Дієтичний сніданок – 17 смачних, корисних і поживних рецептів

Правильний дієтичний сніданок може бути також дуже смачним і ситним. Крім звичних бутербродів, варто спробувати приготувати поживні каші з різними добавками, легкі страви з яєць, всіляку випічку. Головна вимога до таких рецептів – швидкість варіння або запікання, адже вранці у господинь зазвичай не вистачає часу для тривалого стояння біля плити.

Корисні каші

Всілякі каші – найпопулярніший варіант сніданку. Він дозволяє людині зарядитися енергією, відчувати себе бадьорим і активним.

Гречка з фруктами в мультиварці

Інгредієнти:

  • гречка – 1 мультиварочный стакан;
  • яблуко (солодка) – 1 шт.;
  • банан (дуже стиглий) – 1 шт.;
  • нежирне молоко — 1 мультиварочный стакан;
  • цукор – за смаком;
  • вода – 3 мультиварочных склянки.

Приготування:

  • Підготовлену крупу засипати в чашу кухонного помічниці.
  • Всі фрукти очистити від шкірки, порізати кубиками.
  • Першими до крупі висипати яблука. Все залити окропом.
  • Готувати в програмі «Крупа» стандартний відрізок часу.
  • Потім додати бананові шматочки, молоко, цукор і залишити частування на підігріві ще на 10 – 12 хвилин.

При подачі сніданку за бажанням додати в нього вершки.

Пшонка з гарбузом

Інгредієнти:

  • пшоняна крупа – 1 повний стакан;
  • м’якоть гарбуза – 380 – 400 г;
  • вода – 1 повний стакан;
  • молоко – 2 склянки;
  • цукор і сіль.

Приготування:

  • Крупу залити водою з-під крана. Перемішати руками. Відкинути на дрібне сито. Віджати рідину.
  • Окремо нагріти згадану в рецепті воду. Всипати в неї крупу відразу після закипання.
  • Коли пшонка буде наполовину готова, долити молоко, всипати крупно тертий овоч, всі сухі компоненти.
  • Варити 17 – 20 хвилин при малому нагріванні плити.

Якщо каша охолола, її смачно їсти і холодною, доповнивши смородиновим варенням.

Збита манка з брусницею

Це фінський варіант всіма улюбленої манної каші. Готується швидко і просто, як страву за класичним рецептом.

Інгредієнти:

  • свіжі ягоди брусниці – 1 склянка;
  • манка (крупа) – 5 десертних ложок;
  • цукор – 6 десертних ложок;
  • вода – 2 повних склянки;
  • ванілін – 1 щіпка.

Приготування:

  • Ягоди акуратно змішати з усім цукровим піском. Укласти в сотейник.
  • Зверху вилити всю воду.
  • Відправити ємність на включену плиту. Варити вміст при мінімальному нагріві плити 8 – 9 хвилин.
  • Процідити отриману рідину. Ягоди розтерти товкачиком.
  • В одержаний брусничний морс всипати крупу і ванілін. Варити масу 5 – 6 хвилин до загустіння. Обов’язково періодично помішувати компоненти.
  • Кашу остудити. Збити її заглибним блендером/міксером до посветления. Частування має стати повітряним.

Подати оригінальну збиту манку разом з розчавленими ягодами. Можна за смаком використовувати жирні вершки і масло.