Двох’ярусний торт: як спекти, зібрати і прикрасити. 3 рецепти, як зробити ошатний, святковий торт в домашніх умовах

У житті кожної людини є маса подій, які він бажає відзначити з особливим шиком і розмахом, тобто, так що б воно запам’яталося не тільки йому, але і всім його гостям. Саме для того, щоб підкреслити всю важливість і урочистість заходу можна використовувати двох’ярусний торт. Зробити такий твір можна самостійно, не звертаючись до професійних кондитерам, сьогодні ми вас навчимо як правильно і смачно виконати такий, складний, на перший погляд, десерт.

Як спекти смачну основу для десерту

Перед тим як перейти безпосередньо до приготування випічки, слід запастися необхідними для роботи інгредієнтами:

  • Крем для оформлення;
  • Бісквітні коржі;
  • Фрукти і ягоди;
  • Ароматні трави;
  • Джем;
  • Шоколадний крем;
  • Шоколадна глазур;
  • Коктейльні трубочки (для фіксації майбутнього шедевра).

Процес створення:

  • Попередньо підготовлений бісквіт потрібно розрізати таким чином, щоб вийшло три шари. Промазати їх кремом (злегка щоб коржі не їздили»;
  • Створюємо свого роду басейн, в який поміщається джем;
  • Все це доповнюється горіхами, ягодами і зверху заливається кремом для кращої фіксації наступного шару;
  • Повторюємо маніпуляцію з наступним шаром (в цьому випадку можна використовувати інші фрукти);
  • Все прикривається останнім коржем, і весь торт обмазується кремом. Дуже акуратно потрібно обробити бічні частини (таким чином, щоб не були помітні порожнечі, приховати всі можливі нерівності). У тому випадку якщо буде використовуватися мастика або два шари крему, то поверхню можна на даному етапі не робити максимально рівною;
  • Підготовлені яруси залишаємо в холодильнику для того щоб вони могли добре застигнути, а коржі – повноцінно просочитися.

Увага! Заготовки відправляються в холодильник як мінімум на декілька годин, але в ідеальному варіанті – на всю ніч.

Загрузка...

Як зібрати двох’ярусний торт своїми руками

Ось і настав самий відповідальний момент, тому слід розглянути всі пункти того як зібрати двох’ярусний торт в домашніх умовах, щоб він виглядав чудово.

Процес роботи:

  • Попередньо за допомогою блюдця намічається діаметр верхнього ярусу, робиться це для того, щоб точно знати куди встановлювати фіксатори (в якості фіксаторів будуть коктейльні трубочки). Є два варіанти дій, можна відразу поставити трубочки і видалити за допомогою ножиць всі надлишки, а можна спочатку виміряти висоту шпажкою, відрізати зайве і тільки потім вставляти фіксатори. Для того щоб конструкція витримала, потрібно використовувати 3 трубочки;
  • Фіксатори поміщають в середину, яка попередньо намічається кремом;
  • Встановлюється верхній ярус і торт поміщається в холодильник для того щоб шедевр «схопився».
Спробуйте також:  Сирний десерт – 12 смачних і корисних, простих рецептів

Ідеї для прикраси десерту

Десерт без мастики

Молодята можуть вибрати свій основний урочистий десерт без мастичного прикраси. В цьому випадку нижній ярус повинен бути максимально стійким для того щоб витримати навантаження (тому слід віддати свою перевагу бісквіту з твердою структурою). А ось для верхнього шару використовуються м’які коржі. Ідеальний варіант для без мастичного оформлення – збиті з цукром вершки. В основному якщо не оформлений торт мастикою його змащують зверху кремом і тільки після цього додатково декорують.

Використовуємо мастику для прикраси

В нинішній час в тренді оформлення святкових тортів на першому місці стоїть саме – мастика.

Ось, наприклад такий торт весільний двох’ярусний оформлений в такому стилі буде виглядати не просто святково, а максимально акуратно і красиво.

У процесі роботи спочатку нижній, а потім верхній ярус заливається мастикою (попередньо потрібно чітко визначитися з кольором). Після цього частини десерту встановлюються один на одного і вже на завершальному етапі прикрашаються обраними фігурками.

Важливо! Для того, щоб фігурки в процесі урочистості не відпали – корж на який вони будуть встановлені повинен бути максимально твердим.

 

Кінцеве зовнішнє оформлення буде залежати від креативності та умінь кондитера.

Торт, оформлений квітами

Квіти в оформленні тортів – самий популярний напрям. В основному для їх виготовлення використовуються збиті вершки, які після приготування поділяються на кілька частин (частини будуть різних кольорів).

Для того щоб самостійно створити таку прикрасу можна подивитися в інтернеті навчальні майстер-класи. Або ж щоб не витрачати час даремно – звернутися до професійного кондитеру, який зробить все швидко, красиво і якісно.

Святковий торт для хлопчика і дівчинки

Розглянемо найпоширеніший і цікавий варіант торта для дитячого свята – «Веселка». Справа в тому, що такий десерт буде яскравим і незабутнім. Взагалі сам по собі торт представляє з себе виріб, коржі якого прикрашені різними кольорами. Розберемо рецепт створення такого барвистого десерту:

  • Спочатку готує барвники (в цьому випадку потрібно використовувати 6 кольорів). Барвники краще застосовувати гелеві, які в даний час можна придбати в будь-якому кондитерському магазині. Для того щоб все вийшло красиво слід застосовувати виключно якісні фарби які перед використанням розводять молоком (приблизно 2 столові ложки на 1 упаковку);
  • Замішуємо тісто для бісквіту. Можна схилятися як до найбільш простим, так і до найскладніших рецептами, тут все залежить від бажання кондитера. Для того щоб торт був смачним краще додавати в тісто розпушувач і ванілін;
  • Отриману масу ділимо на 6 рівних частин, і кожен шматочок змішуємо з певним відтінком. Печемо коржі однакового розміру;
  • Прошарок може бути будь – можливе використання масляного крему, вершків або ж іншого прошарку. В той момент, коли бісквіти остаточно охолоне можна починати обробку обраним наповнювачем (збирати десерт слід згідно послідовності кольорів веселки);
  • Бічні частини обережно затирають білою глазур’ю;
  • На верхній частині для декорування можна застосувати вже заздалегідь куплену різнобарвну кондитерську посипання, святкові свічки або ж готові фігурки героїв мультфільмів.
Спробуйте також:  Торт Черепаха - класичний рецепт і 6 варіантів приготування

Ось такий шедевр на святковому столі не залишить байдужими не тільки маленьких гостей свята, але і їх батьків.

Прикраса торта на свято для дорослих

День народження не тільки дітей, але і дорослих не можна уявити без гарного торта. Десерти для дітей оформляються максимально яскраво, часто навіть використовуються фігурки улюблених персонажів мультфільмів.

Тим більше що на сьогоднішній день в магазинах є величезний вибір вже готових прикрас для тортів. Тобто для дорослих або дітей старшого віку можна використовувати марципанові фігурки, посипання або ж зробити кремові квіти.

Зараз розглянемо оформлення головного святкового десерту за допомогою мастики для дорослих:

  • Спочатку потрібно пам’ятати що, виготовляючи двох’ярусний торт потрібно обов’язково крити його нижню частину (те місце, де буде закінчуватися мастика). Для того щоб це зробити можна виготовити з мастики різнобарвний джгут (для цього потрібно використовувати як мінімум 2 кольори які присутні в основному оформленні). Підготовлена смужка викладається вздовж підготовленого торта;
  • Після цього потрібно починати завершальний етап, тобто прикрасити десерт фігурками або ж квітами (тобто, те, що було спочатку задумано).

Тобто оформлення торта для дорослого набагато простіше, ніж для дитини, адже тут все можна зробити дуже просто – головне щоб було смачно.

Начинка як основна складова

Як було описано раніше – коржі для майбутнього шедевра робляться максимально товсті. Справа в тому, що саме такі бісквіти будуть набагато смачніше. Для того щоб коржі були просякнуті їх розрізають навпіл і попередньо просочують сиропом.

Якщо ви вирішили зробити двох’ярусний торт своїми руками, то потрібно пам’ятати про те, що в процесі складання розрізані бісквіти повинні бути зібрані спочатку за їх основним первісним частинах.

Спробуйте також:  Шоколадний пудинг - 7 рецептів приготування в домашніх умовах

Що ж саме стосується начинки, то для дорослого торта часто використовуються горіхи і сухофрукти, а в разі роботи з дитячим тортом краще використовувати фрукти або ж джеми. Для того щоб десерт не вийшов у кінцевому підсумку надмірно нудотним можна не використовувати крем для прошарку бісквітів.

Тобто виконати двох’ярусний торт в домашніх умовах зовсім не складно, потрібно просто докласти трохи сил, долучити фантазію і, звичайно ж, зробити все з любов’ю. Саме тоді все вийде якнайкраще.

Загрузка...