Дитяче печиво — 7 рецептів для самих маленьких

Самостійно приготоване дитяче печиво буде кращим ласощами для малюка. А крім того, домашню випічку входить мінімум шкідливих для організму дитини компонентів.

Дитяче вівсяне печиво для самих маленьких

Ця домашня випічка дуже корисна для дітей, так як готується з багатою цінними речовинами вівсянки.

Потрібно:

  • 250 г вівсяних пластівців;
  • 100 г жирного масла;
  • 2 невеликих яйця;
  • 20 г пшеничного борошна;
  • 80 г цукрового піску;
  • 2 г харчової соди.

Покроковий рецепт.

  • Олію підігрівають до температури навколишнього середовища і за допомогою міксера збивають з цукром на середній швидкості.
  • Вбивають яйця і знову розмішують міксером.
  • За допомогою кавомолки пластівці подрібнюють на борошно.
  • Вівсяну і пшеничну муку разом з содою додають до основної маси та заважають міксером до однорідності.
  • Деко покривають папером для випічки і ложкою викладають на нього акуратні грудочки вівсяного тіста. Печиво буде збільшуватися, тому між заготівками залишають простір.
  • Лист відправляють в розігріту до 170°С духовку орієнтовно на 14 хвилин. Вівсяне печиво виймають, коли воно стане приємного золотистого відтінку.

Смачне ласощі з дитячої суміші

Із залишків дитячого харчування можна приготувати легке і повітряне печиво. Особливо корисним такі ласощі виявиться для дітей, чия вага нижче норми.

Список продуктів:

  • 200 г суміші;
  • 1 яйце;
  • 200 мл питної води;
  • 100 г солодко-вершкового масла;
  • 80 г борошна;
  • 50 г цукру;
  • 3 г соди, погашеної оцтом.

Етапи приготування.

  • Яйце розтерти з цукром до повного розчинення піску.
  • Масло розтоплюють на водяній бані, з’єднують з солодкою яєчною масою і водою, а потім, з гашеного содою.
  • В одержаний склад засипають дитячу суміш.
  • Масу залишають на 20 хвилин при кімнатній температурі для набухання.
  • Замішують тісто. Воно повинно вийти легким, нелипким.
  • Розкочують тонкий коржик і різними формочками вирізати з неї печиво.
  • Фігурки розкладають на деко з пергаментом і поміщають в розігріту до 180°С духовку на 13-15 хвилин. Коли печиво з дитячої суміші покрилося рум’яною скоринкою — воно готове.
Дивіться також:  Печиво «Кокосанка» – 6 рецептів, як приготувати в домашніх умовах

Пісочне печиво для малюків

Тваринки, зірочки, буковки з пісочного тіста, приготовлені мамою, не залишить без уваги жоден малюк.

Необхідні інгредієнти:

  • 250 г вершково-рослинного масла;
  • 1 яйце;
  • 80 г цукрової пудри;
  • 10 г ванільного цукру;
  • 2 р солі;
  • 80 пшеничного борошна;
  • 50 г кукурудзяного крохмалю.

Спосіб приготування.

  • Масло розм’якшують при природній температурі і збивають з сіллю і пудрою. В кінці збивання засипають ванільний цукор.
  • Вводять яйце і ретельно розмішують міксером. Повинна вийти пишна маса.
  • Окремо з’єднують крохмаль і борошно, вводять цю суміш в перший склад і розмішують міксером на низькому режимі до ніжної однорідної консистенції.
  • Лист з духовки застеляють папером і кондитерським шприцом або звичайною ложкою викладають на нього тісто у вигляді різних фігурок.
  • Деко з заготовками прибирають в холодильник на 1 годину. Цей прийом дозволяє зробити десерт дуже ніжним.
  • Охолоджені фігурки випікають протягом третини години при 180°С.

Пісочне печиво можна приготувати і для малюків з алергію на лактозу. Для цього потрібно змішати по 50 мл оливкової і кукурудзяного масел, суміш заморозити, а потім використовувати в рецепті замість вершкового масла.

Морквяне частування без яєць

Яскраве, смачне, помірно солодке і корисне печиво з моркви можна давати навіть малюкам до року.

Знадобиться:

  • 300 г свіжої моркви;
  • 300 р борошна пшеничного;
  • 80 мл рослинного масла;
  • 50 г цукру;
  • 1 г ваніліну;
  • 5 г пекарського розпушувача.

Технологія приготування.

  • Ретельно очищену моркву труть на дрібній тертці.
  • Додають ванілін, розпушувач, цукор і отриману суміш перемішують вручну. У цьому рецепті краще не користуватися блендером, так як не вийде тісто потрібної консистенції.
  • Засипають просіяне борошно і частинами вводять її в морквяну суміш.
  • Вливають олію.
  • Руками замішують тісто. Воно повинно нагадувати по консистенції пластилін.
  • З отриманої основи скачують невеликі кульки, злегка приплющивая їх виделкою.
  • Заготовки викладають на пергамент і випікають при 180°С 25 хвилин. Щоб печиво вийшло хрустким, його залишають в духовці при 70°С ще на 30 хвилин.
Дивіться також:  Печиво для тірамісу: як називається, як зробити і чим можна замінити?

Дієтичне сирне печиво

Цей десерт підійде в якості заміни звичайного сиру, який люблять не всі малюки.

Дієтичним печивом можуть ласувати і молоді мами, що піклуються про свою фігуру.

Список інгредієнтів:

  • 0,5 кг сиру середньої жирності;
  • 2 яйця;
  • 100 г цукру;
  • 600 г вівсяного борошна;
  • 40 мл кукурудзяної олії;
  • 4 г соди.

Покрокові дії.

  • Сир збивають в кухонному комбайні, з’єднують з яйцями, цукром і содою, ретельно перемішують.
  • В отриману суміш потроху засипають борошно і замішують тісто. Після, його прибирають в холодильник мінімум на 40 хвилин.
  • «Свіже» тісто розкачують у пласт завтовшки не товщі 1 див.
  • Формочками вирізають фігурки, розкладають їх на деко з пергаментом і випікати при 180°С 20 хвилин.

З дитячої каші

Це печиво припаде до смаку як самим маленьким ласунам, так і дорослим. Смак випічки можна змінювати, використовуючи різні каші.

Потрібно:

  • 200 г рисової швидкорозчинній каші для дитячого харчування;
  • 1 яйце;
  • 150 г цукру;
  • 80 г пшеничного борошна;
  • 3 г гашеного соди;
  • 100 г вершкового масла;
  • 10 мл рослинного масла;
  • 200 мл кип’яченої води.

Кроки приготування.

  • Яйце збивають з цукром до тих пір, поки не розчиняться всі солодкі кристали.
  • В мікрохвильовці масло розм’якшують.
  • В яєчну суміш вливають олію, воду і гашену соду.
  • Додають дитячу кашу. Щоб вона набухла, склад ретельно перемішують і залишають на столі на 20 хвилин.
  • Частинами додають борошно і замішують тісто.
  • Розкачують пласт товщиною з палець.
  • Склянкою, ножем або спеціальними формочками з тіста вирізують печиво.
  • Деко промащують рослинним маслом і викладають на нього фігурні заготовки.
  • Печиво з дитячої каші ставлять у розігріту до 180°С духовку, а через чверть години виймають.

Бананове печиво

Це ласощі ідеально для новонароджених з 6 місяців. З-за солодощі банана випічка не вимагає багато додаткового цукру.

Дивіться також:  Лимонне печиво – 7 простих і смачних рецептів

Список продуктів:

  • 1 зрілий банан;
  • 150 мл рослинного масла;
  • 280 г борошна;
  • 60 г цукру;
  • 10 г пекарського розпушувача;
  • 2 г солі.

Спосіб приготування.

  • Банан пюрируют в кухонному комбайні.
  • У пюре додають масло, сахарят, солять і перемішують.
  • Борошно з’єднують з розпушувачем і засипають в бананову масу.
  • Перемішують так, щоб не залишилося грудочок.
  • Тісто тримають в холодильнику 30 хвилин, потім розкочують в корж товщиною в палець.
  • Формочками вирізають фігурки і складають їх на лист з пергаментом.
  • Банановий десерт випікають при 170°С близько 20 хвилин.

Свіжоприготоване печиво подають малюкам з молоком, теплим чаєм або фруктовим соком. Якщо у дитини ще немає зубів, випічку можна розмочити у суміші або дитячому напої.