Чізкейк Енді Шеф – класичний рецепт і варіації

Чізкейк — американський десерт, який полюбився в нашій країні. Можливо, багатьом вдалося покуштувати аналог чізкейку — сирну запіканку. Так, саме вона є руської родичкою цього американського страви.

У статті ми поділимося кількома рецептами цього смачного десерту з ніжною вершковою основи і м’якого коржа. Нижче представлені варіанти приготування чізкейк енді шеф від відомого кондитера.

Класичний чізкейк енді шеф з малиною

Щоб приготувати класичний Енді Шеф:

  • пісочне печиво — 0,2 кг;
  • масло вершкове — 100 г;
  • вершковий сир — 0,75 кг;
  • цукор — 250 г;
  • крохмаль — 15 г;
  • сік лимона — 1 столова ложка;
  • цедра одного лимона;
  • яйця — 3 штуки;
  • жовтки — 2 штуки;
  • вершки — 100 мл

Приготування:

  • Нам потрібно подрібнити пісочне печиво. Розтопіть масло і влийте його в печиво. Потрібно щоб тісто печива не було за консистенцією рідким, а нагадувало пісочне. Викладаємо корж з печива в підготовленій формі, розрівнюємо краю ложкою або дном склянки — як зручно.
  • Відіжміть сік і підготуйте цедру. Сирний сир змішайте з цукром, цедрою і крохмалем. Доведіть масу до однорідної текстури.
  • По черзі вводите в вершкову масу яйця і жовтки, кожен раз розмішуючи. На завершальному етапі приготування основи потрібно додати до сирно — вершковою масою лимонний сік і вершки, гарненько розмішати.
  • Влийте у форму половину вершкової маси і розсипте ягоди за смаком. Накрийте їх рештою крему.
  • Відправляємо чізкейк в духовку розігріту до 200° С на 10 хвилин. Після закінчення даного проміжку часу знизьте градус до 105, витримавши чізкейк у такій температурі годину — півтора.
  • Додатково прикрасьте чізкейк з малиною за смаком.