Домашня локшина на яйцях – 4 рецепта

Хочете порадувати своїх близьких смачним супом з локшиною? Замісіть її своїми руками! Рецепт домашньої локшини на яйцях неймовірно простий, а скільки задоволення приносить результат! Готуйте відразу пару порцій — заготівля прекрасно зберігається і буде вам паличкою-виручалочкою, коли потрібно приготувати курячий суп, макарони з грибами, локшину на вершковому маслі з зеленню і багато інших смаколиків. Спробувавши один раз справжню домашню локшину, ваші рідні будуть просити її знову і знову.

Класичний рецепт

Домашня локшина хороша вже тим, що вона практично не розварюється і зберігає свій вигляд, навіть якщо суп охолоне і постоїть. Ще один істотний її плюс — це прозорість бульйону, в якому вона відварити. Про те, як правильно замісити тісто на домашню локшину і як зварити з неї хороший і прозорий, як сльоза, суп, ви дізнаєтеся нижче.

Отже, класичний рецепт — це з’єднання яєць, води, солі та борошна. Яйця дають смак, колір і об’єднують усі компоненти тіста. Борошно — будівельний матеріал, вона може бути самою звичайною, але іноді для більшої корисності продукту кладуть борошно першого, а не вищого сорту. Вода робить тісто більш податливим при розкочуванні, а ще з цією ж метою нерідко додається трохи рослинного масла. Сіль надає смак, але багато рецепти не містять її взагалі. Так що цей інгредієнт можна не використовувати, але тоді доведеться добре солити бульйон — частина солі візьме локшина.

На одну середню каструлю супу вам знадобиться локшини приблизно стільки, скільки виходить з такого набору продуктів:

  • 1 яйце;
  • пара столових ложок води;
  • щіпка солі;
  • 150 г борошна.

При деякій вправності замісити тісто для домашньої локшини зовсім нескладно. Всі наступні, описані в статті варіанти будуть виконуватися за таким же принципом замішування, як і цей, тому розповідаємо детально.

  • З’єднати воду, сіль і яйце, перемішати виделкою.
  • У борошно влити отриману рідину і добре перемішати. Потім готовий склад сховати під плівку на годинку.
  • Через цей час рідина повністю вбереться в борошно. Дуже важливо ретельно вимішувати тісто, щоб воно стало гладким і рівним, не шорстким на розрив. Відлежатися просте прісне тісто має для того, щоб повністю набухла клейковина борошна — це дає необхідну для прісного тіста розтяжність.
  • Тісто викласти на подпыленную дошку або стіл і розкачувати, посипаючи борошном. Не бійтеся зробити тісто занадто щільним, чим більш важким у розкачування воно вийде, тим більш якісною і неразвариваемой вийде локшина.
  • Розкачати лист треба так тонко, як це тільки можливо, до 0,5 мм товщини і навіть менше. Потім лист має трохи полежати на столі. Якщо робите тесту багато, то розвішувати листи на просушку можна на спинку стільця, на перекладину духовки і пр. Важливо дати заготівлі трохи підсохнути, тоді різати її буде простіше.
  • Тісто підсохло. Накрутіть його на качалку, вийміть її і трохи прbплюсніть одержаний рулетик. Різати його можна прямо і навскіс. Останній спосіб хороший тим, що дає більш довгі ниточки локшини, як багато і люблять. Чим краще і міцніше замішана локшина, чим більше вона підсохла, тим простіше її нарізати.
  • Нарізані вироби залишається лише трохи розтріпати руками, щоб розібрати смужки, після чого їх можна опускати в бульйон.

Щоб бульйон залишався прозорим, можна позбутися від борошна, опустивши локшину на кілька секунд в окріп. Борошно змилася — перекладайте заготовку в каструлю з супом.