Чим урізноманітнити стіл на Новий Рік

Меню Святкового столу на Новий Рік передбачає, думається, деяку оригінальність страв.

Крім різноманітності, яке цілком передбачає і допускає приготування і вибір в якості основи цілком звичних страв, оформлених відповідно настрою Свята, крім цього, практично кожної господині хотілося б прикрасити, напевно, свій стіл чимось оригінальним, екзотичним, тим, чого немає в повсякденному раціоні.

Такий, свого роду родзинкою, може стати використання екзотичних фруктів при складанні Святкового меню, або ж вибір в якості смачного десерту, оригінального і гарного торта.

Спробуємо Вам підказати сьогодні кілька варіантів, які можуть урізноманітнити Святковий стіл, отже:

Салат з тропічних фруктів, рецепт

Час приготування – близько півгодини, розрахований на 3 – 4, відносно невеликі порції.

У цей салат підійдуть в якості основи будь-які фрукти, а також – цитрусові, які Вам нескладно буде дістати в ці передсвяткові, повні метушні, дні.

Так, в якості основи можуть підійти

Інгредієнти:

  • Яблука – 2-3 шт.;
  • Банани – 1-1,5 банана;
  • Виноград – близько пів склянки ягід винограду;
  • Мандарини – очищені 2-3 часточки мандаринів;
  • Груші соковитих сортів – 1 велика шт.

А також:

  • Жирна сметана – 200 г;
  • Цукор – близько 50 р.

Приготування:

Помити фрукти, цитрусові, очистити, нарізати, укласти шарами у високі вази або піали.

Збити сметану до кремоподібного стану, додати, продовжуючи збивати, цукор, розділити на рівні кількістю келихів частини і залити фрукти у відповідній пропорції.

Зверху цей чудовий – смачний, ніжний, ароматний фруктовий салат можна посипати тертим білим шоколадом, прикрасити мандариновими часточками.

Виходить, не дивлячись на тропічні інгредієнти, дуже по-зимовому.