Ескалоп з свинини на сковороді – 6 рецептів, як приготувати

Свинина – смачне, соковите м’ясо, присутнє в раціоні людей різних народів. Ескалоп з свинини на сковороді, рецепт якого може доповнюватися в залежності від гастрономічних уподобань кулінара, являє собою дивовижне блюдо з цього продукту.

Класичний ескалоп з свинини на сковороді

Перед тим, як приготувати ескалоп з свинини за класичним рецептом, необхідно підготувати наступні інгредієнти:

  • вирізка – 400 г;
  • часник – 2 зубчики;
  • лимон – ½ шт;
  • олія – для смаження;
  • сіль і спеції – за смаком.

В процесі втілення рецепта в життя:

  • Промита і просушена вирізка нарізається стейками, які відбивають до товщини 5 мм, надають плоску, округлу форму.
  • З лимона вичавлюється сік.
  • Часник давиться за допомогою чеснокодавкі або пропускається через прес.
  • В піалі змішуються видавлені лимонний сік і роздавлений часник.
  • Відбивні натираються сіллю і спеціями, після чого відправляються маринуватися в часниково-лимонної суміші.
  • Через півгодини шматочки вилучаються, умочують від залишків часнику, які можуть підгоріти при смаженні, і викладаються в киплячу олію.
  • Обсмажується м’ясо з двох сторін по 3-4 хвилини.