Фарширована скумбрія – 8 рецептів запікання

Існують різні рецепти запікання фаршированої скумбрії. Наприклад, риба, яку готують у фользі, виходить надзвичайно смачною і соковитою. У неї нерідко додають сік лимона і пряну зелень, яка надає страві приголомшливий аромат!

Скумбрія, фарширована овочами в духовці

Для створення ароматного кулінарного «шедевра» знадобляться такі продукти:

  • 1 риба;
  • ½ Головки ріпчастої цибулі;
  • 1 солодкий перець;
  • ½ Моркви;
  • 1 лимон;
  • невелику кількість оливкової олії.

Скумбрія, фарширована овочами, готується так:

  • Спочатку потрібно розморозити рибу. З скумбрії виймають нутрощі.
  • Потім від тушки риби відрізають голову і плавники, видаляють хребет.
  • Скумбрію миють і злегка збризкують соком лимона.
  • Після цього приступають до виготовлення начинки. Спочатку моркву очищають і натирають її на спеціальній тертці (для моркви по-корейськи);
  • Солодкий перець поділяють на дві приблизно рівні половинки. Овоч нарізають соломкою.
  • Цибулю обчищають від шкірки. Його також треба нарізати тонкою соломкою.
  • У попередньо розігріту сковороду вливають трохи рослинного масла.
  • Цибулю, соковитий перець і моркву обсмажують до появи золотистої скоринки.
  • В овочеву суміш додають часник, подрібнений за допомогою преса.
  • Начинку для скумбрії перекладають в окрему тарілку і остуджують.
  • Рибу акуратно розміщують на фользі. Для того щоб скумбрія не підгоріла, її рекомендується викладати на лист капусти або на лимонні дольки.
  • Потім рибу фарширують остиглими овочами.
  • Скумбрію обережно скріплюють зубочистками. Це потрібно для того, щоб вона не втратила форму в процесі запікання.
  • Ємність ставлять у розігріту до температури 200 градусів духовку.

Блюдо треба готувати протягом 20-30 хвилин. З готової риби слід вийняти зубочистки і можна подавати до столу.

Скумбрія з начинкою з яєць

Фарширована скумбрія готується за таким рецептом:

  • Рибу слід розморозити, видалити нутрощі і вимити.
  • Сир і яйця натирають на дрібній тертці.
  • Потім треба нашаткувати петрушку.
  • Скумбрію викладають у форму для запікання, щільно нафаршировав її начинкою.
  • Зверху видавлюють невелику кількість лимонного соку.
  • Рибу запікають в духовці, розігрітій до температури 180 градусів. Час приготування — 30 хвилин.

Готуємо з желатином

Рулет зі скумбрії і желатину — просте блюдо, яке відрізняється ніжним присмаком. Овочі для начинки можна вибрати за своїм розсудом.

Для виготовлення риби з желатином будуть потрібні наступні продукти:

  • 2 скумбрії;
  • 2 головки цибулі;
  • 2 моркви;
  • 10 грамів желатину;
  • 40 мл оливкової олії;
  • сіль і спеції.
Дивіться також:  Ячна каша: як варити на молоці та воді, користь і шкода

Спочатку необхідно скумбрію розморозити при кімнатній температурі. Як тільки риба трохи відтане, приступають до її обробленні. Спочатку відрізують голову, потім акуратно прибирають нутрощі.

З риби обережно витягають хребет і видаляють дрібні кісточки з допомогою пінцета. Потім відрізають хвіст і плавники. У результаті виходить філе скумбрії, яке складається з двох половинок, сполучених шкірою риби.

Заздалегідь підготовлене філе риби викладають на харчову плівку. Рибу треба посипати приправами, посолити і поперчити. Потім філе посипають желатином.

Після цього моркву миють і натирають на тертці. Потім приступають до розбирання лука. Його очищають від лушпиння і нарізають дрібними кубиками. Далі оливкова олія розігрівають на сковороді. Потім в сковороду викладають моркву і цибулю для пасерування.

До підсмажених овочів додають дрібно нарізану, попередньо просушену зелень. Отриману начинку ретельно перемішують і охолоджують. Потім її викладають на філе скумбрії. Рибу акуратно скручують в рулет. Скумбрію загортають у харчову плівку у кілька шарів. Для надійності її обмотують нитками.

Потім готують каструлю для варива. Її наповнюють водою. Коли рідина почне закипати, в каструлю занурюють рулет, приготований з скумбрії. Вогонь зменшити до мінімуму і варять рибу протягом 25 хвилин. Після закінчення даного часу її виймають з каструлі і остуджують.

Готовий рулет поміщають в холодильник на п’ять годин. Після закінчення цього часу харчову плівку акуратно знімають і розрізають страву на невеликі порційні шматочки. Їх рекомендується викласти на плоске блюдо і прикрасити зеленню перед подачею на стіл.

Фарширована скумбрія човник, запечена в духовці

Фарширована скумбрія в духовці у формі човника готується з наступних інгредієнтів:

  • одна свіжа скумбрія;
  • 1 головка ріпчастої цибулі;
  • 200 грамів грибів;
  • 70 грамів сиру невисокої жирності;
  • 2 столові ложки соку лимона;
  • перець, сіль – за смаком.

Покроковий рецепт приготування:

  • Рибу треба розморозити і випатрати. Для цього роблять надріз гострим ножем від голови до хвоста з одного боку плавця, розташованого на спині риби.
  • Потім роблять надріз, що знаходиться паралельно першому, з іншого боку спинного плавця.
  • Хребет акуратно відокремлюють від філейної частини.
  • Після цього ножицями видаляють хребет, нутрощі і зябра, зшкрібають чорну плівку.
  • Цибулю подрібнюють і тушкують його в невеликій кількості води.
  • Гриби ріжуть акуратними кубиками і відварюють до готовності.
  • Гриби і цибулю з’єднують з січеною зеленню.
  • Рибу укладають на деко черевцем, який попередньо застеляють папером для випічки.
  • Скумбрію закріплюють зубочистками біля хвоста для того, щоб вона стала схожою на акуратну «човник».
  • Скумбрію починають сумішшю, що складається з грибів, цибулі і рубаною зелені.
  • Страву посипають сіллю і перцем, збризкують його зовні соком лимона.
Дивіться також:  Тартар з яловичини – 2 рецепта, як правильно їсти тартар?

Скумбрію посипають сиром, натертим на тертці невеликий. Її готують в духовці, розігрітій до температури 180 градусів, протягом 30 хвилин.

Рецепт приготування з рисом

Запечена скумбрія з рисом готується з таких інгредієнтів:

  • 2 тушки скумбрії;
  • 1 морква середнього розміру;
  • 1 ч. л. горіховою приправи;
  • 3 ст. л. оливкової олії;
  • ½ Чорного меленого перцю;
  • 1,5 склянки рису;
  • 1 головка цибулі;
  • 1 ч. л. лимонного перцю;
  • сіль – за смаком.

Страва готується в такій послідовності:

  • Ріпчасту цибулю нарізають акуратними півкільцями.
  • Моркву потрібно нашаткувати на тертці з дрібними отворами.
  • В окремій ємності змішують потрібну кількість оливкової олії, сіль, горіхову приправу, трохи лимонного і чорного меленого перцю.
  • Скибочки скумбрії просочують сумішшю з обох сторін.
  • На дно форми для запікання рівномірно розташовують рис.
  • У посуд окремим шаром викладають цибулю з морквою. У ємність вливають невелику кількість води.
  • Потім викладають шматочки скумбрії.
  • Блюдо ставлять у духовку для запікання: приблизно на 30 хвилин.

Запікаємо рибу у фользі

Вишукана запечена риба у фользі буде чудово виглядати на святковому столі. Скумбрію можна подавати цілою, попередньо знявши з неї нитки. При бажанні охолоджену рибу нарізують на невеликі шматочки.

Для приготування страви необхідні такі складові:

  • 400 грамів скумбрії;
  • 1 ч. л. гірчиці;
  • 15 грамів горіхів;
  • 50 грамів твердого сиру;
  • трохи приправи для риби;
  • сіль і майонез – за смаком.

Процес приготування страви досить простий:

  • З розмороженої тушки скумбрії зрізають плавники і голову.
  • Рибу розрізають уздовж, акуратно витягують з неї кістки і хребет.
  • Утворилося філе потрібно акуратно промокнути невеликий паперовою серветкою. Його посипають спеціальними спеціями для риби з внутрішньої сторони, змащують її гірчицею і посипають подрібненими волоськими горіхами і сиром, натертим на тертці.
  • Половинки філе риби пов’язують з допомогою кулінарного шпагату.
  • Скумбрію загортають у фольгу і відправляють в духовку. Страву готують приблизно 25 хвилин при температурі 200 градусів.
Дивіться також:  Курка теріякі – 8 рецептів приготування курки в соусі теріякі

Риба, фарширована картопляним пюре

У складі страви присутні наступні компоненти:

  • 1 скумбрія;
  • 1 яйце;
  • 5-6 картоплин;
  • сіль і перець – за смаком.

Страва готується за такою схемою:

  • Потрібно очистити картоплю. Його варять цілком до готовності.
  • Потім зливають воду з каструлі, додають одне сире яйце, трохи солі, перцю і оливкового масла.
  • Отриману масу ретельно розминають до отримання консистенції пюре.
  • Рибу розрізають по спинці. Потаскивают хребет разом з ребрами, відрізають спинний плавець, виймають нутрощі.
  • Розкриту рибу ретельно промивають і очищають від кісток. Її потрібно обсушити і натерти сіллю.
  • Через п’ять хвилин рибу начиняють картопляним пюре.

Скумбрію запікають в духовці, розігрітій до 220 градусів близько 40 хвилин, під фольгою.

Рулетики з риби з морквою та цибулею

Для приготування чотирьох порцій страви необхідні такі інгредієнти:

  • 4 штуки рибного філе;
  • 2 головки цибулі;
  • 2 солодких перцю;
  • 30 мл соку, вичавленого з лимона;
  • 1 морква;
  • 10 мл рослинного масла;
  • спеції та сіль – за смаком.

Рецепт приготування страви не відрізняється складністю:

  • Спочатку потрібно перець запекти в духовці до утворення апетитною скоринки.
  • Після цього овоч поміщають в пакет, щільно зав’язують його і дають охолонути протягом 15 хвилин.
  • Потім перець нарізають акуратними смужками.
  • Після цього приступають до розбирання риби. Філе скумбрії нарізають на тонкі смужки.
  • Рибу солять і посипають спеціями. На смужки скумбрії кладуть перець.
  • Рибу згортають в рулетики невеликого розміру, які потрібно скріпити зубочистками.
  • Ємність, виготовлену з жароміцного скла, змащують рослинним маслом.
  • На дно посуду кладуть цибулю, нарізану акуратними півкільцями.
  • Зверху розташовують моркву, нарізану невеликими смужками.
  • На овочі викладають рибні рулетики.
  • Ємність з стравою ставлять в духовку, розігріту до 220 градусів. Час запікання ароматних рулетиків – 30 хвилин.