Дріжджове тісто для піци – 2 рецепта на сухих дріжджах і на воді

Сьогодні ми доведемо, що справжню італійську піцу можна приготувати в домашніх умовах. Головне, це навчитися робити правильний дріжджове тісто для піци.

Класичне дріжджове тісто для піци

Інгредієнти:

  • Тепла вода – 1 склянка;
  • Тростинний цукор – 1 чайна ложка (можна замінити звичайним цукром);
  • Борошно – 3 склянки;
  • Сухі дріжджі – 1 ст. ложка (без гірки);
  • Оливкова олія – 4 ст. ложки (2 – для тесту, 2 – для змазування дека);
  • Морська сіль – 1 чайна ложка.

Приготування:

  • Приготуйте велику миску, в якій зручно буде замішувати тісто.
  • Візьміть борошно просійте її з допомогою сита.
  • Додайте до борошна сіль і перемішайте все ложкою.
  • Візьміть невелику мисочку, налийте води і розчиніть в ній дріжджі (керуйтеся докладною інструкцією, яка знаходиться на етикетці).
  • Додайте до дріжджів цукор, все розмішайте і залиште на 5 хвилин.
  • Влити дріжджову суміш до борошна.
  • Починайте заважати тісто, поступово додаючи оливкова олія.
  • На стільницю насипте трохи борошна і дістаньте тісто. Помістивши його на робочу поверхню, продовжуйте м’яти масу на столі. На це піде близько 5 хвилин. У підсумку, тісто має бути пружним і еластичним.
  • Вимийте миску, в якій замішували тісто. Витріть її насухо і змастіть маслом, скориставшись силіконовою щіточкою.
  • Покладіть тісто в миску і накрийте кухонним рушником, щоб не подсыхало. Поставте ємність в тепле місце на 30-40 хвилин. Тісто можна залишити на столі. Тоді, трохи змочіть кухонний рушник і повністю накрийте їм тісто. Подивіться, щоб на кухні не було протягу!
  • Дістаємо тісто. Якщо хочете зробити тонку піцу, то розділіть його на дві рівні частини, якщо одну високу, використовуйте весь обсяг.
  • Почніть вимішувати тісто на піцу на сухих дріжджах, трохи розтягуючи його. Воно має добре тягнутися і тримати форму. Знову скачайте тісто в кулю, накрийте його рушником, можна злегка вологим, і залиште на 10-15 хвилин.
  • Тепер приступаємо до розкочування. В ідеалі, все потрібно робити руками і зовсім не використовувати качалку. Покладіть тісто на стіл, притисніть по центру і потроху тягніть в різні боки, поки буде відповідати розміру дека. По краях рівень повинен бути трохи вище, щоб зліпити бортик. Італійці тісто розтягують на вазі. Ви теж можете його підкидати і розтягувати, але не факт, що у вас з першого разу все вийде.
  • Візьміть пензлик і змастіть деко оливковою олією.
  • Покладіть тісто у форму, і сформуйте бортик.
  • Тепер візьміть оливкова олія і змажте основу по всій довжині (дуже тонким кулею), тоді вона не буде розмокати від начинки. Якщо візьмете густий соус, то змащувати маслом тісто не потрібно.
  • Все, тісто готове. Можете укладати на нього улюблену начинку і випікати страву на максимальній потужності духовки.

Вживайте піцу в теплому вигляді. Приємного апетиту!