Десерти без випічки – 12 простих і смачних рецептів на швидку руку

Десерти без випічки вимагають мінімум часу для їх приготування, але виходять дуже смачними, ніжними, ефектними. Різноманітні рецепти дозволять швидко зробити торт, тістечко, пудинг або інші ласощі на будь-який смак.

Сирний десерт з желатином без випічки

Це легке корисне ласощі стане прекрасною альтернативою тортів і солодкій випічці. Ніжний сирний смак десерту доповнює полуниця.

Знадобиться:

  • 150 г пастоподібного сиру;
  • 150 г йогурту (краще домашнього);
  • 50 г цукру;
  • 40 г желатину;
  • 50 мл охолодженої кип’яченої води;
  • 200 г стиглої полуниці;
  • 50 г пакетованого полуничного желе.

Покроковий рецепт:

  • Простий желатин замочують в 50 мл холодної води, залишають до набрякання, потім нагрівають до розчинення гранул на слабкому вогні.
  • Окремо змішують йогурт і цукор. Залишають на 10 хвилин до повного розчинення кристалів.
  • У йогуртову масу кладуть сир і збивають міксером.
  • У сирний складу потроху вводять желатин.
  • Готову основу виливають у форму для кексів, застелену харчовою плівкою, і прибирають в прохолодне місце до застигання желе (орієнтовно на 3 години).
  • Полуницю миють, нарізають побільше і викладають на сирний десерт.
  • Желе з пакета розводять в гарячій воді згідно з інструкцією. Отриманою масою заливають ягоди.
  • Перед подачею десерт тримають в холодильнику ще 3 години.

Готуємо з печива і згущеного молока

Цей торт робити дуже просто: достатньо змішати компоненти і поставити їх в холодильник до ранку.

Необхідні компоненти:

  • 600 г пісочного печива;
  • 160 г фундука;
  • 350 г вареного згущеного молока;
  • 200 мл вершків високої жирності;
  • 200 г вершкового масла.

Рецепт покроково:

  • Печиво розламують на дрібні шматочки.
  • Фундук обсмажують на сухій сковороді до рум’яного кольору.
  • Масло розм’якшують при кімнатній температурі і змішують із згущеним молоком. Додають вершки і всі разом збивають блендером.
  • В вершкову масу кладуть обсмажені горіхи та шматочки печива. Перемішують ложкою.
  • Готують десерт з печива без випічки: основу перекладають в миску, утрамбовуючи ложкою, зверху затягують харчовою плівкою. Блюдо прибирають в холодильник.
  • Через 6 годин плівку знімають, а миску з вмістом перевертають на сервірувальну тарілку.

Шоколадні пудинги з малиною

Це незвичайний, але простий у приготуванні десерт, який ефектно і апетитно буде виглядати на будь-якому святковому столі.

Склад:

  • 0,4 л молока;
  • 40 р какао-порошку;
  • 40 р крохмалю (краще кукурудзяного);
  • 80 г цукру;
  • 300 г малини (свіжої або мороженої).

Спосіб приготування:

  • Молоко підігрівають на мінімальному вогні до 50 °С.
  • Додають крохмаль, какао і 40 г цукру. Ретельно збивають блендером.
  • Суміш доводять до кипіння і розливають по формах.
  • Заготовки охолоджують спочатку при кімнатній температурі, а потім у холодильнику протягом 3 годин.
  • Малину розтирають з залишками цукру.
  • Застиглий десерт прикрашають малиновим пюре і цілими ягодами.
Дивіться також:  Як зробити пісочне тісто – 8 рецептів, як приготувати смачне і розсипчасте пісочне тісто в домашніх умовах

Банановий десерт на швидку руку

Банани в шоколаді порадують будь-якого дитини, тому завжди будуть доречні на дитячій вечірці.

Знадобиться:

  • 4 банана;
  • 100 г темного шоколаду;
  • 120 мл жирного молока;
  • 50 г кокосової стружки;
  • 100 г волоських горіхів.

Порядок дій:

  • Банани очищають, кожен ділять на 3 частини. Шматочки нанизують на шпажки.
  • Заготовки прибирають в морозильну камеру на 20 хвилин.
  • На паровій бані розтоплюють шоколадну плитку. Глазур виливають у склянку.
  • Холодні банани на паличках занурюють у теплий шоколад, обвалюють в подрібнених горіхах і кокосової стружці.
  • Десерт встановлюють вертикально і прибирають на середню полицю холодильника на 4 години.

Порада: щоб легше отримати глазур, до шоколаду можна додати 20 мл вершків або рослинного масла.

Полуниця в шоколаді

Соковиті солодкі ягоди і гіркий шоколад ідеально поєднуються в такому десерті. Приготувати його вийде за кілька хвилин.

Необхідні інгредієнти:

  • 350 г великої стиглої полуниці;
  • 100 г білого шоколаду;
  • 200 г чорного шоколаду.

Послідовність приготування:

  • Кожну ягоду промивають і просушують серветкою. Чашолистки не відривають.
  • На паровій бані окремо топлять обидва види шоколаду, попередньо розламавши плитки на шматочки.
  • Деко або дошку застеляють пергаментом.
  • Підготовлену полуницю умочують в темний шоколад.
  • За допомогою зубочистки і білого шоколаду на ягоді малюють візерунки.
  • Потім роблять навпаки: полуницю опускають у білу глазур і прикрашають темною.
  • Готові ягоди укладають на пергамент і переносять холод на 2 години.

Торт без випічки «Бите скло»

Цей десерт здивує всіх гостей своїм ефектним виглядом. Готувати його можна різними способами, але обов’язково використовується сметанно-желатинова основа і різнокольорове желе, яке в розрізі торта нагадує осколки скла.

Необхідні компоненти:

  • 2 куплених бісквітних коржа;
  • 20 г гранульованого желатину;
  • 120 мл питної води;
  • 3 упаковки готового желе: апельсинового, вишневого, яблучного;
  • 0,5 кг жирної сметани;
  • 100 г цукру.

Порядок приготування:

  • Желатин в гранулах заливають холодною водою і через 40 хвилин ставлять на водяну баню. Нагрівають, безперервно помішуючи, поки гранули не розчиняться.
  • Сметану заздалегідь ставлять на стіл, щоб вона зігрілася до кімнатної температури, потім виделкою збивають з цукром.
  • Желатин вводять в сметанную масу, перемішують.
  • Кольорове желе нарізають великими шматками.
  • Довільно (не дрібно) нарізають 1 корж.
  • Подрібнені компоненти з’єднують зі сметанно-желатиновою масою.
  • Отриманий склад викладають у форму для торта. Зверху, злегка придавивши, поміщають залишився корж.
  • Десерт прибирають в холодильник на 8 годин.
  • Форму з готовим тортом перед подачею опускають в окріп на 30 секунд, потім перевертають на сервірувальне блюдо.

Тістечко «Картопля» за 5 хвилин

По цьому рецепту тістечко готується тільки з корисних продуктів, тому його припустимо включати в дієтичний раціон.

Знадобиться:

  • 400 г вівсяних пластівців;
  • 200 г сиру середньої жирності;
  • 180 г яблучного пюре;
  • 70 г какао-порошку;
  • 40 мл натурального звареної кави;
  • 40 мл кавового лікеру;
  • 5 р коричного порошку.
Дивіться також:  Рахат-лукум – 13 рецептів приготування в домашніх умовах

Хід приготування:

  • Вівсянку підсушують на сухій сковороді 5 хвилин. Додають корицю, перемішують.
  • Остиглі пластівці подрібнюють в кофемолці.
  • Сир і пюре з яблук збивають в кухонному комбайні.
  • В сирно-яблучну масу вливають лікер і кави, насипають какао-порошок.
  • Отриманий склад з’єднують з меленою вівсянкою. Розмішують до однорідної консистенції.
  • З кавового тіста формують овальні тістечка.
  • Готові вироби відправляють в холодильник на 7 годин.

Домашній чізкейк з маскарпоне

Цей десерт по структурі нагадує суфле. Він відрізняється повітряної консистенцією і ніжним ванільним ароматом.

Склад:

  • 200 г жирних вершків;
  • 0,5 кг сиру маскарпоне;
  • 1 г ваніліну;
  • 300 г печива «До кави»;
  • 150 г вершкового масла;
  • 160 г цукру;
  • 15 г гранульованого желатину.

Рецепт покроково:

  • У пакет кладуть печиво і проходяться по ньому качалкою, щоб вийшла крихта.
  • Желатин заливають 50 мл води і підігрівають, щоб всі гранули розійшлися.
  • Маскарпоне з’єднують з вершками і цукром, потім акуратно вливають желатин. Інгредієнти заважають віночком.
  • Розм’якшене при кімнатній температурі масло перетирають з подрібненим печивом.
  • Роз’ємну форму застеляють папером для випічки і викладають в неї приготовлений крем.
  • Десерт ставлять на холод на 1 годину для застигання желатину.
  • Поверх застиглого крему викладають основу з печива. Чізкейк знову прибирають для застигання на 5 годин.
  • Форму з готовим десертом з сиру і печива накривають плоскою тарілкою і перевертають, щоб чізкейк опинився на блюді.

«Французька шарлотка» без випічки

Цей десерт роблять з готових бісквітних рулетів. Він виходить дуже ніжним, легким і ароматним.

Необхідні продукти:

  • 3 рулету з яблучної або ванільною начинкою;
  • 400 г сиру пожирніше;
  • 0,5 кг 20% сметани;
  • 180 г цукру;
  • 10 г ванільного цукру;
  • 20 г желатину;
  • 300 г кисло-солодких яблук.

Процес приготування:

  • Желатин заливають в мисці 120 мл води.
  • Сир розминають виделкою або перетирають через сито.
  • Отриману масу з’єднують зі сметаною і двома видами цукру. Перемішують міксером до однорідної консистенції.
  • Яблука миють і нарізають дрібними кубиками.
  • Форму для торта застеляють тонкою плівкою.
  • Магазинні рулети нарізають тонкими шматочками. Заповнюють ними форму. Частина рулетів залишають.
  • Коли желатин розбухне, його нагрівають на середньому вогні, безперервно помішуючи, потім остуджують і додають в сирно-сметанную масу. Знову збивають міксером.
  • У крем кладуть нарізані яблука.
  • Заливають яблучно-сирною масою основу з рулетів. Залишилися кружечками закривають начинку.
  • Ємність з десертом обертають харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 5 годин.
  • Застиглий торт перевертають на плоску тарілку.

Сирний мус з ягідним соусом

Ніжний смак повітряного сирного суфле відтіняється кислинкою ягід.

Склад:

  • 200 г сиру жирністю від 5%;
  • 2 яйця;
  • 120 мл йогурту без добавок;
  • 100 г цукру;
  • 120 мл нежирних вершків;
  • 2 р солі;
  • 2 краплі ванільної есенції;
  • 7 г кукурудзяного крохмалю;
  • 20 г желатину;
  • 5 мл лимонного соку;
  • 0,5 кг будь-яких ягід без кісточок.
Дивіться також:  Кыстыбый з картоплею – 7 рецептів

Покроковий рецепт:

  • Желатин замочують у воді.
  • Сир розмішують з йогуртом.
  • Охолоджені білки збивають з 20 г цукру до міцної піни.
  • Жовтки змішують з цукром, ваніллю і сіллю.
  • Крохмаль розмішують у вершках і вводять в солодку жовткову масу. Суміш варять на слабкому вогні до загусання. Остуджують.
  • Заварний крем з’єднують з сирно-йогуртовій масою.
  • У набряклий желатин виливають сік лимона. Склад нагрівають в мікрохвильовці протягом півтора хвилин.
  • Желатинову масу виливають у сирну, швидко розмішуючи.
  • Десерт прибирають в холодильник.
  • Через годину в нього вводять збиті білки. Повинна вийти повітряна маса, яку розкладають по вазам для морозива.

Торт «Березове поліно»

Десерт виходить в міру солодким і дуже ефектним, т. к. зовні нагадує стовбур берези.

Для приготування потрібно:

  • цукрове печиво — 0,4 кг;
  • згущене молоко — 380 г;
  • масло вершкове — 100 г;
  • порошок какао — 50 г;
  • фундук — 100 г;
  • сирий білок — 1 шт.;
  • цукрова пудра — 50 г;
  • мак — 20 р.

Рецепт покроково:

  • Печиво подрібнюють в крихту, залишивши кілька шматочків побільше.
  • Додають какао і подрібнений фундук.
  • Розм’якшене при кімнатних умовах масло змішують із згущеним молоком і додають в загальну масу.
  • Замішують однорідне тісто. З нього формують торт у вигляді поліна.
  • Білок збивають з цукровою пудрою. Цієї покривають глазур’ю заготовку.
  • З допомогою маку на «поліно» наносять темні смуги.
  • Перед подачею ласощі охолоджують 40 хвилин.

Шоколадний рулет

Скориставшись цим рецептом, вдасться приготувати надзвичайно смачний і оригінальний десерт з печива.

Склад:

  • 380 г печива з ароматом топленого молока;
  • 50 г порошку какао;
  • 80 г цукру;
  • 130 г вершкового масла;
  • 40 мл молока;
  • 100 мл води;
  • 200 мл вершків для збивання;
  • 5 мл ромового екстракту;
  • 50 г родзинок;
  • 250 г сиру Маскарпоне.

Порядок дій:

  • За допомогою кухонного комбайна печиво мелють в крихту.
  • Додають розтоплене масло, какао, 30 г цукру, молоко, воду.
  • Замішують тісто і прибираємо його в холодильник.
  • З’єднують вершки, Сир, цукор, що залишився і ромовий екстракт. Все збивають до густоти.
  • У крем кладуть родзинки.
  • Охолоджену основу розкочують в прямокутник.
  • По всій поверхні тіста розподіляють крем.
  • Заготівлю згортають рулетом з допомогою пергаментного паперу і прибирають в холодне місце на півгодини.
  • Готовий рулет прикрашають кондитерської посипкою. Перед подаванням нарізують маленькими порціями.

Швидкі десерти допоможуть гідно зустріти гостей і організувати свято, навіть якщо немає часу на приготування солодкої випічки.