Фарширована куряча грудка – 8 рецептів приготування в духовці, мультиварці, на сковороді

Суховатое дієтичне м’ясо можна перетворити в поему смаку, наповнивши всілякими соковитими, ароматними і навіть екзотичними начинками. Наприклад, куряча грудка, фарширована фруктами або сиром, порадує найвибагливіших гурманів. Нашпигованное філе запікають, обсмажують і тушкують, отримуючи щоразу новий дивовижний смак.

Грудка, обсмажені на сковороді

Універсальне блюдо, яке можна приготувати на вечерю на швидку руку, на пікніку на сковороді-гриль або подати на святковий стіл, як цвях програми. Головні достоїнства рецепта: ситна начинка і моментальне приготування на варильної поверхні або відкритому вогні.

Кількість продуктів визначають за кількістю їдців:

  • підготовлені шматочки курячого філе;
  • будь сир, твердий або вершковий;
  • гриби свіжі, солоні або сушені;
  • цибуля;
  • маринад за смаком (оцет з гірчицею, соєвий соус, вино, лимонний сік і так далі);
  • сіль;
  • яйце;
  • масло і панірувальні сухарі для обжарювання.

Щоб помістити начинку шматочок філе, у ньому роблять невелика кишенька кінчиком гострого ножа. Маленькі шматочки грудки можна розрізати майже навпіл, а потім скріпити зубочистками або ниткою.

Підготовка продуктів:

  • філе злегка відбити, загорнувши в харчову плівку;
  • сушені гриби замочити, з солоних – злити розсіл, дрібно нарізати;
  • цибулю і твердий сир теж подрібнити.

Приготування займе не більше півгодини:

  • Курка маринується в холодильнику 15-20 хвилин;
  • Гриби і цибулю обсмажують до готовності;
  • Гаряча начинка змішується з сиром, щоб він злегка розтанув і пов’язав її;
  • Після цього гриби повинні трохи охолонути, щоб м’ясо всередині не відвологло;
  • Заготівля наповнюється начинкою і скріплюється по краях.

Щоб обсмажене м’ясо вийшло соковитим, важливо дотримуватися три правила.

  • Спочатку філе відбивають. Без фанатизму, щоб не вийшов сік. У м’ясі не повинні з’являтися просвіти, достатньо отримати шматочки в 1 см завтовшки.
  • Після цього заготівлю маринують під кришкою або в щільно зав’язаному пакеті.
  • Солять і додають приправи перед готовністю.

М’ясні конвертики не порвуться і не раскрошатся, якщо смажити їх в паніровці.

  • Збивають яйце, можна додати в нього трохи молока.
  • Фаршировані шматочки філе вмочують спочатку в цю суміш, а потім в сухарі.
  • Курка викладається на розпечену сковороду і смажиться на олії по п’ять хвилин з кожного боку. Скоринка вийде рівного золотистого кольору, якщо вогонь буде середній.

Фарширована куряча грудка запечена в духовці

Спосіб приготування повністю змінює смак. Можна запекти курку з такою ж начинкою, як у попередньому рецепті, і отримати абсолютно інше блюдо.

В інгредієнтах єдина заміна — замість цибулі часник використовується:

  • куряча грудка;
  • свіжі гриби;
  • кілька зубчиків часнику;
  • будь сир, краще всього — моцарелла;
  • зелень;
  • пара ложок лимонного соку;
  • сіль і перець.

Час приготування в духовці трохи більше, ніж на сковороді. Готовність визначається за кольором верхньої скоринки.

  • Гриби нарізають слайсами і обсмажують.
  • Начинку остуджують, видавлюють в неї часник і додають дрібно нарізану зелень.
  • З відбитого філе роблять кишеньки.
  • Їх солять, перчать, натирають приправами і збризкують лимонним соком.
  • Наповнені начинкою заготовки скріплюють по краю зубочистками.
  • Для того щоб верхня скоринка вийшла красивою, зверху філе можна змастити сметаною, маслом або майонезом, посипати паприкою або кунжутом.
  • Блюдо запікають у духовці 15-20 хвилин при температурі 2000С.

Фаршировану грибами курячу грудку можна подавати до столу як холодної, так і гарячої.

Зі шпинатом і сиром в мультиварці

Тим, хто вже оцінив смак і користь шпинату, згодиться рецепт курячої грудки, фаршированої цим видом овочевої зелені. Щоб максимально зберегти його властивості, для приготування використовують мультиварку.

Будуть потрібні найпростіші продукти:

  • куряче філе;
  • шпинат свіжий або заморожений;
  • сирок плавлений, для гурманів – сир рікотта;
  • кілька зубчиків часнику;
  • сіль і перець.

Ні краплі масла! Воно подвоює калорійність страви. У власному соку курочка вийде м’якою і ніжною. Якщо полити філе парою ложок вина або збризнути лимонним соком, страва буде набагато соковитіше.

  • Шпинат тушкують протягом 3-5 хвилин. Заморожений дасть багато рідини, її потрібно злити.
  • Разом з сиром і часником шпинат подрібнюють у блендері до стану густої каші.
  • Кишеньки з курки наповнюють цією сумішшю. Якщо розрізи зробити правильно, начинка не витече під час готування.
  • Порційні шматочки, солять і перчать.
  • Шматочки курки поміщають в каструлю і додають трохи води, не більше 50-100 мл
  • Режим «Гасіння» виставляється на 40 хвилин.

Страва вийде смачніше, якщо тушкувати курку з овочевим гарніром, наприклад, з брюссельською капустою.

В якості експерименту, варто замінити в начинці сир нежирним сиром і збитим яйцем. Ніжний вершковий смак страви прикрасить пікантна кислинка.

Якщо пара зайвих калорій не зіпсує апетит, курячі грудки в мультиварці можна запекти до золотавої скоринки. Для цього порційні нашпиговані шпинатом шматочки поміщають в змащену маслом миску. Виставляється режим «Випічка». Курка обсмажується по 15 хвилин з кожної сторони.

 

 

Курячі грудки, фаршировані овочами

Такий варіант з соковитою начинкою можна сміливо подати до святкового столу, хоча інгредієнти звичайні:

  • куряче філе;
  • морква;
  • цибуля;
  • болгарський перець;
  • корінь селери;
  • кріп і петрушка;
  • часник;
  • сметана;
  • гірчиця;
  • сіль і перець;
  • паприка;
  • масло для обсмажування.

Начинка готується заздалегідь, вона повинна добре охолонути.

  • Овочі нарізати крихітними шматочками, моркву краще потерти на крупній тертці. Добре подрібненої начинкою легше наповнювати кишеньки з філе.
  • Все обсмажується в маслі на великому вогні, щоб овочі не зварилися. Швидше вийде обсмажування у фритюрі.
  • У холодні овочі додається зелень і часник.
  • Філе доведеться розрізати майже навпіл, щоб отримати більше місця для начинки.
  • М’ясо відбити, посолити, поперчити і розгорнути як книжку.
  • На одну сторінку» покласти начинку, інший накрити і скріпити зубочистками.
  • Запікати в духовці 15-20 хвилин при температурі 1900С.
  • Полити соусом із сметани, гірчиці і паприки і потримати ще 10 хвилин.

Якщо зробити багато соусу, додати бульйон і накрити кришкою, фаршировані грудки потушатся. Вийде зовсім інше блюдо, не менш соковите і апетитне.

Філе, фаршироване овочами, подають гарячим, щоб підкреслити аромат начинки.

Курячі грудки можна нашпигувати будь-якими продуктами, які поєднуються за смаком. Ось декілька варіантів різноманітних начинок.

 

Загрузка...

Куряче філе з сиром, зеленню і часником

Таку начинку краще подрібнити в блендері:

  • сир, бажано твердий;
  • зелень кропу і петрушки;
  • кілька зубчиків часнику;
  • паприка, базилік або інші приправи за смаком;
  • сіль і перець.

Вийшла кремовою масою можна наповнити навіть невеликі шматочки філе. М’ясні конвертики з начинкою обсмажують в панірувальних сухарях або запікають. Час приготування в духовці невелике. Достатньо 15-20 хвилин, щоб м’ясо приготувався, а сир із зеленню не встигла витекти.

 

Куряча грудка, фарширована помідорами і сиром

Овочі можна використовувати як свіжі, так і консервовані. З солоних потрібно повністю злити рідину, м’ясо солити вже не доведеться.

Для начинки:

  • помідори;
  • перець болгарський;
  • петрушка;
  • твердий сир;
  • зелень петрушки;
  • по дрібці панірувальних сухарів на кожен порційний шматочок;
  • сіль і перець;
  • масло для обсмажування.

Начинка не піддається термічній обробці, тому час приготування в духовці має бути не менше 40-50 хвилин.

  • Помідори, перець і зелень промити і нарізати.
  • Сир натерти, додати в овочі.
  • Всипати в начинку сухарі. Вони не дозволять овочевого соку витікати в процесі готування.
  • Наповнити відбиті і посолені кишеньки з курячого філе.
  • Щільно скріпити краю, щоб соковиті овочі не «втекли» на деко.
  • Випікати при температурі 1900С до готовності м’яса і начинки.

Можна подавати за бажанням холодним, як закуску, або гарячим з гарніром, як основне блюдо.

Куряче філе, фаршироване бринзою і беконом

Ситна, ароматна начинка нікого не залишить байдужим:

  • бекон;
  • бринза;
  • цибуля ріпчаста або зелений;
  • вершкове масло;
  • сіль і перець.

Приготування потребує мінімум часу.

  • Бекон обсмажити до готовності. Остудити, нарізати соломкою.
  • Інші інгредієнти подрібнити і все змішати.

Фаршироване беконом філе однаково смачно в смаженому і запеченому вигляді.

Незвичайні варіанти начинок

Для любителів експериментів спеціальна пропозиція! Курку фаршируємо сиром і фруктами в будь-якому вигляді: свіжому або консервованому.

Екзотичні начинки додадуть м’ясу дивовижний солодкуватий присмак:

  • тонкі шматочки консервованого ананаса з тертим сиром;
  • дрібно нарізаний чорнослив з сиром;
  • половинки свіжих абрикосів з соусом із сметани, часнику і тертого сиру;
  • курага, жовтий родзинки, горішки, сир і пасеровану цибулю.

Філе потрібно попередньо замаринувати у вині або лимонному соці. Це зменшить час приготування і додасть приємний відтінок смаку. М’ясні кишеньки наповнюють будь-який з цих начинок. За бажанням нашпиговані шматочки смажать або запікають у духовці.

Спробуйте нові рецепти:

Загрузка...