Десерт з гарбуза – 9 рецептів швидких і смачних в домашніх умовах

Апетитні десерти з гарбуза – це одні з найкорисніших ласощів. Такі частування дозволять і побалувати себе солодощами, і наситити організм вітамінами і цілющою силою. У статті опубліковані кращі рецепти гарбузових десертів.

Десерт із гарбуза з медом в духовці

Склад продуктів: 430 г гарбуза, жменя світлого кунжуту, великий апельсин, 1 ст. л. рафінованої олії, 2 ст. л. рідкого меду бджолиного.

  • Дуже важливо для будь-яких десертів вибирати ароматні солодкі овочі з м’якоттю яскравого насиченого кольору. Гарбуз позбавляється від шкірки і насіння.
  • Далі овоч нарізати довгастими шматочками.
  • В окремій широкій мисці змішується рідкий мед і масло. Підійде як соняшникова, так і оливкове.
  • З апельсина знімається вся цедра, а також віджимається пара великих ложок соку. Ці інгредієнти додаються до меду та олії.
  • В отриману суміш занурюються скибочки овоча. Вони повинні повністю покритися ароматним цитрусовим соусом.
  • Заготовки викладаються одним шаром в жароміцну форму.
  • Запікається десерт з гарбуза в духовці 40-45 хвилин при середній температурі.

Готове ласощі повинно вийти м’яким.

Як приготувати цукати?

Склад продуктів: 1,5 кіло свіжого гарбуза, 820 г цукру-піску, щіпка лимонної кислоти, паличка кориці, стакан фільтрованої води, великий апельсин.

  • Гарбуз миється і очищається від усього зайвого. Далі м’якоть нарізати великими кубиками. Якщо зробити шматочки дрібними, то після варіння і просушування в духовці вони виявляться занадто маленькими і деформуються.
  • Нарізану овоч перекладається в глибоку миску і засипається всім складом цукру. Ємність ставиться на ніч в прохолоду. За цей час гарбуз пустить сік, в якому розчиниться пісок. В результаті в мисці вийде цукровий сироп.
  • Апельсин ретельно миється і разом з шкіркою ріжеться на невеликі шматочки. З скибочок видаляються кісточки. Фрукти перетворюються в пюре за допомогою підходящої насадки блендера.
  • Сироп з гарбуза переливається в каструлю, з’єднується з водою, «лимонкою», корицею, апельсиновим пюре.
  • При постійному помішуванні маса вариться на повільному вогні 6-7 хвилин. Відразу після закипання в неї занурюються овочеві кубики.
  • Далі суміш повністю остуджується і залишають на 3 години.
  • Маса знову доводиться до кипіння і вариться ще 5-6 хвилин. З її поверхні знімається утворилася піна. Коли вміст каструлі, знятої з вогню, повністю охолоне, процедура повторюється. Знову: кипіння-охолодження.
  • Суміш виливається на велике сито. Залишилися кубики гарбуза вибираються, укладаються на деко, застелене пергаментом, і підсушуються близько години при температурі 120 градусів.
  • Готові охолоджені цукати перекладаються в скляну ємність і зберігаються під кришкою.
Дивіться також:  Як запекти яблука в духовці цілком і шматочками?

Що залишився після варіння ласощі сироп можна використовувати для просочення бісквітів або приготування морсів.

Рецепт гарбузового пудингу

Склад продуктів: 1 ст. фільтрованої води, 420 г м’якоті гарбуза, щіпка ваніліну, 2 великих яйця, 4 ст. л. манки, 3 ст. л. з гіркою цукру і стільки ж родзинок, 2 трісок. солі, ½ ч. л. меленої кориці, 160 мл молока, сухарна крихта для обсипання форми.

  • Гарбуз очищається від шкірки, з неї вирізається серцевина з насінням. М’якоть нарізати кубиками, висипається в каструлю і заливається зазначеною кількістю води.
  • Інгредієнти тушкуються на середньому вогні під кришкою 20-25 хвилин при частому помішуванні.
  • В кінці гарбуз повинна стати м’якою, а вода – майже повністю випаруватися з ємності. Готовий овоч розминається товкачиком.
  • В окремому посуді доводиться до кипіння молоко. Тонкою цівкою в рідину всипається манна крупа, додається промитий ізюм. Інгредієнти доводять до кипіння і залишають на 5-6 хвилин.
  • Яйця поділяються на складові. У тепле пюре з гарбуза додаються жовтки, зварена манка, всі залишилися за рецептом інгредієнти, крім сухарної крихти.
  • Маса активно перемішується віночком. У ній не повинно бути грудочок.
  • Білки збиваються до піків і акуратно втручаються широкої лопаткою до основної маси.
  • Тісто викласти у форму, змащену маслом і присипану сухарній крихтою.

При 170 градусах десерт випікається 55-65 хвилин. Далі пудинг залишається ще на 25 хвилин у захололому духовій шафі.

Смачне ласощі з гарбузом і сиром

Склад продуктів: 430 г м’якоті гарбуза, 2 великих яйця, по 2 ст. л. манки і жирної сметани, 40 г вершкового масла, 330 г сиру, 3 ст. л. цукру-піску, щіпка солі, 0,25 ч. л. соди і сік лимона.

  • Гарбуз очищена треться на тертці з середніми поділками.
  • У глибокій мисці розминається сир і розм’якшене масло. До нього додаються яйця, пісок, манка, сметана.
  • Сода гаситься соком лимона і також виливається в суміш з другого кроку.
  • Інгредієнти з’єднуються з тертої гарбузом і добре перемішуються.
  • Маса викладається в підготовлену форму для запікання.
Дивіться також:  Як смажити каштани в домашніх умовах – 4 рецепта

Запіканка готується 50-55 хвилин при 210-220 градусів.

З шоколадом

Склад продуктів: півкіло соковитої м’якоті солодкої гарбуза, 60 г чорного шоколаду, 3 ст. л. цукру-піску.

  • Овоч очищається від щільної кірки і волокнистої частини з насінням. Підготовлена гарбуз нарізати невеликими шматочками.
  • Отримані шматочки викладаються в промаслений форму в один шар. Зверху овочі присипаються цукровим піском.
  • Гарбуз відправляється в добре розігріту духовку на 25 хвилин. Коли скибочки розм’якшаться, можна викладати їх на тарілку і поливати розтопленим на водяній бані шоколадом.

Прикрашається частування подрібненим фундуком або будь-якими іншими горіхами.

Гарбузове суфле

Склад продуктів: 220 г м’якоті гарбуза, 190 мл натурального йогурту, 3 великих яблука, 160 мл молока, 8 г желатину.

  • Желатин замочується в холодному молоці по інструкції на упаковці.
  • Духовка заздалегідь включається. Вона має розігрітися до 200-210 градусів.
  • Гарбуз ріжеться невеликими кубиками, яблука разом з шкіркою – великими часточками. Компоненти викладаються на деко.
  • Фрукти і овочі запікаються в духовій шафі до розм’якшення.
  • Блендером запечені плоди перетворюються в пюре. До них додається натуральний йогурт. Інгредієнти збиваються разом.
  • Молоко з желатином підігрівається, але не доводиться до кипіння. Воно виливається до суміші з п’ятого кроку. Складові збиваються міксером 2-3 хвилини.
  • Отримана маса розливається по формах і відправляється в холодильник на 4-5 годин.

Прикрашається готове суфле будь-якими свіжими ягодами або шматочками фруктів.

Желе з гарбуза з апельсином

Склад продуктів: 370 г м’якоті гарбуза, 90 г цукрового піску, 13 г желатину, 85 мл води.

  • Гарбуз нарізати великими скибочками, пересипається в каструлю і заливається водою таким чином, щоб вона повністю прикрила овоч. Ємність закривається кришкою і відправляється варитися на невеликий вогонь. Шматочки овоча повинні добре розм’якнути.
  • Желатин заливають 85 мл кип’яченої холодної води і залишається до набухання. На це буде потрібно близько півгодини.
  • Гарбуз без рідини пюрируется. В ще гарячу овочеву масу додається пісок і набряклий желатин.
  • Компоненти пюрируются разом. Якщо суміш виходить дуже густий, її треба розбавити водою, що залишилася від варіння гарбуза.
  • Рідина розливається по креманкам.
Дивіться також:  Американський яблучний пиріг – 8 рецептів приготування

Майбутнє желе поміщається в холодильник до застигання.

Апетитний десерт з яблуками

Склад продуктів: півкіло свіжої гарбуза, 4 яблука, 70 г темного родзинок, 60 г вершкового масла, 4-5 ст. л. цукрового піску, щіпка кориці.

  • Гарбуз і яблука очищаються від шкірки, після чого нарізати невеликими скибочками.
  • У сковороді розтоплюється вершкове масло, у нього викладаються овочеві і фруктові шматочки, а також пісок, добре перемішаний з меленою корицею. Якщо гарбуз сухувата, ємність виливається ще й склянку води.
  • Під кришкою маса тушкується до розм’якшення овочів.
  • Потім всипається заздалегідь промитий ізюм.

Коли з сковороди випарується вся зайва рідина, десерт з гарбуза і яблук знімається з вогню і подається до столу в гарячому або холодному вигляді.

Морозиво з гарбуза

Склад продуктів: 120 г пюре з запеченої гарбуза, 90 мл згущеного молока, 1 ст. л. рідкого меду, 90 мл дуже жирних вершків, по щіпці мускатного горіха, кардамону і кориці.

  • Пюре з’єднується з рідким медом, усіма прянощами.
  • У масу додаються жирні вершки, а також згущене молоко.
  • Маса збивається до густини і однорідності.

Майбутнє морозиво розкладається в силіконові формочки і відправляється в морозилку до застигання.