Чому млинці прилипають до сковороди? Поради!

Млинці є дуже смачними ласощами. Проте їх приготування може провалитися. Млинці можуть підгоріти, прилипнути до сковороді або порватися. Проблем може виникнути чимало. Сьогодні ми дамо Вам кілька порад, прочитавши які Ви зрозумієте чому млинці прилипають до сковороди і як цього уникнути.

Причини прилипання до млинців сковорідці

  • 1. Для запобігання прилипання млинчиків, потрібно точно дотримуватися рецепту і пропорції інгредієнтів.
  • 2. У тісто для млинців, молоко або воду потрібно додавати в теплому вигляді. При використанні холодних інгредієнтів можуть виникнути труднощі з розбиванням грудок. А зовсім гарячі продукти зіпсують смак млинців.
  • 3. Готове тісто має нагадувати густу сметану. Для цього потрібно додавати необхідну кількість рідини.
  • 4. Попередньо тісто має настоятися протягом години при кімнатній температурі, для розчинення всіх інгредієнтів.
  • 5. Не потрібно переборщувати з яйцями і цукровим піском. Надлишок яєць зробить ваші млинці «гумовими», а надлишок цукрового піску – ламкими.

Зверніть увагу на рецепти заварних млинців і низькокалорійних млинців.

Що робити якщо млинці прилипають до сковороди?

  • 1. У тісто рекомендується додавати рафінована олія для запобігання прилипання млинчиків. А також під час випікання кілька разів змащуйте їм сковорідку.
  • 2. Для перевертання млинців найкраще використовувати вузьку гостру лопатку.
  • 3. Перед випіканням сковорідку можна помазати солоним огірком. На початку смаження для змащування сковорідки можна використовувати шматочок сала або рафінована олія.
  • 4. Для випікання млинців краще користуватися окремою сковорідкою, призначеної тільки для млинців. Краще всього для цього підійде чавунна сковорідка.
  • 5. Обов’язково перед смаженням млинчиків сковорідку потрібно гарненько прогріти.
  • 6. Для густоти тесту не шкодуйте борошна. Більш густе тісто зробить ваші млинці рівномірними.
  • 7. Деякі кулінари вважають за краще випікати млинці на сухій сковорідці.
  • 8. Якщо ви вирішили змащувати олією сковорідку, то робіть це після кожного млинчика.
Дивіться також:  Як приготувати млинці без дріжджів

Зверніть увагу на рецепт пісних млинців з яблуками.

Чому млинці прилипають до сковороди?

У світі існує величезна кількість різноманітних рад з випікання млинців. Ви змогли ознайомитися з основними порадами. Використовуючи ці поради, ви зможете спекти красиві, смачні і ароматні млинці. І проблема прилипання вас не торкнеться.

Існує приказка: «Перший млинець – комом». Так що якщо у вас не вийшли млинці ідеальними з першого разу, не турбуйтеся. З кожним разом вони будуть все краще і смачніше. Не бійтеся експериментувати.