Еклери — 10 рецептів приготування в домашніх умовах

Еклери — це ласощі, знайома кожному з дитинства. Вони являють собою тістечка довгастої форми, наповнені кремом і политі глазур’ю. Тісто для цього десерту потрібно заварне, приготоване на основі вершкового масла або маргарину, яєць, води і борошна. А ось з начинками можна поексперементувати і використовувати різні склади, в залежності від особистих уподобань. Розглянемо найбільш поширені рецепти еклерів з різними наповнювачами.

Класичні еклери з заварним кремом

У класичному варіанті еклери роблять з начинкою із заварного крему.

Для приготування ласощів потрібно:

Для тіста:

  • 4 яйця;
  • півпачки жирного масла;
  • 0,25 л води;
  • 150 г хорошої якості борошна;
  • 5 г цукрового піску;
  • 2 г солі.

Для наповнювача:

  • пакет молока;
  • пара яєць;
  • 200 г цукрового піску;
  • 150 г борошна;
  • шматочок масла грам на 40;
  • трохи ваніліну.

Для глазурі:

  • половинка лимона;
  • 20 мл води;
  • 50-70 г пудри з цукру.

Порядок роботи:

  • Спочатку треба приготувати заварний крем для еклерів. Коли прийде пора наповнювати тістечка, він повинен охолонути. Першим ділом потрібно закип’ятити 2/3 зазначеного вище обсягу молока.
  • Потім з’єднати залишки молока з яйцями, додати борошно і ванілін. Всю масу добре перемішати.
  • Тоненькою цівкою влити вскипяченное молоко в одержаний складу, не припиняючи перемішувати. Довести масу до закипання на слабкому вогні.
  • Ледь з’являться перші бульбашки, зняти ємність з конфорки і перекласти в неї шматочок жирного масла.
  • Поки стигне крем, підготувати заварне тісто для еклерів. Каструльку наповнити водою, насипати цукор і трохи солі. Сюди ж покласти порізане на шматочки вершкове масло (можна використовувати і якісний маргарин) і відправити на плиту.
  • Коли маса стане однорідною, потроху всипати ложкою борошно, розмішати основу лопаткою, а потім дати охолонути.
  • Викласти в основу яйця по одному. Кожне наступне можна додавати тільки коли тісто повністю «з’їсть» попереднє.
  • Кремоподібну основу відправити всередину кондитерського мішка з насадкою у вигляді зірочки і видавити у форму, застелену калькою, смужки тіста довжиною до 7 див. Важливо, щоб їм було просторо, оскільки в процесі випікання тістечка істотно «підростуть».
  • Помістити деко в духовку, запекти еклери і дати їм трохи охолонути. Після, наповнити їх кремом з допомогою шприца.
  • Коли порції будуть готові, зробити глазур для еклерів: вичавити сік з половинки лимона, додати воду і цукрову пудру, перемішати до однорідності і полити порції.

Важливо! Щоб тістечка вийшли пишними, ставити лист в духову відсік можна тільки після того, як він прогріється до 180-200 градусів.