Фаршировані перці з фаршем і рисом – 8 рецептів приготування

З дитинства багато хто пам’ятає цей вабливий аромат фаршированого перцю. Рецепти фаршированих перців з фаршем і рисом передаються від матері до дочки, і кожна господиня обов’язково привнесе свою родзинку в приготування цієї страви. Розглянемо вісім різноманітних рецептів фаршированих перців, які прикрасять як повсякденний, так і святковий стіл.

Фарширований перець з фаршем і рисом – класичний рецепт

Для цього рецепту ви можете взяти будь-який вид м’ясного фаршу.

Продукти:

  • 1 велика цибуля;
  • 2 морквини середнього розміру;
  • півкіло фаршу;
  • олія для смаження;
  • сік з томатів – 1 л;
  • 8 перців майже однакового розміру;
  • півсклянки рису (довгозернистого);
  • сметана близько 3 ст. л.

Готуємо перець, фарширований м’ясом:

  • Лук очищаємо і дрібно шаткуємо. Моркву чистимо, а потім натираємо на крупній (або середньої) тертці.
  • Розігріваємо Сковороду максимально, а потім ллємо 2-3 ложки олії і чекаємо, поки воно нагріється. Після висипає цибулю з морквою, обсмажуємо, поки суміш не придбає золотавий відтінок.
  • Рис промиваємо і заливаємо склянкою холодної води. Довівши до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо до готовності хвилин 15. Не забудьте підсолити.
  • Перчики промиваємо і прибираємо серединки.
  • У готовий фарш додаємо нашу піджарку з лука і моркви, додаємо сіль, перчимо, а потім всипаємо готовий рис. Ідеально, якщо співвідношення м’яса і рису буде 3:1. Гарненько все перемішати.
  • Починаємо цікаве заняття: заповнюємо перці начинкою з фаршу.
  • У підготовлену містку ємність викладаємо перець і заливаємо томатним соком. Туди ж кладемо сметану.
  • Ставимо на великий вогонь і доводимо до кипіння. Після зменшуємо потужність і проварюємо ще ¾ години. По ходу варіння спробуйте підливу і, якщо необхідно, досоліть.

У духовці човниками

Цей рецепт підійде, якщо у вас в наявності перці великого розміру. Ще один плюс в тому, що готуючи фарширований перець у духовці, вам не доведеться постійно помішувати блюдо і побоюватися, що підлива «втече».

Інгредієнти:

  • солодкий великий перець – 6 шт.;
  • півкіло фаршу;
  • рис третину склянки;
  • 2 помідори;
  • сиру для посипання;
  • сметана 6 ложок;
  • масла чайна ложка;
  • зелень.

Приготування:

  • Для початку приготуємо рис, попередньо промивши його. У воду об’ємом один літр висипаємо крупу і варимо до готовності. Після висипаємо на друшляк і обдаємо холодною водою.
  • Помідори відрізати вгорі і ложечкою вийняти серцевину, але не викидайте її.
  • Перці помити, розрізати навпіл і видалити кісточки.
  • У фарш додати рис, середину помідорів, зелень і спеції. Все змішати.
  • Порожнисті помідори і перці посолити і помазати соняшниковою олією.
  • Деко або форму для запікання вистелити папером. Як варіант ємність просто змастити маслом.
  • Тепер викладаємо готову начинку з пункту 4, а зверху кладемо ложку сметани. Так зробимо і з помідорами. Посипаємо сиром і ставимо в духовку.
  • При 200 гр. запікаємо до появи рум’яної скоринки на сирі. Зазвичай це від 30 до 50 хвилин в залежності від духовки.
Дивіться також:  Хрущовське тісто: 4 варіанта приготування тіста для самих смачних пиріжків та булочок

Тушкуємо в каструлі в томатному соусі

Цей рецепт найбільш поширений. Дане блюдо зазвичай не вимагає гарніру, а соус від нього чудово мачає хлібцем.

Що знадобиться?

  • перець середнього розміру близько 10 штук;
  • фаршу 800 г;
  • томатний сік або паста, розведена водою;
  • півсклянки рисової крупи;
  • 3 головки цибулі середні;
  • олія соняшникова;
  • лаврушка;
  • перець у кульках;
  • сіль.

Як готувати?

  • Почнемо з приготування рису. Крупу добре промити, викласти в каструлю і залити склянкою води. Довівши до кипіння, зробіть маленький вогонь і варіть її до напівготовності. Після відкиньте на друшляк для остигання.
  • У фарш з’єднайте дрібно нарізану цибулю, і вимісити його, підливаючи воду.
  • Всипте рис і спеції, які порахуєте необхідні.
  • Перці вимити, вирізати серединку.
  • Начиняйте кожен перчик окремо і кладіть в ємність для готування.
  • Займемося приготування томатного соусу. На сковороді обсмажити одну цибулину і влити в неї літр соку. Всипати всі бажані спеції і прокип’ятити 5 хвилин.
  • Вилити отриманий соус в каструлю з перцями. Якщо виявиться, що соус не покриває перці, додайте води.
  • Прокип’ятіть 30 хвилин, потім додайте, при необхідності, солі і проваріть ще 5 хвилин. Перед подаванням страву має настоятися як мінімум півгодини.

Як приготувати в мультиварці?

Якщо у вас є мультиварка, то приготування цієї страви займе у вас набагато менше часу. Більш того, фаршировані перці в мультиварці трохи відрізняються від приготованих в духовці або на плиті. Спробуйте!

Інгредієнти:

  • 10 перців;
  • фаршу 400 гр.;
  • один мультистакан рису;
  • по 1 шт. моркви і цибулі;
  • олія соняшникова;
  • томатна паста 1 ст. л.;
  • сметани близько 100 г;
  • борошно 1 ложка;
  • спеції;
  • вода 3 склянки.

Як готувати?

  • Цибулю і моркву шаткуємо і підсмажуємо на олії. Додаємо столову ложку томатної пасти і тушкуємо. Половину піджарки викладаємо в чашу від мультиварки, а іншу половину залишаємо в сковорідці.
  • Ту піджарки, яка залишилася в сковороді висипаємо в ємність. Туди ж відправляємо сирий рис, фарш і спеції. Добре вимішуємо.
  • Перці очистити від серцевини і помити. Нафарширувати їх начинкою і відправити в чашу мультиварки з половиною піджарки.
  • Приготуємо соус. Змішуємо воду, томатну пасту, борошно. Добре перемішаємо і заллємо основний компонент.
  • Ставимо режим «Випічка» або «Гасіння» і забуваємо про страву до характерного сигналу.
Дивіться також:  М’ясо по французьки в мультиварці – 5 рецептів

Перець, фарширований курячим фаршем і рисом

Страви з курячого фаршу виходять менш калорійними. Смак у них виразно ніжніше, ніж у перців, приготованих з свинячого або яловичого фаршу.

Необхідні продукти:

  • 8 перців;
  • 100 г рисової крупи;
  • 400 г фаршу з курячого м’яса;
  • по 1 штуці моркви, помідорів, цибулі;
  • 2 ст. л. томатної пасти;
  • 3 зубчики часнику;
  • спеції;
  • олія для смаження.

Готуємо по кроках:

  • Відварити рис до напівготового стану. Залити крупу склянкою води і варити до повного всмоктування рідини.
  • Перці помити, почистити зсередини.
  • Готовий фарш змішуємо з рисом, спеціями. Можна додати трохи води для соковитості.
  • Цибулю, моркву і часник подрібнити і обсмажити на олії близько 10 хвилин. Тим часом, очистимо від шкірки помідор, і додамо до підготовлюваної піджарки. Туди ж відправляємо томатну пасту. Все перемішуємо, заливаємо склянкою води і чекаємо закипання. Як тільки закипіло – вимикаємо.
  • На дно каструлі залити 200 мл води. Викладаємо нафаршировані перці. Зверху виливаємо зажарку і ставимо на вогонь. Після закипання проварюємо на середньому вогні близько 45 хвилин.

В сметанному соусі

Соус, в якому подається перець, буде мати не червоний, а жовтуватий колір. Смак буде менш кислим.

Інгредієнти:

  • перець 8 шт.;
  • фарш близько 350 м;
  • рису-70 г;
  • цибулі і моркви по 1 штучці;
  • томатна паста 1 маленька ложка;
  • вода (бульйон) 1 л

Продукти для соусу:

  • цибуля-одна штука;
  • 1 помідор;
  • сметана 250 грамів;
  • олія рослинна 4 ложки;
  • спеції.

Готуємо:

  • Підготуємо перці: помиємо і очистимо від нутрощів.
  • Відварити рис до напівготового стану, а потім остудити.
  • На сковороді з олією обсмажити нарізану цибулю і моркву.
  • У ємності змішуємо фарш, рис, піджарку і томатну пасту для фаршу. Додамо спеції і все ретельно вимішуємо.
  • Начиняємо перці готовою начинкою і кладемо в каструлю для варива.
  • Заливаємо бульйоном або водою, щоб він покрив перці.
  • Під кришкою прокип’ятимо півгодини.
  • Тим часом займемося сметанним соусом. Нарізаний кільцями цибулю обсмажуємо на сковороді з маслом. Додаємо томат, сметану, спеції і виливаємо в ємність з перцями.
  • Після готуємо ще 15 хвилин і вимикаємо.
Дивіться також:  Риба вугор – 6 рецептів, як смачно приготувати

З грибами

Цей рецепт перців готується без м’яса. Але при бажанні можна додати трохи м’ясного фаршу в начинку.



Продукти:

  • великий болгарський перець – 4 штуки;
  • рис – 1 склянка;
  • великий лук – 3 штуки;
  • морква – 3 штуки;
  • гриби (печериці, білі) – ¼ кг;
  • масло;
  • спеції.

Як готувати?

  • Перці помити, відрізати верх і вичистити все насіння. Шапочку не викидати.
  • Рис відварити до напівготовності.
  • За 2 цибулини і моркви розрізати, подрібнити і підсмажити на сковороді до м’якості.
  • Гриби дрібно нарізати і підсмажити на олії зі спеціями.
  • Всі овочі змішати з рисом і довести до смаку за допомогою солі і спецій.
  • Начинити перці начинкою і накрити відрізаною шапочкою.
  • Залишилася 1 цибулину з морквою, нарізати великими шматками і покласти в ємність з перцями.
  • Залити водою ємність на 1/3, додати спеції протушкувати під кришкою 1 годину.

Перець з яловичим фаршем і рисом по-турецьки

Відмінність приготування страви по-турецьки в тому, що його подають з традиційним холодним супом. Фарш готується з двох видів м’яса.

Інгредієнти для перців:

  • 10-12 штук самого перцю;
  • рис 50 г (заздалегідь замочити на 1 годину);
  • 250 г баранячого фаршу;
  • 250 г яловичого фаршу;
  • цибуля – 1 шт;
  • часник близько 3 зубков;
  • зелень;
  • 4 помідора;
  • улюблені спеції.

Інгредієнти для холодного соусу:

  • натуральний йогурт 400 мл;
  • вода стільки, скільки і йогурту;
  • спеції;
  • огірок 2 шт.;
  • часник 3 зубчики;
  • петрушка;
  • укропчик;
  • м’ята;
  • масла 1 ст. л. (оливкової).

Готуємо перці по-турецьки:

  • На самому початку заливаємо рис водою і залишаємо на годину.
  • Очистити перці від нутрощів.
  • Змішуємо в ємності два різновиди м’ясного фаршу. Туди ж додаємо рис (воду злити), цибулю, подрібнений часник і листочки петрушки. Додаємо два подрібнених помідора, солимо і ретельно вимішуємо.
  • Начинити начинкою перці і щільно викласти в казан. Можна накрити кришечками, які зрізали, коли чистили. Залити бульйоном до половини і довести до кипіння. Після зменшити вогонь, і годину томити під кришкою.
  • Готуємо традиційний соус. Міксером збиваємо воду і йогурт. Додаємо спеції і ставимо на півгодини в холодильник. Тим часом чистимо огірки від шкірки і нарізаємо кубиками дрібно. Додамо зелень і м’яту. Посолити, залити оливковою олією і нехай відпочине хвилин 15. Змішати суміш з холодильника з огіркової сумішшю і подавати як соус до перцям.