Фарширований перець з м’ясом і рисом – 8 рецептів приготування

Чим би не начинялся стиглий м’ясистий перець, страва в результаті виходить дуже смачним, соковитим і апетитним. Особливо добре він поєднується з м’ясним фаршем. Таке частування стане достойним гостем навіть на святковому столі. А готується фарширований перець з м’ясом і рисом максимально просто.

Фарширований перець з м’ясом і рисом – класичний рецепт

Такий варіант рецепта можна назвати базовим. Він включає в себе наступні продукти: 6 солодких перчиком будь-якого кольору, 230 г м’ясного фаршу, цибулі, 70 г круглого рису, 2 великі ложки томат-пасти, сіль, 320 г нежирної сметани, гранульований часник.

  • Рис добре промивається водою, з’єднується з фаршем і нарізаним дрібними кубиками цибулею. Начинка солиться за смаком і присипається сухим часником.
  • З перців зрізується верхівка. Також потрібно видалити серцевину.
  • Чайною ложкою всередину овочів закладається начинка.
  • Зверху повинно залишитися трохи місця, так як крупа розвариться в процесі приготування.
  • У каструлі томат-паста зі сметаною добре підігріваються. Маса солиться.
  • У соус викладаються перці. Якщо його виявилося небагато, можна долити води, щоб овочі повністю занурилися в рідину.

Гарнір до такої страви не потрібно.

У духовці човниками

У цьому рецепті для начинки береться куряче філе. Крім м’яса (850 м), буде використовуватися: 130 г будь-якого твердого сиру, луковичка, м’ясистий стиглий помідор, 6 болгарських перців, 2 великі ложки сметани, сіль, щіпка італійських трав.

  • Помідори очищаються від шкірки і разом з цибулею нарізати дрібними кубиками. Аналогічним образом подрібнюється і філе.
  • До інгредієнтів додається сметана, сіль і приправи. Після ретельного перемішування начинка готова.
  • Перець миють, розрізають на дві половинки і позбавляються від насіння. Хвостики потрібно залишити недоторканими.
  • Овочі заповнюються начинкою і викладаються на застелений промасленим фольгою деко.
  • Готується півгодини в гарячій духовці.
  • Приблизно за 5 хвилин до готовності поверх начинки перців висипається сир.
  • Як тільки він розплавиться, страву можна подавати до столу.

Відмінно поєднується з такими перчиками соус на основі сметани з часником і маринованими огірочками.

Дивіться також:  7 рецептів люля-кебаб на шампурах: свинина, курка, яловичина

Тушкуємо в каструлі в томатному соусі

Дуже часто сучасні господині тушкують перчики з начинкою саме в томатному соусі. Зручно готувати їх прямо в глибокій великій каструлі. В рецепт увійдуть наступні продукти: 1,5 кг солодкого перцю, 700 г фаршу (свинина+яловичина), сіль, 2 невеликі ріпчасті цибулини, 0,5 кг томатів, 120 мл нежирної сметани, 5 ст. л. томат-пасти, будь-які приправи.

  • До фаршу додається подрібнений будь-яким чином цибулю. Маса солиться і посипається спеціями за смаком.
  • Рис відварюється до напівготовності і змішується з фаршем.
  • У перців зрізаються хвостики, видалити внутрішня частина.
  • Овочі фаршируються рисово-м’ясною начинкою.
  • Перчики викладаються в каструлю щільно один до одного.
  • Заготовки повністю заливаються підсоленою водою, змішаної зі сметаною і томат-пастою.
  • Тушкується блюдо півгодини на невеликому вогні.

Подавати можна з асорті з маринованих овочів.

Як приготувати в мультиварці

Особливо швидко і просто обговорюване страва вдасться приготувати, використовуючи диво-каструлю. Для нього береться: 8 різнокольорових болгарських перчиком, 120 г круглого рису, біла цибулина велика морквина, велика ложка томатної пасти без добавок, сіль, 520 г будь-якого м’ясного фаршу.

  • Цибуля і морква страхуються на будь-якому жирі у програмі «Випічка».
  • Крупа відварюється до напівготовності і змішується з фаршем.
  • Обжарка та рисово-м’ясна суміш з’єднуються. Начинка солиться.
  • Всередину перців без «шляпки» й насіння закладається отримана маса.
  • Овочі укладаються в чашу пристрою.
  • Страва готується 45 хвилин у програмі «Гасіння».
  • Далі процес триває ще 15-20 хвилин у режимі «Смаження».

Подаються готові перчики з домашнім кетчупом.

Перець, фарширований куркою та рисом

Таким частуванням можна смачно нагодувати всю сім’ю, як на обід, так на вечерю або сніданок. Гарнір до перчикам не потрібно. З продуктів потрібно підготувати: 2 кг перцю, 5 цибулин і така ж кількість томатів, 2 морквини, сіль, 2,5 л води, 1,3 кг курячого м’яса, 220 г пропареного білого рису, пару зубків часнику.

  • Куряче м’ясо разом з часником подрібнюється до стану фаршу.
  • Цибулю з морквою подрібнюються і обсмажують до рум’яного кольору.
  • Крупа добре промивається.
  • Томати очищаються від шкірки і пюрируются за допомогою блендера.
  • Маса з помідорів відправляється на сковорідку до овочів. Вона солиться і за смаком присмачується будь-якими спеціями.
  • Вміст сковороди потрібно залишити на середньому вогні на 12-15 хвилин, щоб компоненти злегка уварились.
  • Промитий рис змішується з м’ясом і за смаком солиться.
  • Цією сумішшю начинюються перці без «шляпки» й насіннєвий коробки.
  • Овочі встановлюються в каструлю, заливаються вмістом сковороди і водою. Вони повинні бути повністю занурені в рідину.
  • Під кришкою частування нудиться не менше 50 хвилин.
Дивіться також:  Як приготувати горохову кашу?

Страва подається до столу гарячим.

В сметанному соусі

Перчики, приготовані за таким рецептом, можна довго зберігати в морозилці. Заморожуються заготовки з начинкою. Гасити їх відразу не потрібно. З продуктів береться: 8 очищених перців, півкіло м’ясного фаршу, помідор, цибулина і морквина, щіпка цукру, 4 великі ложки томат-пасти, сіль, 3 великі ложки білого круглого рису, 4-5 часникових зубчиків, пучок зелені, 1 ст. густої жирної сметани, 2 ст. води, ароматні трави.

  • Перець, очищені від насіння і плодоніжки, добре промиваються, підсушуються, після чого злегка обсмажують на будь-якому розігрітому жирі з усіх боків і залишають остигати.
  • Морква, часник і цибулю подрібнюються за допомогою дрібної терки і обсмажуються на неароматном маслі до м’якості.
  • Рис вариться до напівготовності, після чого з’єднується з фаршем.
  • В начинку додається овочева піджарка, маса солиться і щедро посипається ароматними травами.
  • Залишилося обшпарити окропом помідори, позбавити їх від шкірки, натерти на тертці з великими отворами і відправити до решти інгредієнтів.
  • Отриманою масою фаршируються підготовлені перчики, які викладаються в казан щільно один до одного.
  • Соус для частування готується з води, сметани і томат-пасти. Сумішшю заливаються овочі з начинкою таким чином, щоб вони майже повністю вкриті рідиною.
  • Під закритою кришкою страва буде нудитися 40 хвилин.
  • Приблизно за 5 хвилин до готовності перці посипаються подрібненою зеленню.

Подається блюдо разом з соусом, в якому воно тушкувалося.

З грибами

Зробити начинку для фаршированих перчиком ще більш ситної дозволять гриби. Краще всього брати свіжі печериці (320 м), а, крім того: по 130 г свіжої капусти та моркви, 2 середні ріпчасті цибулини, 80 г білого рису, 10 невеликих солодких перців, 2 стиглих томатів, 3 великі ложки сметани, пару лаврових листочків, сіль, велику ложку пшеничного борошна, 1 ст. томатного соку. Як приготувати фарширований перець з грибами, розказано далі.

Дивіться також:  Смажені кабачки з часником і майонезом – 4 смачних рецептів приготування

  • Рис вариться в підсоленій воді 8-10 хвилин, після чого з’єднується з фаршем.
  • Помідори без шкірки ріжуться мініатюрними кубиками, капуста дрібно шинкуется, морквина натирається на тертці, цибулю подрібнюється кубиками.
  • Цибулю з тонкими слайсами грибів смажаться на одній сковороді, а інші овочі нудяться під кришкою на інший. Обидві маси потрібно посолити.
  • У великій мисці змішується два види обжарювання, рис і фарш.
  • Отриманою начинкою начинюються перчики.
  • Заготовки укладаються в каструлю, заливаються підсоленою водою з томатним соком і тушкують під кришкою 25 хвилин.
  • Залишилося змішати борошно із сметаною і долити водою до 1 склянки.
  • Суміш виливається в каструлю. Туди ж відправляється лаврушка. Готується ще 15 хвилин.

Подається страва з густим несолодким йогуртом.

Перець з яловичиною і рисом по-турецьки

Такий варіант фаршированих перчиком краще всього підійде для святкового столу. Готується страва з: 9 солодких перців, 170 г яловичого фаршу, цибулі, солі, 1 ст. круглого рису, 1 томату, суміші перців, 1,5 ст. л. салчи і такої ж кількості томат-пасти, 3 ст. л. оливкової олії.

  • Цибуля подрібнюється і обсмажується на жирі до рум’яного кольору.
  • У масу додається промитий рис, фарш, 1 ст. л. салчи, натертий на тертці помідор, додається 100 мл води.
  • Маса солиться, перчится і гаситься пару хвилин.
  • Начинка викладається в підготовлені перчики.
  • Для соусу змішується залишилася салча, олію, томат-паста. Також у нього виливається 2 ст. воли, додається сіль.
  • Перці укладаються в каструлю, заливається соусом і тушкують під кришкою 45 хвилин.

Подається готове блюдо з будь-яким гарніром.