Фаршировані шампіньйони – 6 рецептів приготування

У холодну пору року душа завжди вимагає незвичайних смакоти. При цьому зовсім не обов’язково йти в ресторан. Достатньо лише знати, як правильно приготувати ту чи іншу страву. Розбавити ваш обідній або святковий стіл може така закуска, як фаршировані печериці.

Фаршировані печериці фаршем

Гриби – це не тільки компонент для багатьох салатів. Вони також можуть бути самостійним блюдом. Наприклад, ви можете з легкістю приготувати фаршировані фаршем печериці, які стануть відмінним доповненням до будь-якого прийому їжі. Для приготування потрібно використовувати гриби великого розміру.

Що знадобиться:

  • печериці – 10 шт.;
  • м’ясний фарш – 150 г;
  • яйце куряче – 1 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • слив. масло – 20 г;
  • раст. масло;
  • зелень;
  • спеції.

Печериці ретельно промиваються, у них відділяються ніжки від шляпок. Останні всередині трохи солятся. Ніжки дрібно шинкують разом з цибулею. Верхівки печериць обсмажуються на сковороді разом з сумішшю обох масел з однієї хвилини з кожного боку. Після цього їх можна перекласти у форму або на деко.

Масло після смаження капелюшків не утилізується, на ньому обсмажуються нашатковані ніжки разом з цибулею. У суміш додається фарш і нарізана зелень. Ретельно перемішуємо і начиняємо щільно верхівки. Фаршировані капелюшки печериць готуються в духовій печі півгодини при температурі 180.

Готуємо в духовці з сиром

Якщо вам хочеться спробувати що-небудь більш оригінальне, то фаршировані печериці в духовці з сиром, скориставшись наступним покроковим рецептом.

Що знадобиться:

  • печериці – 10 шт.;
  • сир – 50 г;
  • майонез або сметана — 150 г;
  • сіль та інші спеції.

Необхідно використовувати гриби великого розміру, промиваємо їх. Відокремлюємо у печериць ніжки від шляпок. Потім вони всередині злегка присаливаются і змазується майонезом або сметаною. За смаковими якостями наповнення мало чим відрізняється, хіба що майонез буде трохи жирніше. Сир нарізати кубиками разом з ніжками і змішується у співвідношенні 1 до 2. За бажанням можна додати також нарізану зелень. Ретельно перемішуємо, додаємо дрібку солі.

Дивіться також:  Плов в мультиварці – 8 покрокових рецептів

Начиняємо сумішшю капелюшки печериць. Закуска випікається в духовій печі близько півгодини, залежно від потужності, при температурі 180 градусів. Коли гриби трохи охолонуть, їх можна буде подавати на стіл.

Гриби, фаршировані куркою

Як альтернативу звичайному м’ясного фаршу ви можете використовувати в якості начинки курку. Обов’язково спробуйте! В результаті у вас вийде дуже ситна і незвичайна закуска.

Що знадобиться:

  • печериці – 15 шт.;
  • куряче філе – 300 г;
  • твердий сир – 150 г;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • сметана – 3 ст. ложки;
  • раст. масло;
  • зелень.

Гриби промиваються і очищаються. Ніжки відокремлюються від капелюшків. Останні вибираються в миску, а з підстав робиться начинка. Дрібно шаткуємо їх разом з м’якоттю, витягнуті з капелюшки печериць. Курка відварюється в присоленной воді і після цього дрібно нарізається. Цибулю також дрібно нарізається разом із зеленню. Сир натираємо на дрібній тертці і складаємо окремо в невелику посуд.

На сковороді з маслом обсмажуються нарізані ніжки з м’якоттю, цибулю і курку. При цьому суміш потрібно постійно помішувати. Трохи пізніше додається сметана, зелень і трохи сиру. Знову перемішуємо і обсмажуємо до повної готовності. Частиною решти масла змащуємо деко, куди кладуться капелюшки. Щільно утрамбовується в них начинку, зверху рівномірно посипаємо тертим сиром. Закуска випікається близько півгодини при температурі 180.

З начинкою з сиру і шпинату

Незвичайна начинка для фаршированих грибів, яка припаде до смаку вегетаріанцям або просто тим, хто не любить м’ясо. Сир і шпинат – це дуже цікаве поєднання.

Що знадобиться:

  • печериці – 10 шт.;
  • свіжий шпинат;
  • сир – 150 г;
  • плавлений сир – 2 ст. ложки;
  • твердий сир – 50 г;
  • раст. масло – 2 ст. ложки;
  • мускатний горіх;
  • спеції.
Дивіться також:  Рибні тефтелі – 6 дуже смачних рецептів

В першу чергу необхідно ретельно промити печериці. Ніжки відокремлюються, дрібно нарізати і обсмажуються на сковороді з маслом, дрібно нашаткованою шпинатом і мускатним горіхом. Не забудьте додати в начинку сіль і перець. Все це нудиться під кришкою приблизно 2-4 хвилини.

Після цього перекладаємо суміш в миску, даємо їй трохи охолонути. Кладемо туди сир і плавлений сир, ретельно перемішуючи. У цей же час треба почати розігрівати духову піч до температури 200. Начиняємо капелюшки печериць, посипаємо зверху тертим сиром і відправляємо їх готуватися на 15 хвилин. Можна посипати їх прямо перед самим завершенням приготування за 2-3 хвилини.

Капелюшки печериць, фаршировані овочами

Ще один смачний і простий рецепт, який сподобається людям, які стежать за станом своєї фігури та здоров’я. Мінімум жирності і максимум користі разом з вітамінами з овочів. Займіться приготуванням прямо зараз!

Що знадобиться:

  • печериці – 7 шт.;
  • помідор – 1 шт.;
  • картопля – 1 шт.;
  • болг. перець – 1 шт.;
  • сир «Моцарелла» – 80 г;
  • часник;
  • зелень;
  • раст. масло;
  • приправи та спеції.

На відміну від інших видів рецептів фаршированих печериць, тут ми в першу чергу займаємося підготовкою начинки. Картопля ріжеться невеликими кубиками і замочується у воді для виходу крохмалю. У грибів відокремлюються ніжки, вони очищаються, а капелюшки кладуться на форму для випічки. Масло при цьому не додається. Будьте спокійні – нічого не пригорить.

Болгарський перець дрібно подрібнюється разом з ніжками печериць. Тиснемо на часникодавці три зубчики часнику. Картопля дістається з води і злегка просушується для видалення зайвої вологи серветками або рушником. Обсмажуємо його на сковороді з невеликою кількістю масла і часником. Трохи пізніше додається перець і грибні ніжки. Начинка солиться і перчится.

Дивіться також:  Плов в духовці — 7 рецептів приготування

З помідорів видаляються насіння і вони обдають окропом, щоб з них легко знімалася шкірка. Після цього нарізаємо їх маленькими шматочками і кладемо на сковороду до інших овочів. В кінці додаємо улюблені спеції і нарізану зелень. Капелюшки грибів начинюються зсередини, а зверху кладеться товстий шматок сиру. Залишки начинки можна просто викласти на деко до печерицям. Страва готується в духовій печі не більше 15-20-ти хвилин.

Фаршируємо гриби помідорами і сиром

Ну і останній рецепт для тих, хто любить мінімалізм в їжі і при цьому не проти ситно перекусити. Це легка закуска не тільки у свята, але і на кожен день. Також фаршировані гриби з помідорами і сиром припадуть до смаку тим, хто не вживає м’ясо.

Що знадобиться:

  • печериці – 10 шт.;
  • помідори – 1 шт.;
  • майонез – 2 ст. ложки;
  • сир – 100 р.

У капелюшки печериць відокремлюються від ніжок, і вичищається серцевина. Підстави дрібно нарізати, солятся за смаком і обсмажуються деякий час на сковороді. Помідор нарізаємо на 10 кілець і кладемо кожне капелюшок гриба, щільно утрамбовувавши.

Остигнула начинку ретельно перемішується разом з тертим сиром і майонезом. Викладаємо отриману суміш поверх помідорів в капелюшки печериць. Кладемо їх на деко без олії і відправляємо в духову піч на 20 хвилин. Температура для приготування повинна бути не менше 180 градусів.