Двох’ярусний торт: як спекти, зібрати і прикрасити. 3 рецепти, як зробити ошатний, святковий торт в домашніх умовах

У житті кожної людини є маса подій, які він бажає відзначити з особливим шиком і розмахом, тобто, так що б воно запам’яталося не тільки йому, але і всім його гостям. Саме для того, щоб підкреслити всю важливість і урочистість заходу можна використовувати двох’ярусний торт. Зробити такий твір можна самостійно, не звертаючись до професійних кондитерам, сьогодні ми вас навчимо як правильно і смачно виконати такий, складний, на перший погляд, десерт.

Як спекти смачну основу для десерту

Перед тим як перейти безпосередньо до приготування випічки, слід запастися необхідними для роботи інгредієнтами:

  • Крем для оформлення;
  • Бісквітні коржі;
  • Фрукти і ягоди;
  • Ароматні трави;
  • Джем;
  • Шоколадний крем;
  • Шоколадна глазур;
  • Коктейльні трубочки (для фіксації майбутнього шедевра).

Процес створення:

  • Попередньо підготовлений бісквіт потрібно розрізати таким чином, щоб вийшло три шари. Промазати їх кремом (злегка щоб коржі не їздили»;
  • Створюємо свого роду басейн, в який поміщається джем;
  • Все це доповнюється горіхами, ягодами і зверху заливається кремом для кращої фіксації наступного шару;
  • Повторюємо маніпуляцію з наступним шаром (в цьому випадку можна використовувати інші фрукти);
  • Все прикривається останнім коржем, і весь торт обмазується кремом. Дуже акуратно потрібно обробити бічні частини (таким чином, щоб не були помітні порожнечі, приховати всі можливі нерівності). У тому випадку якщо буде використовуватися мастика або два шари крему, то поверхню можна на даному етапі не робити максимально рівною;
  • Підготовлені яруси залишаємо в холодильнику для того щоб вони могли добре застигнути, а коржі – повноцінно просочитися.

Увага! Заготовки відправляються в холодильник як мінімум на декілька годин, але в ідеальному варіанті – на всю ніч.