Цвітна капуста в духовці – 6 рецептів приготування

Сама по собі кольорова капуста не обдає яскравим смаком, але якщо її правильно приготувати, використовуючи додаткові інгредієнти, то цей рецепт може стати улюбленим.

Кольорова капуста, запечена в духовці з сиром

Простий рецепт дозволяє перетворити капусту в шедевр кулінарного майстерності.

Необхідні продукти:

  • кілька ложок вершків або молока;
  • три столові яйця;
  • одна капуста середнього розміру;
  • близько 200 грам сиру;

Етапи дій:

  • Для початку добре промийте овоч і розділіть його на суцвіття. Відваріть їх до розм’якшення. Приблизно п’ять хвилин після того, як закипить вода.
  • У мисці змішайте вибраний молочний продукт з яйцями, туди ж додайте попередньо натертий сир. Можна додати спеції на свій смак.
  • Викласти відварену капусту у форму, зверху залити приготованим соусом і поставити в гарячу духову шафу на 20 хвилин, встановивши роботу на 180 градусів.
  • Загрузка...

    Рецепт приготування в клярі

    Цвітна капуста малокалорійна, але якщо готувати її в клярі, треба враховувати, що енергетична цінність значно зросте.

    Необхідні продукти:

    • одна кольорова капуста;
    • дві столові яйця;
    • близько склянки борошна;
    • спеції сир – за смаком.

    Етапи дій:

  • Як завжди, варто починати готувати з миття капусти і її розбирання на окремі частини.
  • Потім отримані шматочки відварюють в солоній воді близько 10 хвилин.
  • Поки йде процес варіння, можна приготувати панірування. Для цього перебиваємо яйця, додаємо до них борошно і сіль. Повинна вийти густа маса.
  • Приготовлену капусту добре вмочаємо в отриманій суміші і прибрати в духовку з температурою 180 градусів на 20 хвилин.
  • Запіканка з фаршем

    Запіканка з кольорової капусти з фаршем – незвичайне блюдо, яке цілком підійде для сімейного вечері.

    Необхідні продукти:

    • близько 500 грам цвітної капусти;
    • 100 мл молока;
    • 700 грам фаршу;
    • одна цибулина і морквина;
    • спеції на свій смак.
    Спробуйте також:  Голубці в духовці – 7 рецептів приготування

    Процес приготування:

    Дуже важливо для приготування страви вибрати хорошу капусту, для цього завжди звертайте увагу на її листи і структуру. Листи повинні бути зеленими, а сам овоч щільним, суцвіття не повинні легко розпадатися.

  • Після того, як капуста обрана її потрібно розділити на окремі частини, добре помити і відварити, щоб вона стала більш м’яка. Для цього достатньо залити її водою, дочекатися кипіння і варити близько 10 хвилин. Дістати і дати їй трохи обсохнути.
  • Поки готується капуста, можна зайнятися фаршем. Цибулю і моркву нарізати, відправляються на сковороду і обсмажують.
  • Фарш викласти в миску, приправляється спеціями і до нього ж викладаються обсмажені овочі, і вливається молоко.
  • У форму для випікання спочатку потрібно викласти частину приготованого фаршу, потім підготовлену капусту і зверху це все знову покривається залишилася м’ясною сумішшю.
  • Готується це все в розігрітій до 170 градусів духовці близько 45 хвилин.
  • Як зробити з яйцем в духовці?

    Швидкий спосіб отримати не тільки смачне, але і ситне блюдо. До того ж варіант підійде і тим, хто сидить на дієті за рахунок того, що кольорова капуста містить в собі дуже мало калорій.

    Необхідні продукти для приготування страви:

    • приблизно півсклянки молока;
    • півкілограма цвітної капусти;
    • одна морквина і одна цибулина;
    • дві столові яйця;
    • трохи більше 100 грам сиру;
    • спеції вибирайте на свій смак.

    Етапи дій:

  • Для початку підготуємо овочі. Для цього цибулю нарізаємо, морквину тремо і все це доводимо до красивого золотистого кольору на гарячій сковороді.
  • У цей час потрібно промити капуста, розділити її на частини і розм’якшити за допомогою варіння. Опускаємо суцвіття в каструлю з водою, чекаємо, поки вода закипить, варимо близько 10 хвилин і дістаємо готову капусту, щоб вона трохи охолола. Не забудьте трохи посолити.
  • Тепер готуємо заливку для страви. Перемішуємо яйця з молоком. Краще всього це зробити, використовуючи міксер, але руками теж підійде. Сюди ж, до отриманої маси додаємо натертий сир. На цьому етапі можна додати спеції або зробити це, коли вже всі інгредієнти будуть викладені в блюдо.
  • У форму для запікання спочатку щільним шаром викладаємо капусту, її покриваємо сумішшю з обсмажених овочів і все це заливають приготовленим соусом з молока і яєць.
  • Тримається в духовці не менше 20 хвилин, використовуючи температуру до 180 градусів.
  • Спробуйте також:  Плов в духовці — 7 рецептів приготування

    Зі сметаною заливкою

    Цвітна капуста зі сметаною заливкою – це дуже смачно. До того ж сметана робить капусту ще більш насиченою і ситної. Любителі овочів можуть використовувати цей рецепт як повноцінний вечерю.

    Необхідні продукти для приготування:

    • качан цвітної капусти;
    • приблизно 100 грам сиру;
    • сіль і перець за смаком;
    • близько 400 грам сметани.

    Етапи дій:

  • Готувати страву потрібно починати з підготовки капусти. Її необхідно не просто розібрати на суцвіття, але ще і дуже добре помити, так як бруд і різні комахи можуть бути в глибині суцвіть овоча.
  • Після того як овоч був промитий і оброблений, його частини опускаються в каструлю з водою і ставимо варитися. Зазвичай після закипання на це йде не більше 10 хвилин.
  • Як тільки капуста стала м’якою, її можна використовувати для подальшого приготування.
  • Поки овоч остигає саме час приготувати заливку. Для початку натираємо сир на дрібній тертці. Найкраще підійде сорт з яскраво вираженим смаком, бажано щоб він був злегка гострим.
  • У мисочці змішуємо між собою тертий сир зі сметаною і злегка перчимо.
  • В обрану форму для випічки щільним шаром укладаємо цвітну капусту і зверху повністю покриваємо її приготованим соусом зі сметани. За бажанням зверху можна ще трохи посипати все сиром.
  • Готувати страву за цим рецептом потрібно вже в розігрітій духовій шафі приблизно 30 хвилин, встановивши температуру нагрівання на 200 градусів.
  • Запіканка з кольорової капусти та брокколі

    Одна капуста добре, а дві – ще краще! Дуже корисний рецепт, та ще й смачний. А сирна скоринка зверху додасть страві гарний вигляд.

    Необхідні продукти:

    • капуста вагою в 400 грам;
    • перець і сіль за смаком;
    • сир – 100 грам;
    • 200 грам брокколі;
    • 100 мілілітрів вершків;
    • дві столові яйця.
    Спробуйте також:  Сир з кефіру – 7 рецептів, як зробити сир в домашніх умовах

    Етапи дій:

  • Овочі завжди потрібно добре промивати, а особливо ретельно це потрібно робити, збираючись готувати з цвітної капусти та брокколі. Після того як овочі помиті їх розбирають на частини і відправляють в каструлю з водою для розм’якшення. Після того як вода закипить, чекаємо ще приблизно 5-10 хвилин виймаємо овочі. Відкладаємо їх в сторону, щоб вони дещо охололи.
  • В цей час готуємо заливку. У мисці спочатку збиваємо або добре перемішуємо яйця між собою, потім вливаємо туди молоко і знову все перемішуємо. На цьому етапі можна додати сіль, перець та інші вибрані спеції за власним смаком.
  • Готуємо форму для випікання, включаємо духовку розігріватися на 180 градусів.
  • Спочатку викладаємо у форму цвітну капусту упереміш з брокколі. Потім все це повністю покриваємо приготовленою заливкою.
  • Твердий сир перетираємо на крупній тертці і вкриваємо їм капусту в соусі. Ставимо форму в гарячу духовку і запікаємо приблизно 30 хвилин, поки зверху не утворюється красива корочка. Якщо хочете ще більше урізноманітнити меню, використовуючи капусту, спробуйте рецепт запікання в духовці.
  • Загрузка...