Деруни з гарбуза — 8 рецептів

Гарбуз – дуже корисний продукт. У ній величезна кількість провітаміну А, мінералів, клітковини. Частіше з неї готують солодкі страви, варять каші, компоти. Але їй можна знайти і більш незвичайне застосування, наприклад, приготувати деруни. Солодка м’якоть в поєднанні зі спеціями дає дуже непоганий результат. Візьміть на озброєння рецепти дерунів з гарбуза, і відкрийте для себе світ нових смакових відчуттів.

Готуємо кухонні прилади для приготування

Деруни – просте блюдо, для приготування якого потрібно мінімум посуду.

Все, що знадобиться:

  • великий обробний ніж;
  • відповідно, обробна дошка;
  • округла ложка, зразок бульонной;
  • терка;
  • миска;
  • столова ложка;
  • чайна ложка;
  • сковорода, якщо будемо смажити деруни;
  • деко, якщо випікати;
  • пекарська папір, для другого випадку;
  • посуд для сервірування.

Ось, мабуть, і все.

Гарбуз – наш головний продукт. Її потрібно почистити, звільнити від насіння. Зробити це найзручніше великим обробним ножем, такий ще називають шеф-ніж, і ложкою.

Ріжемо овоч навпіл. Вигрібаємо непотрібні насіння (круглої ложкою). Залишається чистий м’якоть. Ділимо гарбуз на чотири частини, починаємо чистити. Кладемо шматок на дошку і великим ножем зрізаємо шкірку зверху вниз. Будуть чисті, рівні шматочки, які буде зручно тримати в руці і натирати на тертці.

Борошно і спеції відміряємо ложками. Інгредієнти змішуємо в мисці. Викладаємо деруни на розігріту сковороду або деко, застелений пекарської папером. Засікаємо час приготування. Насолоджуємося результатом.

Загрузка...

Класичний рецепт дерунів з гарбуза

 

Що може бути краще класики? Це стосується і страв з гарбуза. Ми звикли до того, що вона повинна бути солодкою. Так не варто йти всупереч очікуванням.

Приготуємо класичні солодкі деруни з гарбуза, які будемо подавати зі сметаною і улюбленим полуничним джемом. Очманілий десерт, ідеальне поєднання смаку та користі.

Візьмемо половинку невеликого гарбуза і натремо її на крупній тертці. За вагою вийде 600-700 грам. Додамо два великих яйця, дві щіпки солі, п’ять пучок цукру і (увага!) гілочку м’яти.

Від приправи залишимо одні листочки, складемо їх стопкою і наріжемо соломкою. Додамо в нашу суміш.

Зверху додамо чотири великих ложки борошна з пристойною гіркою і трохи розпушувача (чайну ложку). Завдяки йому деруни стануть пишними і ще більш апетитними.

Все акуратно перемішати знизу вгору. Уникаємо швидких рухів, інакше гарбуз додасть зайву рідину. У результаті повинна вийти досить щільна маса, яку будемо викладати ложкою на розігріту сковороду з маслом.

Спробуйте також:  Як зробити кляр для риби? 9 смачних і правильних рецептів

Деруни смажать з двох сторін під кришкою до готовності. Але можна довести їх на сковороді до золотистої скоринки, а далі поставити в духовку, де вони дійдуть протягом 15-20 хвилин.

Викладемо готову страву стопкою на тарілку, поллємо сметаною і полуничним джемом. Збризніть лимонним соком. Корисний сніданок готовий!

Деруни з гарбузом і картоплею

Крім солодкого ласощі, можна приготувати закуску, яка за смаком буде нагадувати знайоме традиційне блюдо. Крім гарбуза, будемо використовувати картоплю, а також свіжу молоду зелень, яка додасть трохи пікантності.

Візьмемо приблизно чверть середньої гарбуза і 3-4 великих бульби картоплі. Почистимо сирі овочі і натремо їх на дрібній тертці. Якщо овочі молоді, то виділиться досить багато вологи. Вона не знадобиться, її слід віджати і вилити.

У овочі додати одне яйце, велике, категорії 0. Дрібних можна взяти два. Три столові ложки борошна, трохи солі, за смаком.

Помиємо молоду зелень. Можна взяти цибулю, петрушку або кинзу, кому, що більше подобається. Дрібно поріжемо і додамо до овочів.

Розігріємо сковороду. Увіллємо рослинного масла. Будемо смажити на помірному вогні з двох сторін до готовності.

Деруни з гарбузом і картоплею теж можна подавати зі сметаною. Відмінна альтернатива традиційному вечері. Дуже смачно і корисно для травлення.

Пісні деруни з гарбуза

 

Гарбуз – унікальний продукт, з якого можна готувати не тільки солодкі десерти, ситні вечері, але й пісні легкі страви. Деруни без смаження збережуть максимум користі, а на смак не гірше підрум’янених аналогів.

Приготуємо суміш з сирих овочів. Візьмемо четвертинку гарбуза і два бульби картоплі. Натремо їх на крупній тертці. Якщо виділиться багато соку, зіллємо його.

Борошна візьмемо трохи більше звичайного, так як іншого сполучного – яйця, у нас не буде. Знадобиться 4 ложки з гіркою. Додамо солі, орієнтуючись на свій смак.

Не забудемо про зелень, з неї наша страва стане більш ароматним. Хоча, якщо хочеться, щоб гарбуз відчувався сильніше, то зелень можна і не класти. Але кому подобається більш пікантний смак, можуть посікти пучок петрушки.

Замішуємо основу для дерунів. Пам’ятаємо, що швидких рухів не робимо. Будемо готувати оладки в пароварці. Викладемо їх на решітку і встановимо таймер на 40 хвилин. У нас вийдуть деруни без масла і яєць. Їмо в період посту або під час будь-якої дієти.

Спробуйте також:  Паста з креветками - 6 рецептів приготування пасти та соусів

Деруни з гарбуза без яєць

 

Деруни без яєць підходить людям з алергією на курячий білок. Вони можуть бути такими ж смачними, як і традиційні. Пісним це блюдо не назвеш, адже воно смажиться у великій кількості олії. Зате для деяких категорій людей воно буде абсолютно безпечним.

Підготуємо велику миску, щоб драніков вистачило на всю сім’ю. Натремо на крупній тертці половину невеликої гарбуза. Додамо до неї 2-3 сирих тертих бульби картоплі, чайну ложку солі і вісім ложок борошна.

Змішаємо всі обережними рухами. Раскалим сковороду. Викладемо ложкою в гаряче масло овочеву масу. Будемо готувати на середньому вогні під кришкою.

У гарячих драніков смачна хрустка скоринка. Навіть люди з харчовою алергією можуть дозволити собі поживний корисний вечеря з гарбуза.

Деруни з гарбуза в духовці

Страву в духовці добре пропікається. Виходить м’яким всередині з хрусткою скоринкою зовні. Запечені деруни менш калорійні, оскільки готуються практично без масла. Так як їх не потрібно перевертати, вони не розваляться і з меншою кількістю борошна.

На цей раз за основу візьмемо картоплю. У нього більш щільна структура, він не дозволить страви в духовці перетворитися на кашу. Виберемо і помиємо 5 великих бульб. Якщо картопля молода можна натирати прямо з шкіркою. Розмір терки – середній.

Гарбуза знадобиться 1/8 частину або половинка від чверті. Також натремо і додамо до картоплі. Розіб’ємо в суміш одне яйце. Видавимо 4 зубчики часнику. Покромсаем одну середню цибулину. Додамо дві щіпки солі і три столові ложки борошна. Замість пшеничного, можна взяти кукурудзяну. Вийде ще смачніше.

Будемо викладати деруни ложкою на деко, застелений папером. Щоб вони не прилипли, змастимо поверхню м’яким вершковим маслом.

Духовка повинна бути нагріта до 200С. І лише в кінці, приблизно за 10 хвилин до готовності, поставимо температуру на максимум. Деруни будуть випікатися близько 35 хвилин.

Деруни з замороженої гарбуза

Страви з свіжого овоча виходять значно смачніші. У них більш ніжна текстура і насичений смак. Але гарбуз чудово переносить зберігання в морозилці. І якщо немає в наявності свіжої, то можна скористатися замороженим продуктом. Корисні речовини відмінно зберігаються при низьких температурах.

Спробуйте також:  Голубці в мультиварці - 7 рецептів приготування

Гарбуз після розморожування стає м’якою. Краще її порубати в измельчителе. Візьмемо півкілограма підталого овоча і зробимо з нього пюре. Додамо склянку пшеничного борошна, два курячих яйця і трохи молока, приблизно півсклянки. Чотири ложки цукру і дрібку солі.

Замісимо тісто. Будемо смажити оладки на гарячій олійною сковорідці. Готову солодкість прикрасимо гарбузовим насінням і поллємо медом.

Деруни з кабачків і гарбуза

Сумісний все корисне відразу. Візьмемо гарбуз, кабачок, картоплю. Ці продукти чудово поєднуються між собою, згладжують смак один одного і привносять свою користь.

Нам знадобиться по 250-300 грам кожного овочу. Одна цибулина і три зубчики часнику. Кабачок, гарбуз і картоплю натремо на тертці, а цибулю і часник дрібно порубаємо в измельчителе і внесемо в основну масу. Додамо трохи перцю і солі за смаком. В кінці розіб’ємо одне яйце і подсыпем півсклянки борошна.

Розмішуєм до однорідної маси. Кладемо в гаряче масло ложкою на сковорідку. Обсмажимо до хрусткої скоринки, прикриваючи кришкою.

Овочеві деруни добре поєднуються зі сметаною. У соус можна додати рубану зелень.

Солодкі деруни з гарбуза з медом


 

Медові деруни замінять солодку випічку. Страву можна подавати дітям на полуденок зі склянкою теплого молока. Від такого ласощі не відмовляться і дорослі. Сонячні млинці з чашкою гарячого чаю зігріють прохолодним осіннім вечором.

Підготуємо четвертинку гарбуза. Пропустимо її через комбайн з дрібної теркою. Додамо яйце. Замість борошна, візьмемо 4 столові ложки манної крупи. Крапелька солі не завадить, але її можна і не класти. А ось без цукру не обійтися. Його візьмемо трохи, і частина замінимо медом. Покладемо 2 ложки (столові) рафінаду, а третю – меду.

Змішаємо тісто. Дамо йому постояти. Манка сира, тому їй знадобиться деякий час, щоб розм’якнути. Через 10-15 хвилин вона набубнявіє і можна продовжувати готувати.

Помістимо деруни ложкою на розігріту сковороду. Для смаження будемо використовувати соняшникову рафіновану олію. Доведемо млинці під кришкою до готовності. Подамо замість випічки до гарячих напоїв.

Гарбуз багатогранна. Величезна кількість страв можна приготувати з цього корисного овоча на сніданок, обід і вечерю. Якщо у вас є цей корисний продукт, обов’язково скористайтеся наведеними рецептами. Солодка, солона, гарбуз з медом, на будь-який смак! Джерело вітамінів і мінералів підніме настрій і зарядить енергією.

Загрузка...