Чізкейк з маскарпоне – 7 рецептів

Чізкейк з маскарпоне — популярний десерт, який не так давно стали готувати вдома. Пропонуємо кілька варіантів смачних суфле, які готуються з випіканням і без нього, з фруктами і класичним ніжно-сирним наповнювачем.

Чізкейк з маскарпоне — класичний рецепт

  • печиво 200 гр;
  • вершкове масло 100 гр;
  • яйця 3;
  • вершки 200 мл;
  • сир маскарпоне або його аналог 400 гр;
  • цукрова мелена пудра 140 гр;
  • ваніль або ванілін.

Продукти потрібно викласти на стіл в кімнаті на годину-дві, щоб вони стали однакової температури. Потім можна починати готувати.

  • Печиво перетворити в порошкоподібну крихту і затерти з м’яким маслом. Вручну гарненько розім’яти, до отримання комочкообразной суміші. Помістити у форму, зробити бортики розміром в 2 сантиметри. Поставити в холодильну камеру.
  • Тим часом з’єднати маскарпоне і пудру змішати до однорідності і потроху вливаючи вершки, продовжувати збивати. Після вбити яйце і висипати ваніль, останній раз ретельно збити.
  • Тепер можна дістати «корж» з холодильної камери і залити кремоподібної сумішшю.
  • Помістити форму на деко з водою. Запікати 1 годину 20 хвилин при 160 градусах.
  • Чізкейк з маскарпоне остуджують і настоюють кілька годин перед вживанням.

    Важливо! Використовуйте цілісну форму з високим бортом. Якщо у вас розсувна модель, перед тим, як поставити її у воду, сформуйте з фольги для випікання «захист» від рідини з 2-4 шарів.