Домашній лимонад – 8 рецептів приготування в домашніх умовах

Жодна покупна газована вода не зрівняється з напоєм із стиглих груш, солодкого кавуна і соковитої полуниці, приготованим своїми руками. Головне – вибрати підходящий рецепт і охолодити домашній лимонад перед подачею.

Класичний рецепт

Щоб отримати чотири літри чудового напою, потрібні такі компоненти:

  • вода (дві літрові банки);
  • цукровий пісок (вісімсот грам);
  • лимонний сік (літрова банка);
  • листя м’яти і лід.

Покрокове приготування:

  • У глибоку тару висипають цукор.
  • Вливають туди всю рідину і лимонний нектар.
  • Нагрівають склад і варять п’ятнадцять хвилин.
  • Коли білі крупинки повністю розчиняться, ємність знімають з вогню.
  • Напій переливають у посуд з скла і охолоджують.

Перед подаванням кладуть листочки м’яти і крижані кубики.

З апельсинів

Кольоровий та солодкий лимонад роблять з апельсинів.

Для цього беруть певну кількість інгредієнтів:

  • мінералка з газами (літрова пляшка);
  • чотириста грамів апельсинів;
  • сахароза (сто грам).

Спосіб приготування:

  • Цитрусові миють і знімають з них шкірку.
  • Шматочки очищеного фрукта і цукрові крупинки поміщають в прилад для змішування і подрібнюють до однорідного стану.
  • Змішують апельсин з мінералкою і прибирають в холодильник.

П’ють Лимонад, процідивши, коли він стане прохолодним.