Джем з гарбуза – 8 швидких і смачних рецептів приготування

Соковита, хрустка помаранчева м’якоть гарбуза може містити більше 9% цукру. Чому б не використати таке багатство для смачних заготовок? Можна, наприклад, приготувати апетитний джем з гарбуза. Він порадує не тільки смаком, але і стане джерелом найважливіших мікроелементів і вітамінів, за які цю культуру називають «царицею городів».

Класичний джем з гарбуза на зиму

Для класичного гарбузового джему потрібні ті ж продукти, що і для подібної зимової заготівлі з інших ягід або фруктів. Обов’язково в кінці варіння потрібно додати трохи лимонної кислоти або соку лимона, який допоможе масі залишитися такою ж яскравою та помаранчевою.

Пропорції продуктів:

  • 1,5 кг м’якоті гарбуза;
  • 500 г білого кристалічного цукру;
  • 100-150 мл води;
  • 5 г лимонної кислоти або 5-10 мл лимонного соку.

Готуємо покроково:

  • З овоча тонко зрізати шкірку, вибрати насіння, а саму м’якоть нарізати невеликими кубиками.
  • У каструлю відповідного літражу влити трохи води і скласти гарбузове кубики. Поставити на вогонь і уварювати під кришкою до м’якості овочів.
  • Протушенную гарбуз перетерти через дрібне металеве сито або перебити в блендері до стану пюре.
  • Отриману масу з’єднати з цукром і лимонним соком, варити на середньому вогні до густоти, а потім розкласти в підготовлені чисті банки, закупорити.

При бажанні зробити смак джему більш цікавим можуть зробити спеції: порошок імбиру, мускатний горіх, кориця, кардамон або ваніль. Додавати їх слід практично в самому кінці варіння.