Деруни картопляні – класичний рецепт приготування і варіації

Таке блюдо приготувати дуже легко, тим більше що зараз є безліч доповнень до цим ароматним картопляних оладок. У цій статті ми розглянемо не тільки класичний рецепт приготування картопляних драніков, але і його інтерпретації.

Класичний рецепт дерунів

Інгредієнти:

  • Картопля – 10 штук (середнього розміру);
  • Яйця – 2 штуки;
  • Цибуля – 1-2 головки;
  • Борошно для тіста (кількість залежить від консистенції тесту, чим рідше воно буде, тим більше буде потрібно борошна);
  • Сіль – за смаком.

Приготування:

  • Картоплю необхідно очистити від шкірки. Обов’язково вирізуйте всі чорні крапки і гниль. Промийте картоплю в холодній воді.
  • Візьміть велику тертку і з її допомогою подрібніть всю картоплю.
  • Зніміть з лука шкірку і теж натріть його на крупній тертці.
  • У великій мисці змішайте цибулю, картоплю і 2 яйця. Тісто вийде рідкуватим, з-за того, що з картоплі виступає крохмаль. Тому, картоплю потрібно загустити з допомогою борошна. Наприкінці тісто необхідно посолити.
  • Добре розігрійте сковороду і налийте на неї рослинне масло, потім розподіліть його по всій поверхні, з допомогою силіконової пензлика.
  • Набирайте тісто в ложку і викладайте деруни на сковороду. В ідеалі потрібно використовувати чавунну посуд, але підійде також сковорідка з антипригарним покриттям.
  • Смажити оладки потрібно до золотистого кольору. Потім, за допомогою лопатки їх необхідно перевернути, щоб вони приготувалися і з іншого боку.
  • Страва готова! Подавайте його разом з овочами, або ж просто з хлібом.