Деруни з кабачків – 6 рецептів

Кабачкові деруни – дуже просте і при цьому смачне блюдо, яке, як правило подобається дітям і дорослим. Рум’яні, запашні, ситні – ці мініатюрні млинці з овочевого тесту полюблять всі члени вашої родини.

Спробувавши приготувати це блюдо, скориставшись одним з наших рецептів, ви обов’язково залишитеся задоволені, крім того, вони дуже прості. Тепер розповімо, як приготувати деруни з кабачків.

Кабачкові деруни — класичний рецепт

Блюдо в нашій свідомості часто асоціюється з таким продуктом, як картоплю. Однак для тих, хто стежить за фігурою, улюблений усіма росіянами овоч – справжній заборонений плід.

Можна побалувати себе драниками, якщо дуже хочеться залишатися стрункою?

Ви здивуєтеся, але це цілком можливо, якщо взяти за основу кабачок. Деруни з цього продукту не поступаються за смаком, вони дуже гарні і при цьому не містять так багато калорій.

Інгредієнти:

  • не надто великий кабачок;
  • одна середня цибулина;
  • одне куряче яйце;
  • борошно (тісто має бути по консистенції як густа сметана)
  • спеції за бажанням, сіль
  • розпушувач (за бажанням);
  • оливкова/соняшникова олія;
  • соус зі сметани (для подачі).

Етапи приготування покроково:

  • Перед початком приготування помиємо кабачок, а потім очистимо його. Натремо на тертці, краще використовувати велику, так як овоч дає багато соку при подрібненні. Однак, щоб смак цього овочу не був занадто явним, можна використовувати дрібну, додавши при цьому трохи більшу кількість борошна.
  • Додаємо сіль, перець. Цікаво поєднання цього овоча з імбиром, часником, мускатним горіхом.
  • Додаємо яйце, добре перемішуємо.
  • В отриману масу кладемо борошно до отримання тесту потрібної консистенції.
  • Якщо є бажання, щоб отримані оладки були пишніше, слід додати розпушувач.
  • Прогріваємо сковороду, додаємо в невеликій кількості олію.
  • Оладки виливаємо на сковорідку з допомогою столової ложки.
  • Смажимо їх, поки не з’явиться рум’яна кірочка з обох сторін.
  • Викладаємо отримані оладки на блюдо. Щоб знизити калорійність, можна промакнуть їх рушником з паперу.
  • Не даючи дерунам охолонути, кличемо домочадців полуднувати, подавши до страви сметану, або розтоплене масло.