Деруни картопляні – 9 рецептів

Порадуйте своїх близьких незвичайним і смачним блюдом — картопляними дерунами. Рецепт дерунів картопляних дуже простий — все змішати і посмажити. На виході вийдуть апетитні пишні оладки, аромат яких притягне усіх домочадців на кухню.

Класичний рецепт дерунів з картоплі

Даний рецепт включає в себе найпростіший набір інгредієнтів. Його зможуть здійснити навіть новачки в кулінарній справі.

Вам знадобляться:

  • Картопля — 0,3 кг;
  • Два яйця;
  • Борошно пшеничне — 50 грам;
  • Три цибулини;
  • Сметана — 20 грам;
  • Сіль і прянощі за смаком;
  • Трохи олії для смаження.

Покрокова інструкція:

  • Провести початкову обробку картоплі і цибулі, почистивши і потерши на тертці разом. Утворився після процедури потрібно злити сік.
  • Яйця розбити в інший посуд і збити, додаючи при цьому сіль і спеції.
  • Цибульно-картопляну масу додати яйця і все добре перемішати.
  • В однорідну суміш вилити сметану.
  • Якщо маса вийшла занадто рідкою, насипте в неї борошно.
  • Розжарити сковорідку, наливши в неї масло і викласти тісто по частинах. Вони повинні бути схожі на оладки.
  • Дочекайтеся, поки одна сторона покриється рум’яною скоринкою, і переверніть драник на інший бік.
  • Зазвичай блюдо подають на стіл в гарячому вигляді. В додаток до них можна приготувати соус.