Чим урізноманітнити стіл на Новий Рік

Меню Святкового столу на Новий Рік передбачає, думається, деяку оригінальність страв.

Крім різноманітності, яке цілком передбачає і допускає приготування і вибір в якості основи цілком звичних страв, оформлених відповідно настрою Свята, крім цього, практично кожної господині хотілося б прикрасити, напевно, свій стіл чимось оригінальним, екзотичним, тим, чого немає в повсякденному раціоні.

Такий, свого роду родзинкою, може стати використання екзотичних фруктів при складанні Святкового меню, або ж вибір в якості смачного десерту, оригінального і гарного торта.

Спробуємо Вам підказати сьогодні кілька варіантів, які можуть урізноманітнити Святковий стіл, отже:

Салат з тропічних фруктів, рецепт

Час приготування – близько півгодини, розрахований на 3 – 4, відносно невеликі порції.

У цей салат підійдуть в якості основи будь-які фрукти, а також – цитрусові, які Вам нескладно буде дістати в ці передсвяткові, повні метушні, дні.

Так, в якості основи можуть підійти

Інгредієнти:

  • Яблука – 2-3 шт.;
  • Банани – 1-1,5 банана;
  • Виноград – близько пів склянки ягід винограду;
  • Мандарини – очищені 2-3 часточки мандаринів;
  • Груші соковитих сортів – 1 велика шт.

А також:

  • Жирна сметана – 200 г;
  • Цукор – близько 50 р.

Приготування:

Помити фрукти, цитрусові, очистити, нарізати, укласти шарами у високі вази або піали.

Збити сметану до кремоподібного стану, додати, продовжуючи збивати, цукор, розділити на рівні кількістю келихів частини і залити фрукти у відповідній пропорції.

Зверху цей чудовий – смачний, ніжний, ароматний фруктовий салат можна посипати тертим білим шоколадом, прикрасити мандариновими часточками.

Виходить, не дивлячись на тропічні інгредієнти, дуже по-зимовому.

Мандаринові дольки

Приготування – близько півгодини, розрахований на 4-5 порцій.

Нам знадобляться:

  • Мандарини – 5-6 штук, часточки попередньо очищених від шкірки мандаринів;
  • Ванілін – на кінчику ч. ложки;
  • Морозиво «пломбір» – близько 300 р.
Дивіться також:  Як приготувати омлет на сковороді | Смачні рецепти

Морозиво викласти в креманки або келихи, піали, зверху, розділивши на кількість порцій на рівних пропорціях, викласти попередньо очищені часточки мандаринів, злегка присипати ваніліном, поставити на холод.

Такий десерт може стати прекрасним варіантом для Святкового столу.

Ну і, продовжуючи молочно-фруктову тему, наведемо рецепт солодкого молока з фруктами.

Нам знадобляться:

  • Молоко – близько літра;
  • Цукор – близько 2-ох ст. л.;
  • Фрукти – яблука, банани, виноград – близько 200 р. в рівних кількостях;
  • Ваніль – на кінчику ложки.

Закип’ятити молоко, відварити яблука, розтерти до стану пюре. Яблучне пюре влити в гаряче молоко, додати цукор, ванілін, додати нарізані тонкими скибочками – кружечками банани, помитий і почищений виноград.

Настояти приблизно протягом півгодини, розлити черпаком по чашках або келихах, разом з фруктами, подавати з теплом або прохолодному варіанті, в залежності від смакових уподобань, передбачає використання чайних або ж десертних ложок.

Приємного апетиту!