Фарширована риба – 7 смачних рецептів

Приготувати фаршировану рибу під силу кожному. Робиться це дуже просто, головне-підібрати правильну начинку і святкова страва вийде смачним і красивим.

Фарширована риба в духовці

Якщо хочете вразити гостей, то приготуйте рибу фаршировану. Це ефектне, смачне блюдо викличе загальний захват.

Інгредієнти:

  • короп – 1600 м;
  • перець;
  • молоко;
  • цибуля – 2 головки;
  • сіль;
  • морква – 2 шт.;
  • хліб черствий – 120 г білий;
  • жовток – 2 шт.

Приготування:

  • Очистити тушку від луски. Черево не розпорювати.
  • Відрізати голову. Зябра зрізати.
  • Видалити кишки. Робити це треба акуратно, не пошкоджуючи жовчний міхур.
  • Зробити надріз під шкіркою з краю. Підсунути руки між м’ясом і шкірою.
  • Стягнути, як панчоху. Якщо йде туго, можна підрізати ножицями. Повністю відокремлювати не варто. Залишити два сантиметра до кінця хвоста. Обрізати.
  • Шкірку вивернути.
  • М’ясо обрізати. Кісточки вибрати.
  • Моркву подрібнити. Отримані кружечки розмістити на листі. Вийде підстилка для риби, завдяки якій шкурка не постраждає в процесі приготування.
  • Батон залити молоком.
  • Закинути в м’ясорубку обрізану рибну м’якоть. Перекрутити.
  • Влити жовтки.
  • Посипати перцем. Підсолити. Перемішати.
  • Нашаткувати дрібно цибулька.
  • Обсмажити. Колір повинен стати золотистим.
  • Закинути в фарш.
  • Перемішати.
  • Додати віджатий батон. Розмішати.
  • Помістити начинку в шкірку.
  • Покласти на морквину.
  • Приставити на місце голову.
  • Відправити запікатися. Буде потрібно близько години.
  • Режим рекомендується вибрати 195 гр.

По-одеськи

Знаменитий рецепт фаршированої риби по-одеськи. Це страва з задоволенням спробують всі, навіть ті, хто не любить рибу. Хороший варіант для дітей. Для приготування можна використовувати судака або щуку.

Інгредієнти:

  • перець запашний – 3 горошини;
  • риба – 1 тушка;
  • огірок – 2 шт. маринований;
  • цибуля – 2 шт.;
  • кріп – 45 г;
  • лавр – 1 аркуш;
  • морква – 2 шт.;
  • сметана – 220 мл;
  • масло вершкове – 55 г;
  • перець;
  • манка – 2 ст. ложки;
  • сир – 90 г плавлений;
  • спеції;
  • яйце – 1 шт.;
  • сіль;
  • чорний перець – 5 горошин.

Приготування:

  • Зрізати голову таким чином, щоб черево залишилося цілим.
  • Знадобиться гострий ніж. Подлезая між шкуркою і м’ясом акуратно відокремити шкіру. Виверніть, як панчоху.
  • Кісточки відокремити від філе.
  • Сир порізати.
  • Закинути в м’ясорубку. Туди ж відправити філе.
  • Перекрутити.
  • Цибулину нашаткувати.
  • Змішати з фаршем.
  • Влити яйце.
  • Посипати манкою. Підсолити.
  • Посипати перцем.
  • Перемішати.
  • Помістити в панчоху. Сильно не набивати, а то в процесі готування може лопнути.
  • Кістки розмістити в сотейнику.
  • Моркву порізати. Отримані кружечки викласти на кісточки.
  • Цибулю нарізати. Півкільцями вкрити морквину.
  • Помістити рибу.
  • Вкрити шаром овочів. Помістити масло вершкове.
  • Залити окропом. Риба повинна бути покрита до середини.
  • Підсолити.
  • Закинути перці в горошках.
  • Помістити лаврушку.
  • Накрити кришкою.
  • Запікати в гарячій духовій печі півгодини (180 гр.).
  • Натерти на дрібній тертці огірок.
  • Нашаткувати кріп.
  • Змішати зі сметаною.
  • Готову страву полити.
Дивіться також:  Як варити перловку – 5 рецептів

Риба, фарширована рисом в духовці

Прекрасний варіант для вечері в колі рідних. Це простий рецепт, який підходить для господинь без досвіду.

Інгредієнти:

  • майонез;
  • тушка – 1700 м;
  • сіль;
  • рис – 320 г;
  • спеції;
  • цибуля – 1 шт.

Приготування:

  • Промити і почистити рибу.
  • Поздовжньо розрізати тушку.
  • Посипати спеціями і сіллю.
  • Натерти.
  • Проварити рис.
  • Нашаткувати цибулю. Обсмажити.
  • З’єднати засмажку з рисом. Підсолити. Приправити спеціями.
  • Всередину тушки помістити начинку. Вся може не поміститися.
  • Відправити на деко тушку. Навколо помістити залишився рис.
  • Промазати майонезом.
  • Запікати годину в духовій печі.
  • Режим використовувати 180 гр.

За єврейським рецептом

Фарширована риба по-єврейськи володіє національним колоритом, має специфічний смак і цікавий зовнішній вигляд. Для приготування можна скористатися будь рибою.

Інгредієнти:

  • риба – 1850 р;
  • лавр – 7 аркушів;
  • батон – 145 г;
  • морква – 2 шт.;
  • яйце – 1 шт.;
  • буряк – 1 шт.;
  • масло вершкове – 45 г;
  • цукор – 1 ч. л.;
  • молоко – 65 мл;
  • сіль – 2 ч. л.;
  • цибуля – 2 шт.

Приготування:

  • Очистити рибу. Зрізати голову.
  • Обрізати плавники.
  • Черевце не розрізати. За допомогою ножа, поддевом шкірку, дістати кишки.
  • Тушку розрізати на шматочки товщиною близько п’яти сантиметрів.
  • Обрізати м’ясо.
  • У кожному шматку треба, щоб залишилася шкурочка і прикріплені до неї ребра і хребет.
  • З хвоста зрізати м’ясо.
  • Батон вимочити в молоці.
  • Порубати цибулю.
  • Закинути батон, цибулю і м’ясо в м’ясорубку. Подрібнити. Цю процедуру повторити три рази.
  • Присолити.
  • Влити яйце.
  • Закинути масло.
  • Посипати перцем.
  • Перемішати.
  • Моркву і бурак нарізати. Вийдуть тонкі часточки.
  • Половину овочів залити невеликою кількістю води.
  • Закинути до них голову, залишки хвоста.
  • У кожному шматку риби вийшли отвори. Тепер необхідно помістити в них фарш.
  • Викласти заготовки на овочі.
  • Розкласти овочі, що залишилися. Якщо риба не помістилася в один шар, щоб шматки не злиплися між собою, слід перекладати їх овочами.
  • Залити воду. Рідина повинна вкрити всі продукти.
  • Засипати сіль.
  • Закинути лавр.
  • Закип’ятити.
  • Накрити кришкою. Проварити годину.
Дивіться також:  Як варити вівсянку на воді? 7 смачних рецептів вівсяної каші

З начинкою з сиру

Дуже смачною виходить начинка з додаванням сиру. Якщо використовувати рибу великої породи, то шкурка буде зніматися легко і без пошкоджень. А м’ясо буде соковитим.

Інгредієнти:

  • олія оливкова;
  • горбуша – тушка;
  • томати – 3 шт.;
  • сіль;
  • сир – 230 г;
  • цукор;
  • спеції;
  • молоко 110 мл;
  • яйце – 5 шт.

Приготування:

  • Не пошкоджуючи шкірку, вирізати хребет, видалити кістки.
  • Промазати тушку з усіх боків гарненько маслом.
  • Присолити. Присипати цукром.
  • Помістити в пакет. Заховати в холодильник. Потримати пару годин.
  • Влити в молоко яйця.
  • Підсипати приправи. Збити.
  • Перелити в сковорідку. Потомити. Повинен вийти омлет.
  • Порізати сир.
  • Нарізати помідори.
  • Розкрити тушку. На одну сторону помістити омлет. На другу сир. Вкрити томатами.
  • Закрити тушку. Зашити розріз.
  • Загорнути у фольгу.
  • Відправити запікатися.
  • Режим духовий печі 185 гр.
  • Час півгодини.

Варіант приготування з червоної риби

Спробуйте приготувати розкішну святкову закуску. Тушку вибирайте великого розміру.

Інгредієнти:

  • риба червона – 1 велика;
  • рибна приправа;
  • сало – 160 г;
  • перець;
  • печериці – 210 г;
  • сіль;
  • морква – 2 шт.;
  • зелень – 45 г;
  • цибуля – 2 шт.

Приготування:

  • Проварити печериці.
  • Нашаткувати цибулинки.
  • Очистити рибу. Зрізати голову.
  • Зняти шкірку. Вона повинна бути без ушкоджень.
  • Відокремити від кісток м’ясо.
  • Перекрутити разом з печерицями та морквою. Використовуйте м’ясорубку.
  • Таким же чином перекрутити сало з цибулинкою.
  • Перемішати.
  • Всипати сіль.
  • Приправити.
  • Нашаткувати зелень.
  • Разом з яйцем відправити у фарш.
  • Розмішати.
  • Помістити в шкірку.
  • Промазати маслом.
  • Помістити на деко.
  • Укрити фольгою.
  • Відправити запікатися на годину.
  • Режим духової шафи 185 гр.

Рецепт фарширування грибами

Риба, фарширована грибами, виходить не тільки ароматною, то і дуже ситною. Хороший варіант для свята.

Інгредієнти:

  • кріп – 2 гілки;
  • молоко;
  • лимон – 1 шт.;
  • масло вершкове – 1 ст. ложка;
  • яйце – 1 шт.;
  • петрушка – 7 гілок;
  • сіль;
  • батон – 120 г;
  • тушка риби – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • олія оливкова – 3 ст. ложки;
  • печериці – 260 г;
  • вино сухе – 1 ст. ложка біле.
Дивіться також:  Як приготувати коропа – 12 смачних рецептів

Приготування:

  • Залити молоком батон.
  • Нашаткувати зелень.
  • Нарізати цибулю.
  • Печериці подрібнити часточками.
  • Масло вершкове покласти в сковорідку. Розігріти.
  • Помістити грибочки з цибулею.
  • Посмажити.
  • Посипати перцем. Підсолити.
  • Залити вино.
  • Прожарити. Рідина повинна випаруватися.
  • Віджати батон.
  • Змішати з обсмаженням.
  • Залити яйце.
  • Закинути зелень.
  • Розмішати. Остудити.
  • Тушку випатрати. Очистити. Зрізати зябра.
  • Отриманою масою нафарширувати.
  • Промазати маслом деко.
  • Викласти рибу.
  • Лимон нарізати часточками.
  • Розподілити навколо тушки.
  • Укрити фольгою.
  • Запекти.
  • Духова шафа необхідний розігрітий до температури 185 гр.

Як правильно обробити рибу для фарширування?

Для того щоб приготувати рибу фаршировану, необхідно без пошкоджень зняти шкірку. Для цього спочатку відрізати голову, видалити плавники. Для роботи знадобиться гострий ніж. Поддевом акуратно край, зробити надрізи під шкіркою. Підчепити пальцями і стягувати в бік хвоста шкуру. Там, де вона не піддається, допомагати ножем, або можна скористатися ножицями. До кінця знімати не варто. Залиште сантиметр до кінця хвоста, і обріжте хребет. М’ясо відокремити від кісточок і використовувати для начинки.

Ще кілька варіантів начинок

Можна приготувати це смачне блюдо з різними начинками.

З овочами

Інгредієнти:

  • сік лимонний – 50 мл;
  • цибуля – 1 шт.;
  • квасоля – 200 г;
  • сіль;
  • м’ясо риби;
  • сир – 120 г сулугуні;
  • перець болгарський – 0,5 шт.;
  • перець;
  • олія оливкова – 1 ст. ложка;
  • базилік;
  • морква – 1 шт.

Приготування:

  • Подрібнити цибулю.
  • Перець нашаткувати.
  • Моркву нарізати. Потрібні тонкі шматочки.
  • Відправити в сковороду разом з квасолею. Посмажити на оливковій олії.
  • Пропустити через м’ясорубку рибне м’ясо.
  • Змішати з лимонним соком і засмажкою.
  • Підсолити. Присипати перцем.
  • Перетерти сир. Змішати з фаршем.
  • Присипати базиліком. Розмішати.
  • Помістити в шкірку. Запікати в духовій шафі близько години.

З яйцем

Інгредієнти:

  • цибуля – 1 шт.;
  • кріп – 25 г;
  • шкурка, знята з риби;
  • яйце – 7 шт;
  • сіль;
  • м’ясо риби;
  • спеції.

Приготування:

  • Взяти м’ясорубку. Помістити цибулю і м’ясо.
  • Перекрутити.
  • Нашаткувати зелень.
  • Змішати з фаршем.
  • Відварені яйця порізати середніми кубиками.
  • Помістити в рибну масу.
  • Приправити. Підсолити.
  • Перемішати.
  • Помістити в шкірку. Запекти.