.;
  • печінка тріски — 300 р.

Приготування:

  • Відварюємо круто яйця, охолоджуємо, звільняємо від шкаралупи, шаткуємо у формі маленьких кубиків. Аналогічним чином нарізаємо очищені від шкірки огірки.
  • Дістаємо печінка з банки, з допомогою виделки ретельно розминаємо продукт.
  • Викладаємо всі підготовлені компоненти в зручну чашу, приправляємо сіллю і перцем, заливаємо соусом із сполученого майонезу зі сметаною. Стежимо за тим, щоб салат не вийшов рідким. Нам потрібно начинка густої консистенції.
  • Наповнюємо кошики масою, посипаємо сирної стружкою, розміщуємо на плоскому блюді. Прикрашаємо, проявивши творчу фантазію.

Начинка з печінкою тріски не тільки надає страві апетитний вигляд, але наділяє його поживними і корисними властивостями.

Дивіться також:  Паштет із свинячої печінки – 8 рецептів в домашніх умовах

Жульєн з грибами в тарталетках

Невеликий запас елегантних тарілочок з тіста дозволяє швидко організувати ситний сніданок або поживний обід. «Смачний» свято кожен день!

Перелік продуктів:

  • гриби гливи (лисички або печериці) — 250 г;
  • свіжа сметана — 50 г;
  • сир — 70 г;
  • тарталетки — 6 шт.;
  • крохмаль (бажано картопляний) — 5 г;
  • цибулина;
  • олія (соняшникова та вершкове) — по 30 м;
  • сіль, перець.

Поетапне приготування:

  • Помиті гриби нарізаємо маленькими скибочками, викладаємо на сковороду, нагріваємо ємність на сильному вогні, оскільки в процесі теплової обробки відбувається виділення великої кількості грибного соку.
  • Після повного випаровування рідини поміщаємо обидва види масла, підсмажуємо гливи до золотистого кольору. Додаємо нашатковану кубиками цибулю, приправляємо сіллю і перцем. Продовжуємо приготування на тихому вогні, поки цибуля не стане прозорим.
  • Далі приєднуємо сметану і крохмаль. Думаючи про те, чим начинити тарталетки, потрібно пам’ятати, що таке наповнення не повинно бути рідким, інакше тісто вбере вологу і розм’якне! У нашому випадку роль абсорбуючого речовини грає крохмаль.
  • Поміщаємо в гриби сметанную суміш, перемішуємо склад, тушкуємо на слабкому вогні, поки маса не загусне.
  • Наповнюємо фігурні кошики приготовленої начинкою. Споруджуємо невелику гірку, посипаємо стружкою тертого сиру, запікаємо в духовці 20 хвилин при 180 °C.

Жульєн з грибами в тарталетках — страва вишукана, смачна і досить калорійна! Прихильникам струнких фігур варто обмежити свої апетити.

Святковий варіант з креветками

Тарталетки на день народження коханої — це не тільки оригінальний подарунок, але і найкоротший шлях до серця обранця!

Необхідні інгредієнти:

  • зубки часнику — 2 шт.;
  • сир — 50 г;
  • авокадо;
  • яйце;
  • майонез — 50 г;
  • королівські креветки — 10 шт.;
  • тарталетки — 10 шт.;
  • олія (оливкова або соняшникова).

Процес приготування:

  • Очищаємо креветки від панцира, видаляємо голови і хвости, обов’язково витягуємо кишкову вену. Моєму молюсків, обсушуємо серветками.
  • Вливаємо в сковороду масло, покласти нарізаний часточками зубок часнику, обсмажуємо до коричневого кольору, потім викидаємо. Тепер викладаємо ракоподібних особин, злегка солимо і перчимо, нагріваємо продукти 3 хвилини, постійно перевертаючи.
  • Авокадо розрізаємо на дві частини, витягуємо кісточку, ложкою виймаємо ніжну м’якоть, розминаємо з допомогою виделки.
  • Відварюємо круто яйця, охолоджуємо в крижаній воді, очищаємо від шкаралупи, дрібна натираємо. З’єднуємо всі компоненти в одній посуді, приправляємо сіллю, перцем, свіжим майонезом, ретельно перемішуємо складу. Наповнюємо кошики начинкою.

В завершення процесу викладаємо по одній золотистої креветці на кожну порцію, прикрашаємо гілочками зелені. Оригінальний святковий сюрприз обіцяє бути приємним!

З вершковим сиром і червоною рибою

Коли в нашому розпорядженні є червона риба смачна, питання про те, чим можна начинити тарталетки, не виникає.

Склад продуктів:

  • сьомга солона — 300 г;
  • сир вершковий — 350 г;
  • зубок часнику;
  • тарталетки — 12 шт.;
  • кріп.

Порядок приготування:

  • Подрібнюємо зелень, пропускаємо через прес зубок часнику.
  • Відокремлюємо від шматка слабосоленої сьомги 50 г, решту нарізаємо гострим ножем на маленькі шматочки.
  • З’єднуємо в чаші кріп, вершковий сир, часник і рибу. Приправляємо сіллю і перцем, ретельно перемішуємо складу.
  • Наповнюємо отриманою сумішшю кондитерський шприц/мішок. При їх відсутності використовуємо щільний пакет, зрізавши один куточок. Відсаджуємо частина маси на підготовлені мініатюрні салатниці.
  • Залишену частину сьомги поділяємо на тонкі пласти, звертаємо рулетиками, розправляємо з одного боку у формі пелюсток троянд. Прикрашаємо кожну «ємність» виготовленим рибним бутоном, злегка вдавлюючи в ніжну начинку.
Дивіться також:  Печеня зі свинини — 9 рецептів приготування в духовці і мультиварці

Тарталетки з вершковим сиром і червоною рибою — унікальна паличка-виручалочка до сніданків або візитів несподіваних гостей.

З грибами і ананасами

Незвичне поєднання спорових організмів і тропічного фрукта в начинці для тарталеток зробить справжній кулінарний фурор!

Перелік інгредієнтів:

  • печериці — 300 г;
  • ананаси консервовані — 1 банка;
  • цибулина;
  • яйце;
  • сметана — 100 г;
  • олія (оливкова і вершкове) — по 20 р;
  • зелень.

Приготування:

  • Звільняємо цибуля від лушпиння, дрібно шаткуємо, пасеруємо в соняшниковій олії до м’якого стану. Додаємо нарізані невеликими шматочками гриби, обсмажуємо до повного випаровування рідини, появи на грибах рум’яної скоринки. Не забуваємо перемішувати їжу, щоб вона не підгоріла.
  • Охолоджуємо відварене круто яйце, очищаємо від шкаралупи, також дрібно нарізаємо.
  • Виймаємо з банки скибочки ананасів, рубаємо маленькими кубиками, кілька кружалець залишаємо для декору.
  • З’єднуємо підготовлені компоненти в одній посуді, додаємо подрібнений кріп, приправляємо сіллю, перцем і сметаною. Ретельно перемішуємо складу.
  • Наповнюємо тарталетки начинкою, прикрашаємо кожну порцію тонкою скибочкою ананаса.

Смачна їжа викликає приємні почуття, вишукане оформлення страви — естетичну насолоду!

Тарталетки з начинкою з сьомги і сиру

Прекрасний варіант витонченої закуски для романтичної вечері, на фуршетний або святковий стіл.

Необхідні компоненти:

  • слабосолона сьомга (рожева) — 150 г;
  • зубок часнику;
  • сирна маса — 200 г;
  • зелень.

Для тіста:

  • яйце;
  • масло вершкове 100 г;
  • борошно просеянная — 220 р.

Приготування страви:

  • Поміщаємо в сирну масу нарубану зелень. Для додання пікантного смаку додаємо подрібнений зубок часнику, ретельно перемішуємо складу, або розбиваємо блендером.
  • Можна купити готові тарталетки. Однак домашні кошики незрівнянно краще! З’єднуємо борошно з охолодженими кубиками масла до отримання крихти. Вбиваємо свіже яйце, робимо заміс еластичного тіста, формуємо з нього кулю, загортаємо у плівку, відправляємо на годину в холодильник.
  • Розкачуємо колобок шаром товщиною до 2 мм, вирізаємо кружечки, покласти в фігурні формочки. Притискаючи тісто до гофрованим бортикам, відправляємо на 15 хвилин у піч (190 °C).
  • Наповнюємо дозатор кулінарний сирною масою, викладаємо начинку в остиглі кошики. Сьомгу поділяємо на тонкі пласти, нанизуємо скибочки на дерев’яні шпажки. Зміцнюємо «червоні вітрила» в кожній порції, прикрашаємо гілочкою кропу.

Все вийшло швидко і геніально просто!

З консервованим тунцем

Смачні і корисні тарталетки на закуску — неперевершені страви з готових рибних продуктів.

Склад інгредієнтів:

  • банку тунця;
  • майонез — 30 г;
  • яйця — 2 шт.;
  • сирок плавлений;
  • зелень;
  • тарталетки — до 14 шт.

Спосіб приготування:

  • Відварюємо яйця круто, помістивши їх у холодну воду. Щоб уникнути тріщин трохи солимо рідина. Охолоджуємо продукт, очищаємо від шкаралупи, крупно натираємо.
  • Виймаємо рибу з банки, видаляємо кістки, також подрібнюємо на тертці, або розминаємо виделкою.
  • З’єднуємо тунця з яєчним складом, заправляємо майонезом, улюбленими спеціями, ретельно перемішуємо.
  • Наповнюємо кошики апетитною начинкою. Для отримання закінченого смаку поміщаємо вироби на деко, відправляємо на 15 хвилин у духовку, нагріту до 200 °C.

Запечені тарталетки з консервованим тунцем будуть особливо гарні, якщо кожну порцію до відправки в піч посипати сирної стружкою.

Дивіться також:  Азу по-татарськи з солоними огірками — 8 рецептів

Картопляні тарталетки з оселедцем і ікрою

Представлене страва йде на ура у всіх любителів вишуканих страв.

Склад продуктів:

  • сир твердих сортів — 50 г;
  • яйце;
  • картопля — 5 шт.;
  • смачне філе оселедця — 300 г;
  • солоні (мариновані) огірки — 150 г;
  • цибулина;
  • тарталетки — від 15 шт.;
  • ікра червона — 70 г;
  • сирки сирні — 130 г;
  • майонез — 200 г;
  • зелень.

Процес приготування:

  • Натираємо очищені коренеплоди, поміщаємо в марлю, віджимаємо сік. Викладаємо шматочки бульб в чашу, додаємо яйце і стружку подрібненого сиру.
  • Змащуємо тарталетки маслом, маємо на денця картопляну масу, відправляємо на 25 хвилин у духовку (200 °C).
  • Витягуємо з філе оселедця всі кісточки, поділяємо м’ясо на маленькі шматочки, викладаємо в кошички поверх запеченої картопляної суміші.
  • Дрібно шаткуємо цибулю і огірки, розподіляємо продукти по всіх ємностях. Заправляємо страва сирним сиром, сполученим з нарубаної зеленню і майонезом.

Завершуємо оформлення тарталеток червоною ікрою і гілочками петрушки.

Солодка закуска з яблуками та корицею

Для приготування десерту потрібні маленькі корзиночки з пісочного тіста. Такі вироби як не можна краще поєднуються з солодкою начинкою.

Список інгредієнтів:

  • яблука — 4 шт.;
  • тарталетки — 12 шт.;
  • масло вершкове — 40 г;
  • сік лимона — 10 г;
  • кориця — 3 г;
  • мед — 60 р.

Приготування страви:

  • Очищаємо яблука від шкірки, видаляємо насіння, нарізаємо тонкими скибочками і кубиками, скроплюємо соком лимона, щоб не потемніли.
  • Нагріваємо в сковороді олію, покласти скибочки фруктів, злегка обсмажуємо, прибираємо в тарілку. Викладаємо другу частину плодів, обробляємо аналогічним способом.
  • З’єднуємо шматочки яблук з корицею і медом, наповнюємо тарталетки начинкою. По краях кошиків маємо внапуск часточки фруктів у формі своєрідного вінка. В його центр укладаємо гірку з плодів, оформлених кубиками.
  • Сформовані вироби ставимо на деко, запікаємо 5 хвилин у печі, нагрітій до 200 °C.

Солодкі тарталетки подаємо до вечірнього чаювання, насолоджуючись розкішним смаком домашнього ласощі.

Тарталетки з вершками і ягідним соусом

Чудовими виходять витончені кошики, наповнені пишними вершками і ніжним ягідним соусом.

Склад продуктів:

  • звичайний цукор — 100 г;
  • яєчні жовтки — 4 шт.;
  • сир вершковий (мякий) — 150 г;
  • пісочні тарталетки — 10 шт.;
  • лікер/сироп апельсиновий — 2 ст. л.;
  • свіжі вершки (10% жирності) — 200 г;
  • цедра апельсина, меліса, полуниця, малина, ванілін.

Спосіб приготування:

  • Покласти вершки в сотейник, трохи прогріваємо, безперервно заважаючи склад, викладаємо жовтки, збиті з білим цукром. Влаштовуємо теплову обробку продуктів на самому тихому вогні або на водяній бані. Не кип’ятимо!
  • Злегка нагріту суміш збиваємо віночком, чекаючи, коли маса загусне.
  • Додаємо в охолоджений соус м’який вершковий сир, подрібнені ягоди малини і полуниці. Приправляємо складу лікером або сиропом, ретельно збиваємо компоненти.
  • Наповнюємо тарталетки приготованим запашним соусом, прикрашаємо листочками меліси, залишилися ягодами, посипаємо апельсиновою цедрою, ваніліном і цукровою пудрою за власним уподобанням.

Подаємо десерт відразу після приготування.

Коли ми в черговий раз думаємо про те, чим начинити тарталетки, забудемо на час про самому процесі. Довіримося особистої інтуїції, станемо импровизаторами. Результат буде феноменальний!