Чізкейк без випічки – 9 перевірених рецептів

Чізкейк (сирний торт) – дуже популярний ласощі. Незважаючи на те, що це торт (cake), не завжди для його приготування потрібна духовка. Американський чізкейк неодмінно випікається, а ось англійці придумали додавати в сирну начинку желатин. Наслідком цього став чізкейк без випічки, виготовляється як з вершкового сиру, так і з звичайного сиру.

Класичний чізкейк без випічки

Хоч сирний торт цілком можливо приготувати з вершкового сиру і з кисломолочного сиру (обидва продукту в англійській мові називають одним словом «cheese»), але краще все-таки взяти маскарпоне, а якщо використовувати сир, м’який, жирний без зернистості і крупинок.

Щоб приготувати класичний варіант десерту без застосування термічної обробки, на кухні повинні бути присутніми:

  • 400 г печива пісочного сорту;
  • 155 г вершкового масла;
  • 620 г вершкового сиру (або сиру);
  • 500 мл вершків;
  • 155 г цукрової пудри;
  • 100 мл води;
  • 100 мл молока;
  • 24 г желатину.

Готуємо по кроках:

  • Печиво змолоти до дрібних крупинок, до яких додати розтануло масло. Швидко здійснити таку маніпуляцію можна, використовуючи блендер або пройшовшись по печінкою качалкою. У першому випадку це ефективніше. Промаслений крихту ущільнити в рознімної формі.
  • Сир, солодку пудру і вершки спінити в максимально гомогенну суміш.
  • У невелику ємність з желатином влити воду. Молоко нагріти до гарячого стану, не допускаючи його до кипіння. Влити його в набряклий желатин. Розмішати до абсолютного розчинення всіх крупинок.
  • Ввести розпущений желатин у збитий сир з вершками і знову добре збити, щоб желирующая складова не осіла на дні.
  • Перекласти суфле у форму і дозволити йому спокійно застигнути в холоді. Готовий чізкейк можна покрити зверху шаром желе з ягідного або фруктового соку, а також шоколадною глазур’ю, прикрасити ягодами, шоколадної чи кокосовою стружкою.
  • Сирний десерт з печивом

    Сирний чізкейк без випічки зробити не складно. У двох словах: потрібно змішати всі складові, скласти в ємність для збирання, і поставити на полицю холодильника.

    Для цього до неподобства простого десерту потрібно взяти:

    • 400 г сиру;
    • 320 мл сметани;
    • 255 г цукрової пудри;
    • 4 г порошку ванілі;
    • 4 жовтка;
    • 42 г желатину;
    • 250 г крихти пісочного печива;
    • будь-які ягоди для прикраси.

    Етапи приготування:

  • Кисломолочний сир розтерти з жовтками, підсипати пудру з цукру, ваніль в порошку і сметану. Змішані продукти гарненько збити, потім влити розпущений у воді або молоці) желатин.
  • На дні форми добре спресувати пісочну крихту, зверху викласти сирне суфле. Після цього заховати десерт від себе та інших любителів солодкого на чотири години в холодильник для загустіння і стабілізації. Перед подачею прикрасити цілими ягідками.
  • З додаванням полуниці

    Поєднання яскравих соковитих плодів суниці з білосніжним сирним суфле зроблять десерт смачним і ефектним.

    • 1 готовий бісквітний корж;
    • 300-400 г ягід свіжої полуниці;
    • 500 г вершкового сиру;
    • 220 мл вершків;
    • 155 г цукрової пудри;
    • 21 г желатину.
    Дивіться також:  Випічка в мікрохвильовці – 8 рецептів на швидку руку

    Як зібрати полуничний чізкейк:

  • Приготувати суфле з вершкового сиру. Довести вершки з цукровою пудрою до стану невагомого ніжного хмарки, ввести розчинений відповідно до рекомендацій, наведених на упаковці, желатин і знову збити.
  • Полуницю вимити, обсушити. Кількість ягід, якого вистачить, щоб розставити по колу форми, розрізати навпіл. Решту полуницю порізати середнім кубиком.
  • Кілька столових ложок крему відкласти в окрему піалу, а більшу частину додати нарізану кубиками полуницю і перемішати.
  • На дно рознімної форми покласти готовий бісквітний корж, підрізавши ножем, якщо він трохи більше. По периметру корж промазати частиною відкладеного крему і встановити на нього половинки ягід, зрізами до стінок форми. Заповнити форму основною масою сирного суфле з полуницею.
  • Зверху розподілити залишився крем без ягід з піали. Так поверхню десерту буде ідеально рівною. Після стабілізації акуратно витягти десерт з форми, показавши гарну боковину.
  • Бананове ласощі

    Бананово-сирний десерт приготувати дуже просто, особливо якщо скористатися допомогою блендера. Тоді тривалість усіх процесів буде обчислюватися ліченими хвилинами, а перелік компонентів для цього ласощі буде наступним:

    • 365 г цукрового печива;
    • 130 г вершкового масла;
    • 460 м незернистого сиру;
    • 3 середніх банана;
    • ст. вершків;
    • 50 р цукрової пудри;
    • 15 р цукру з ароматом ванілі;
    • 25 мл соку лимона;
    • 28 р швидкорозчинних гранул желатину.

    Діємо покроково:

  • З печива і масла зробити солодкий фундамент для пирога, аналогічно попереднім рецептами: перемолоти печиво в крихту блендером, змішати з маслом і втоптати картофелемялкой у формі.
  • Після цього в блендер відправляються очищені плоди банана. Щоб вони не потемніли, їх потрібно скропити соком лимона.
  • До перебитим в пюре бананам викласти сир, влити вершки, просіяти цукрову пудру і цукор з ароматом ванілі. Кілька хвилин попрацювавши блендером все перемішати.
  • В отриману пасту ввести підготовлений рідкий желатин. Після перемішування крем вилити на основу і відправити в холод для стабілізації і застигання. Щоб желатин рівномірно розподілився в суфле і не застиг окремими згустками, всі продукти повинні бути не холодніше кімнатної температури.
  • Перед подачею це солодке блюдо можна прикрасити кружечками банани, шоколадною стружкою або іншими топпінгом.
  • Шоколадний чізкейк

    Ніжний сирний десерт з оксамитовим смаком шоколаду готується з наступного набору продуктів:

    • 310 г печива (пісочного сорти, як і в попередніх варіантах);
    • 110 г вершкового масла;
    • 34 г какао;
    • 600 г будь-якого вершкового сиру;
    • 150 г молочного шоколаду;
    • 100 г темного гіркого шоколаду;
    • 50 г білого шоколаду;
    • 100 г цукрової пудри;
    • 30-40 мл вершків або молока.

    Технологія виготовлення:

  • Подробити печиво в крихту, послідовно додавши какао-порошок і вершкове масло. Зробити з цієї суміші основу – прошарок з утрамбованої промасленим крихти.
  • Сир збити з цукровою пудрою. 100 г молочного і 50 г темного шоколаду розтопити. У рідкий шоколад по столовій ложці додати сир. Перемішати.
  • Шоколадно-сирну начинку перекласти на корж-основу, розрівняти і відправити на дві години на холод.
  • З решти шоколаду (молочного і темного) приготувати глазур, розтопивши цей продукт разом з молоком. Отриманою сумішшю покрити застиглий крем зверху, а розтопленим білим шоколадом намалювати візерункове прикраса зверху. Після застигання глазурі шоколадний чізкейк готовий.
  • Дивіться також:  Торт Захер (Sachertorte) – 7 рецептів, як приготувати віденський торт в домашніх умовах

    Зі згущеним молоком

    Ніжну насолоду зі смаком улюблених ірисок можна приготувати в найкоротші терміни з сиру і вареного згущеного молока. Найскладнішим у процесі приготування буде дочекатися закінчення застигання крему.

    Для основи і сирного суфле потрібно взяти:

    • 370 г вареного згущеного молока;
    • 300 г жирного сиру;
    • 100 мл вершків;
    • 30 г швидкорозчинного гранульованого желатину;
    • 310 г пісочного печива;
    • 150 г розтопленого вершкового масла.

    Інструкція по приготуванню:

  • Взявши пісочну крихти печива, з’єднану з вершковим маслом, сформувати основу десерту. Для цього розподілити і утрамбувати масляну крихту по дну і боків форми для випічки, поставити її застигати в холодильник.
  • У чашу блендера скласти сир, згущене молоко і вершки. Змішати ці продукти до однорідності. Потім ввести підготовлений згідно інструкції виробника желатин. Перемішати.
  • Отриманий крем-суфле перекласти в застиглу основу з печива, розрівняти і знову відправити в холодильник для стабілізації і застигання. На це в середньому потрібно від 3 годин.
  • Чізкейк з маскарпоне без випічки

    Маскарпоне – ніжний сир, який готується шляхом створаживания вершків. Своє широке застосування цей продукт знайшов в кулінарії, в тому числі і для приготування чізкейків.

    В даному випадку будуть потрібні наступні складові:

    • 300 г крихкого пісочного печива;
    • 150 г вершкового масла;
    • 500 г сиру маскарпоне;
    • 200 мл жирних вершків (від 30%);
    • 150 г цукрової пудри;
    • 100 мл холодної води;
    • 21 г харчового желатину.

    Чізкейк без випічки з маскарпоне покроково:

  • Харчовий желатин залити водою і залишити для набухання згідно способу застосування, зазначеного на упаковці.
  • Печиво перетворити на дрібний пісок, змішати її з розтопленим маслом. Отриману розсипчасту суміш, схожу на мокрий пісок, щільним шаром утрамбувати на дно рознімної форми. Поставити в холод.
  • Охолоджені вершки з цукровою пудрою разом міксером збити в пишну масу. Додати до них маскарпоне. Перемішати.
  • Желатин прогріти в мікрохвильовій печі або на пару, щоб він повністю розчинився, а потім тонкою цівкою ввести його в крем.
  • Після цього обмазати кремом застиглі крихти. Перемістити в холодильник на кілька годин або краще до наступного дня.
  • Оригінальний рецепт з маршмеллоу

    У цій рецептурі стабілізація крему відбувається за рахунок жувального зефіру, а не желатину. Завдяки цьому, суфле виходить надзвичайно легким і смачним, його проковтнуть за милу душу навіть найзапекліші противники сиру.



    Пропорції необхідних для десерту компонентів будуть наступними:

    • 300 г пісочного печива;
    • 115 г розтопленого вершкового масла;
    • 500 г ніжного некислого сиру;
    • 400 г білих зефирок маршмеллоу;
    • 200 г жирної сметани;
    • 50 р цукрової пудри;
    • 20 мл соку лимона;
    • 50 мл густого концентрованого ягідного сиропу.
    Дивіться також:  Печені яблука в духовці – 7 рецептів

    Хід створення десерту:

  • Печиво розтовкти в дрібну крихту будь-яким доступним способом (качалкою, блендером або кухонним комбайном). Підлити розтоплене масло, ретельно все змішати.
  • Підсумком повинна вийти маса, що нагадує вологий пісок. Її щільно втоптати по периметру (дно і стінки) у формі 22 см в діаметрі. Далі – охолодження в холодильнику тривалістю 20-30 хвилин.
  • Сир, сметану і пудру з цукру перетерти заглибним блендером в однорідну кремову масу.
  • Зефір прогріти в мікрохвильовій печі до збільшення в об’ємі в два рази і м’якості. З’єднати разом сир, маршмеллоу і лимонний сік. Отриману масу добре збити.
  • Викласти суфле на основу і вирівняти поверхню. Зверху по спіралі від центру до краю шприцом або піпеткою зробити доріжку з крапельок сиропу. Потім зубочисткою намалювати таку ж спіраль, проходячи через центр кожної крапельки. Прибрати чізкейк на ніч у холодильник для застигання суфле.
  • Малиновий десерт на швидку руку

    Цей малиновий чізкейк хоч і складається з трьох шарів (корж з печива, сирне суфле і малинове желе), але готується досить швидко завдяки тому, що шари на стабілізацію і застигання відправляються в морозильну камеру. Інша особливість рецепта полягає в тому, що чізкейк з печивом зазвичай готується з пісочної випічки, а тут використовується вівсяне ласощі.

    У процесі приготування використовуються:

    • 300-340 г вівсяного печива;
    • 200 г м’якого вершкового масла;
    • 500 г сиру;
    • 300 г малини;
    • 20 г ванільного цукру;
    • 125 г цукру;
    • 200 мл сметани;
    • 24 г харчового желатину;
    • 100 мл крижаної води;
    • упаковка малинового желе і ягоди малини для прикраси.

    Готуємо наступним чином:

  • У кухонному фуд процесорі перебити вівсяну випічку з маслом до стану крихти, яку розподілити по дну ємності для пирога, утрамбувати. Відправити на 10 хвилин у морозилку.
  • Половину ягід малини разом із сиром, сметаною і цукром (в тому числі ванільним) перетворити блендером в кремоподібну пасту. Влити розпущений желатин і рівномірно розподілити його обертальними рухами ложкою або лопаткою.
  • Поверх прошарку з вівсяних крихт перекласти половину суфле, на нього залишилася малину, а зверху – знову сирний крем. Відправити все на 20 хвилин у морозилку.
  • Зверху на схопився крем розкласти ягоди для декору і залити зверху малиновим желе, далі – холодильник. Чізкейк можна подавати відразу після того, як схопиться.
  • Наостанок, багатьом господиням дуже знадобиться одна хитрість, яка допоможе легко витягти будь чізкейк без випічки з форми, не відокремлюючи його від стінок ножем. На кілька хвилин форму з десертом оберніть махровим рушником, змоченим у гарячій воді, і торт легко відійде від стінок.