Фейхоа з цукром – 8 рецептів на зиму

Рецепт на зиму фейхоа з цукром – заготівля з великою кількістю йоду, яку можна використовувати як рослинні ліки. Робиться вона з цукром, оскільки ягода має трохи кислуватий присмак.

Фейхоа, протерте з цукром – рецепт зимової заготівлі

Цей варіант приготування можна вважати класичним. Плоди краще закуповувати в листопаді або грудні, якраз коли відбувається збір врожаю. Пропорція варення з фейхоа повинна бути 1:1 тоді консистенція вийде такий, як потрібно і воно не зіпсується раніше часу.

Необхідні продукти:

  • кілограм фейхоа;
  • цукор – кілограм.

Процес приготування:

  • Цукор заливаємо невеликою кількістю води, відправляємо на плиту і тримаємо, поки він повністю не розчиниться. Повинен вийти сироп.
  • Окремо промиваємо плоди, зрізаємо з них хвостики і відразу ж разом зі шкіркою подрібнюємо у блендері або пропускаємо через м’ясорубку.
  • Цю суміш кладемо до сиропу і варимо ще п’ять хвилин, після чого переміщаємо в банки і закатуємо.

Готуємо з додаванням лимонів на зиму

Фейхоа з лимоном виходить більш ароматним і корисним. Відмінне доповнення до чаю холодним зимовим днем.

Необхідні продукти:

  • 0,5 кг цукру;
  • лимон;
  • близько 0,1 літра води;
  • півкілограма фейхоа.

Процес приготування:

  • Лимон поділяємо на цедру і сік, а фейхоа очищаємо від хвостиків і нарізаємо на скибочки.
  • Воду разом з цукром доводимо до кипіння, тримаємо суміш, поки вона не стане прозорою і цукру не буде видно, додаємо лимонний сік і цедру, варимо хвилин п’ять.
  • Знімаємо з плити, викладаємо до решти продуктів порізаний фейхоа, даємо охолонути, а потім варимо ще п’ять хвилин після кипіння, встановивши слабкий рівень нагріву. Готовий продукт можна закатати.

З цукром і апельсинами

Ще один спосіб приготувати смачне варення. Плоди підбирайте обов’язково м’які.

Дивіться також:  Торт-морозиво – 7 рецептів приготування своїми руками

Необхідні продукти:

  • кілограм фейхоа і стільки ж цукру;
  • стакан води;
  • один апельсин.

Процес приготування:

  • Ягоди промийте, приберіть хвостики і розрізати на половинки. Якщо вони дуже великі, то можна нарізати на чотири частини.
  • Викладіть їх у ємність для варіння, влийте воду і тримайте на слабкому вогні близько 5 хвилин.
  • Потім засипаємо цукор, додаємо подрібнений і очищений від кісточок апельсин. Спочатку чекаємо, коли цукор розчиниться, підтримуючи мінімальний рівень нагріву. Доводимо всю масу до кипіння і варимо близько 30 хвилин, після чого поміщаємо ласощі в банки і закатуємо.

З волоськими горіхами

Варення по цьому рецепту виходить дуже апетитним, а волоський горіх додатково збагачує його вітамінами і поживною цінністю.

Необхідні продукти:

  • 0,5 літра води;
  • ложечка лимонної кислоти;
  • стакан волоських горіхів;
  • кілограм фейхоа;
  • один апельсин;
  • 0,5 кг цукру.

Процес приготування:

  • Фейхоа і апельсин промиваємо гарячою водою, з ягід прибираємо хвостики і нарізаємо всі на часточки. Присипаємо їх цукром і даємо постояти близько 60 хвилин.
  • Цю масу з’єднуємо з лимонною кислотою і водою, варимо приблизно 10 хвилин.
  • Горіхи злегка обсмажуємо на сковороді, за бажанням їх можна зробити меншого розміру.
  • Додаємо до варенню, готуємо ще п’ять хвилин після кипіння і можна перекладати в банки для закачування.

Простий рецепт в блендері без варіння

Якщо не хочеться возитися і витрачати багато часу, спробуйте приготувати варення з фейхоа без варіння. Воно виходить не гірше, та й ягода без теплової обробки зберігає в собі більше вітамінів.

Необхідні продукти:

  • один кілограм фейхоа;
  • цукор – кілограм.

Процес приготування:

  • Ягоди добре промиваємо, бажано обдати їх окропом, оскільки варення готується без теплової обробки. Так само зрізаємо хвостики і підсушуємо плоди.
  • Відправляємо в блендер або комбайн і подрібнюємо до однорідного стану.
  • Змішуємо з цукром і чекаємо, коли він повністю розчиниться. За цей період склад потрібно помішувати. За смаком можна додати горіхи. Готове варення розкладаємо по банках і зберігати в холодильнику.
Дивіться також:  Желе з калини – 7 рецептів, як приготувати смачне і корисне желе

Фейхоа з цукром «через м’ясорубку»

Так зване «свіже варення» або п’ятихвилинка. Готується дуже швидко, виходить шалено смачним і корисним. Зазначено приблизну кількість інгредієнтів, на баночку, якщо потрібно, просто збільшіть їх, не забуваючи зберігати правильну пропорцію 1:1.

Необхідні продукти:

  • 0,3 кг цукру;
  • 300 грам фейхоа.

Процес приготування:

  • Фейхоа промиваємо і обдаємо окропом, адже варення готується без варіння. Прибираємо хвостики, а шкірку обов’язково залишаємо – вона дуже корисна. Перекручуємо плоди через м’ясорубку. Для більш зручного подрібнення можна нарізати їх на шматочки.
  • Засипаємо отриману масу цукром, залишаємо на деякий час, щоб він повністю розчинився в соку. Після цього розкладаємо по стерилізованим банкам і зберігаємо в холодильнику.

З журавлиною

Це варення ще називається «живим». А все, тому що воно готується холодним способом і зберігає корисні речовини.

Необхідні продукти:

  • 0,4 кг свіжої журавлини;
  • 0,7 кілограма фейхоа;
  • кілограм цукру.

Процес приготування:

  • Фейхоа промиваємо, обдаємо окропом, знімаємо хвостики, трохи обрізаємо по краях і ділимо на половинки. Відправляємо в блендер або комбайн і доводимо до однорідності.
  • Засипаємо цукром і залишаємо до того моменту поки він повністю не розчиниться.
  • Окремо промиваємо журавлину, підсушуємо і перетворюємо на пюре будь-яким зручним способом. Бажано додатково перетерти через сито, а потім додати до фейхоа, і залишити на 10 хвилин. Розфасовуємо по стерилізованим банкам і закорковуємо.

Фейхоа з цукром і грушами

Цікавий рецепт, в якому особливий смак і аромат створюється за рахунок вина.

Необхідні продукти:

  • 0,1 літра білого сухого вина;
  • 0,3 кг фейхоа;
  • дві груші;
  • 0,5 кг цукру.

Процес приготування:

  • Груші і фейхоа очищаємо від шкірки, нарізаємо на невеликі шматочки, викладаємо в каструлю і заливаємо вином. Тримаємо на слабкому вогні близько 15 хвилин, постійно заважаючи вміст.
  • Засипаємо цукор, чекаємо його повного розчинення, доводимо до киплячого стану і варимо ще 20 хвилин, після чого розподіляємо по банкам і закриваємо їх.
Дивіться також:  Шарлотка на кефірі – 7 рецептів