Домашня ковбаса з курки – 7 рецептів приготування

Сьогодні важко знайти на прилавках магазинів смачну ковбасу відповідної якості. Склад більшості продуктів залишає бажати кращого. Тому для своєї родини варто готувати їх самостійно. Дуже смачно і просто можна зробити домашню ковбасу з курки.

Класична домашня ковбаса з курки

Щоб продукт вийшов особливо соковитим і смачним, потрібно взяти не тільки курятину, але ще і свиняче сало. Інгредієнти: 1,5 кг м’яса курки, 2,5 м свинячих кишок, 280 г свіжого сала, сіль, 1 ст. жирних вершків, часник і приправи за смаком.

  • З будь-яких частин тушки зрізається м’ясо і дрібно рубається.
  • Курятина разом з салом, сіллю, часником і спеціями перетворюється у фарш. Після ретельного вимішування в масу вливаються вершки, і вона вирушає на кілька годин у холодне місце.
  • Для фарширування кишки використовується спеціальна насадка на м’ясорубку. Не варто наповнювати заготівлю занадто щільно.
  • Через кожні 55-65 см зав’язуються вузли.
  • Залишилося проколоти кишку голкою кожні 8-9 см і варити її 25 хвилин в солоній воді.
  • Перед вживанням можна посмажити ковбасу на будь-якому маслі.

    Дієтична — з курячих грудок

    Щоб знизити калорійність готової ковбаси, варто використовувати виключно філе птиці. Інгредієнти: півкіло грудки, 90 мл молока, 2 білка курячих яєць, зубчик часнику, щіпка меленої паприки, малий. ложка солі і стільки ж картопляного крохмалю.

  • Шматочки філе подрібнюються за допомогою блендера. Отримана маса солиться, посипається крохмалем, подрібненим часником і спеціями.
  • Після додавання молока і білків інгредієнти ще раз гарненько вимішуються. Останній продукт потрібен, щоб при нарізці страва не розвалювалася.
  • Фарш викласти на пергаментний папір і розподіляється по всій довжині аркуша. Формується ковбаса і з обох боків щільно зав’язується нитками. Ними ж кульок обмотується вздовж і впоперек, щоб продукт не втратив форму.
  • Вариться ковбаса в киплячій воді 40-45 хвилин.
  • Залишиться лише прибрати на пару годин в холодильник.
  • Щоб ковбаса мала апетитний колір, можна додати в неї буряковий сік на етапі замішування фаршу.

    З додаванням свинини

    М’ясо краще брати пісне без надлишків жиру. Інгредієнти: 1,5 кг свинини і 800 г курятини, велика ложка солі, ціла головка часнику, 120 мл молока, по дрібці насіння гірчиці, коріандру і чорного перчика, шматочок вершкового масла, 3 м кишки. Як правильно ковбаса готується з курки в домашніх умовах, розповідається далі.

  • М’ясо і курятина ріжуться кубиками, солятся, присипаються спеціями, пропускаються через м’ясорубку і залишають на всю ніч в холоді для маринування.
  • Вранці в масу додається роздавлений часник і остигле кип’ячене молоко. Вона залишається ще на пару годин.
  • Залишилося начинити оболонки сумішшю, зав’язати їх кільцями, проколоти в кількох місцях голкою і варити в солоній воді 45 хвилин. В процесі продукт не повинен кипіти.
  • Готова ковбаса змащується маслом і ще 25 хвилин готується на деку в духовці.

    Куряча ковбаса варена

    Це найпростіший рецепт домашньої ковбаси, для якого не потрібні навіть свинячі оболонки. Інгредієнти: 960 г філе курки, 2 добірних яйця, 2 великі ложки картопляного крохмалю, сіль, спеції і часник за смаком, 120 мл молока.

  • За допомогою блендера або кухонного комбайна птах з часником перетворюється в однорідне пюре. За смаком до філе можна також додавати свиняче сало.
  • У фарш додається сіль, спеції, яйця цілком, крохмаль і коров’яче молоко. Блендером компоненти добре збиваються.
  • Маса викладається в промаслені керамічні формочки і запікається в дуже гарячій духовці 40 хвилин.
  • Готову ковбасу можна загорнути у плівку і відправити в холодильник на зберігання.

    Загрузка...

    З желатином у фользі

    Щоб приготувати домашню ковбасу по такому рецепту, не потрібно використовувати кишки або возитися з м’ясорубкою. Інгредієнти: 1 кг курячих стегенець, по ½ малий. ложки спеціальної приправи для курки і меленого чорного перчика, 15 г якісного желатину, 2 великі ложки майонезу, малий. ложка солі, 7-8 часникових зубчиків.

  • М’ясо курки разом з шкірою ріжеться невеликими кубиками. Воно солиться, перчится, приправляється обраними спеціями і розчавленим часником.
  • Після додавання майонезу фарш ретельно вимішується. Залишилося всипати в масу желатин і ще раз перемішати всі складові.
  • Фарш ділиться на 4 частини, кожна з яких упаковується в харчову плівку. З маси формуються акуратні ковбаски. Вони загортаються у фольгу за принципом цукерок.
  • Страва буде випікатися годину в гарячій духовій шафі.
  • Далі його потрібно прибрати в холодильник на всю ніч.
  • Зберігається ковбаса не довше 5 діб.

    Рецепт зі свинячими кишками

    Молоко або вершки з рецепту зроблять м’ясо м’яким і ніжним. Це обов’язковий продукт. Інгредієнти: 900 г курячої грудки і аналогічну кількість курячих стегенець, 2 мал. ложки цукрового піску і стільки ж паприки, по дрібці сушеного часнику і коріандру, 1 ст. жирних вершків або молока, 2 великі ложки сухого молока, сіль, свинячі кишки, нарізані по 40-60 див.

  • М’ясо стегенець і філе пропускають через м’ясорубку. В нього додають сухе молоко, сіль, вибрані спеції.
  • Далі доливаются вершки або свіже молоко. Складові добре вимішуються.
  • Кишка наповнюється фаршем за допомогою спеціальної насадки м’ясорубки не занадто щільно.
  • Заготовки 20 хвилин варяться в солоній воді.
  • Замість спеціальної насадки для м’ясорубки можна використовувати шийку від пляшки з пластику.

    Як приготувати в пляшці?

    Для такого рецепта обов’язково запастися великою пластиковою пляшкою (на 1,5 л). Вона стане основою курячої ковбаси. Інгредієнти: ціла куряча тушка, цибулина, солодкий болгарський перець, пучок свіжої зелені, 3 мал. ложки солі, щіпка чорного перцю, 30 г желатину.

  • Курка вариться у воді з сіллю, цибулею і половиною зелені до готовності. Далі м’ясо зрізати з кісток, а бульйон проціджують.
  • Від загальної маси відливається 2 ст. рідини. Коли розсіл охолоне, в ньому розмішується желатин і залишається на півгодинки.
  • Залишилася зелень і солодкий перчик подрібнюються в блендері.
  • Суміш, що вийшла, з’єднується з подрібненою курятиною. Маса солиться і перчится.
  • У неї виливається і підігрітий желатин.
  • Маса підігрівається при постійному помішуванні. Коли вона закипить, можна знімати каструлю з вогню і остуджувати.
  • Остигнула суміш виливається в пляшку без верху. Під плівкою заготівля на 7 годин залишається в холоді.
  • Готова ковбаса дістається з пляшки (ємність потрібно акуратно розрізати) і загортається в плівку.

    Спробуйте нові рецепти:

    Загрузка...