Філе індички — 11 рецептів як смачно приготувати

М’ясо індички все частіше стало з’являтися на наших столах. І це не дивно, так як вміст корисних речовин в індичині набагато більше, ніж у будь – якої іншої домашньої птиці. Це дієтичний продукт, який рекомендується вживати як дорослим, так і маленьким діткам. Особливо корисно філе – в ньому знижений вміст жирів і майже відсутній холестерин, так що страви з індички можна їсти щодня, не боячись за свою фігуру і загальне самопочуття.

Філе індички, запечене в духовці

Красиве і соковите філе індички в духовці зможе приготувати навіть молода господарочка без особливих кулінарних навичок. Це прекрасний варіант вечері на двох, після якого встанете з-за столу ситими, але без почуття переїдання.

Вам знадобиться:

  • філе індички – 1000 м;
  • 1 стакан знежиреного кефіру;
  • сік половинки лимона;
  • 3 стиглих помідора;
  • 200 г будь-якого сиру твердих сортів;
  • сіль, спеції – орегано, чорний перець, базилік.

Процес:

  • Вимити філе птиці під проточною водою, обсушити паперовим рушником і порізати на порційні шматки.
  • Щоб м’ясо стало м’якше і швидше приготувалося – трохи відбийте його кухонним молотком або зворотною стороною леза ножа.
  • Приготуйте маринад: у кефір додати сіль і спеції, влийте свіжовичавлений лимонний сік, перемішайте і помістіть частині філе. Час маринування – 1 годину.
  • Товстостінну форму для запікання змастіть соняшниковою олією і викладіть індичку. Для соковитості трохи полийте м’ясо маринадом.
  • Духовку заздалегідь розігрійте до 200 градусів, накрийте верх форми фольгою або кришкою і відправте готуватися на 40 хв.
  • За цей час натріть на дрібній тертці сир (так він краще розплавиться) і поріжте помідори товстими кружальцями.
  • По закінченні потрібного часу, не вимикаючи духовку, дістаньте форму, зніміть кришку і на кожен шматок покладіть по 2 – 3 кружечка помідора. Зверху рясно посипте сиром.
  • Поверніть форму назад і, не закриваючи фольгою, дайте запектися до сирної скоринки хвилин 10 — 15.

Загрузка...

Рецепт в мультиварці

Хочете здивувати близьких незвичайним блюдом, але вам шкода витрачати на приготування дорогоцінний час? Тоді спробуйте зробити оригінальний рецепт філе індички під цибульним соусом. А допоможе вам в цьому мультиварка.

Інгредієнти:

  • філе індички – 700 г;
  • 4 середніх репчатых цибулини;
  • 1 морква;
  • соєвий соус (класичний) – 50 мл;
  • олія без запаху – 2 стіл. ложки;
  • свіжа зелень – петрушка, кріп.

Процес:

  • Чисте і висушене рушником м’ясо наріжте на тонкі смужки і несильно відбийте.
  • Приготуйте заливку: цибулю очистіть від лушпиння, поріжте тонкими півкільцями. Морква помийте і подрібніть на тертці з осередками середнього діаметру.
  • Всі складіть в чашу мультиварки.
  • Туди ж влийте олію і соєвий соус.
  • Все ретельно перемішайте і викладіть філе так, щоб рідина покрила всі шматочки.
  • Увімкніть програму «Тушкування» на 50 хв.
  • У середині циклу зробіть паузу, відкрийте каструлю, додайте до вмісту свіжу зелень і продовжуйте процес.
  • Після звукового сигналу дайте страві настоятися хвилин 15 і можна кликати до столу.

Індичка в цибульному соусі виходить дуже ніжною і ароматною. Особливо добре поєднується з гарніром зі свіжих овочів і з підсмаженими тостами.

Як смачно приготувати філе індички на сковороді?

Рецептів з філе індички на сковороді безліч. Але, мабуть, одним з найбільш незвичних є відбивні в скоринці з вівсяних пластівців. Блюдо дуже цікаве і відразу приверне увагу на будь-якому святковому столі.

Візьміть:

  • 1000 м филюшки;
  • 2 свіжих курячих яйця;
  • 1 середню цибулину;
  • 3 повні ложки майонезу (67% жирності);
  • 2 ложки вівсяних пластівців (дрібного помелу);
  • сіль, перець, рослинна олія для смаження.

Процес:

  • М’якоть поріжте на пластини товщиною близько 1 см і відбийте.
  • Цибулину очистіть і потріть на тертці або в комбайні перемеліть.
  • Два яйця трохи збийте, додайте цибульну кашку, сіль, перець і майонез.
  • Викладіть в суміш відбивні і залиште просочитися на півгодини.
  • На окрему тарілочку висипте вівсяні пластівці.
  • По одному шматочку діставайте філе і панірують у пластівцях, щоб вони повністю покрили поверхню м’яса.
  • У глибоку сковороду з розігрітим рослинним маслом опускайте м’якоть і обсмажуйте з двох сторін.
  • Коли паніровка добре зарум’яниться, зменшіть вогонь і трохи стушкуйте відбивні під закритою кришкою, щоб усередині вони теж повністю приготувалися.
Спробуйте також:  Лангустини – 7 рецептів приготування на сковороді і в духовці

Рада! Частина пластівців можна замінити простий пшеничного борошном, а для більш щільного скоринки зробіть подвійний кляр, кілька разів опускаючи м’ясо по черзі в рідку та суху суміш.

Рецепт запікання у фользі

Філе, запечене у фользі – це універсальне блюдо. Їм можна як урізноманітнити повсякденний обід або вечерю, так і порізати скибками на бутерброди для перекусу на роботі або взяти з собою на пікнік.

Продукти:

  • філе індички – 1200 м;
  • 100 г вершкового масла або 2 стіл. ложки оливкової;
  • 5 зубчиків часничку;
  • сіль (для маринаду) – 3 стіл. ложки;
  • прянощі: розмарин, сушений базилік, перець мелений, чебрець, майоран – змішати по своєму смаку або придбати готову суміш «Прованські трави»;
  • 3 л чистої води.

Процес:

  • Чистий, не розрізану м’якоть індички покладіть цілим шматком в глибокий посуд і залийте солоною водою (3 повних ложки на 3 л рідини). Залиште птицю в такому стані на дві години.
  • По закінченні часу дістаньте філе і обсушіть. Мити м’ясо після солоної «ванни» не потрібно.
  • Зробіть надрізи і вкладете в кожен з них по шматочку свіжого часнику.
  • Перемішайте всі спеції і ретельно натріть індичку сухою сумішшю трав.
  • Шматок фольги змастіть частиною вершкового або оливкової олії і перекладіть на нього філе.
  • Зверху полийте м’ясо залишилися олією. Упакуйте у фольгу і поставте в розігріту до 250 градусів духовку.
  • Через 20 хв. вимкніть вогонь і, не відкриваючи дверцята, залиште до повного охолодження.
  • Філе індички, запечене у фользі, готово.

Зверніть увагу! Досвідчені кулінари радять ніколи не розрізати запечене м’ясо, яке ви тільки що вийняли з духовки. Обов’язково зачекайте, поки продукт хоча б трохи охолоне – тоді весь сік залишиться всередині і страва вийде більш соковитим і м’яким.

Рецепт філе індички з овочами

Індичка з овочами – одне з найулюбленіших страв дієтологів. Правильний баланс вуглеводів і білків, майже повна відсутність тваринних жирів і свіжий легкий смак – що ще потрібно для гарної фігури і гарного настрою!

Підготуйте:

  • філе індички – 700 г;
  • молодий кабачок – 3 шт.;
  • молода морква – 3 шт.;
  • броколі – 300 г;
  • стручкова квасоля – 200 г;
  • цибуля порей – 1 шт.;
  • оливкова олія – для смаження.

Процес:

  • Кабачок і моркву добре помийте і наріжте кубиками.
  • Всі овочі, крім цибулі, бланшируйте протягом 5 хв. в окропі, після чого відкиньте на друшляк і дайте стекти зайвій воді.
  • М’ясо індички поріжте на кубики. Обсмажте в оливковій олії, додайте туди кільця порею.
  • Коли філе зарум’яниться, складіть у сотейник овочі, добре перемішайте з шматочками філе, посоліть, посипте чорним перцем, зменшіть вогонь і тушкуйте під кришкою близько півгодини.

Рада! Щоб зробити страву більш пікантним – додайте до птиці одну чайну ложку свіжого меду. Поєднання солодкого медового аромату зі смаком м’яса і молодих овочів просто чудово!

Помідори, фаршировані м’ясом птиці

Цей рецепт потребує від господині трохи повозитися на кухні, зате результат в підсумку вийде вище всяких похвал. Для цієї страви краще всього підійде червоне м’ясо птиці, наприклад, стегно індички без кістки та шкіри.

Спробуйте також:  Тріска під маринадом – класичний рецепт

Продукти:

  • філе стегна – близько 350 м;
  • щільні великі помідори – 6 — 8 шт.;
  • свіжі гриби (печериці) – 250 г;
  • провансаль столовий – 1 стіл. ложка;
  • моцарелла – 250 г;
  • сіль, приправи.

Процес:

  • Філе порізати на дрібні шматочки або подрібніть за допомогою блендера.
  • Печериці почистіть, поріжте і обсмажте в невеликій кількості олії. Туди ж відправте м’ясо.
  • Добре перемішайте, додайте сіль і улюблені приправи, і смажте до готовності.
  • Перекладіть фарш в інший посуд, дайте йому охолонути, додайте ложку майонезу і добре розмішайте.
  • У стиглих «м’ясистих» томатів зріжте верхівку і акуратно вийміть м’якоть ложкою, намагаючись не пошкодити стінки.
  • Кожну помідорки начиніть грибно – м’ясною сумішшю, покласти на змащене жиром деко, зверху закрийте кружечком моцарели і запікайте при 160 градусах протягом 15 – 20 хвилин.
  • Як тільки сир повністю не розплавиться, а шкурка на томатах трохи зморщиться – відразу виймайте, фаршировані помідори з м’ясом птиці готові.

Запечене з картоплею в рукаві

Готувати в рукаві люблять господині. При такому способі не потрібно бруднити посуд, робиться все швидко, і їжа виходить смачнішою – сік і аромат продуктів герметично захищені і залишаються всередині страви. Не менш вдало виходить і філе індички, запечене з картоплею в рукаві.

Візьміть:

  • 1 кг філе індички;
  • 1 кг молодої картоплі;
  • 2 цибулини;
  • 1 морква;
  • 2 стіл. ложки сметани або майонезу;
  • 1 чайна ложка гірчиці (не дуже гострої);
  • спеції «До птиці»;
  • рослинне масло – 2 стіл. ложки.

Процес:

  • М’ясо помийте і поріжте на порційні шматки.
  • Картоплю почистіть, помийте і наріжте великими часточками. Морква – брусочками, цибулю – кільцями.
  • Всі складіть в миску, полийте олією, додайте майонез або сметану, гірчицю, посипте спеціями і перемішайте.
  • Дайте просочитися від 30 до 40 хв.
  • Перекладіть всі продукти в рукав, міцно затягніть його з обох сторін, покладіть на холодний деко і відправте в розігріту піч.
  • Запікайте при 200 градусах протягом години.

Рецепт приготування супу

Суп з птиці завжди виходить дуже ситним і поживним. Якщо ви хочете трохи знизити калорійність без шкоди енергетичної цінності, то зваріть перше блюдо з найбільш дієтичної частини тушки, а картопля замініть коренем селери.

Інгредієнти на чотири порції супу:

  • філе індички – півкіло;
  • куряча локшина – 200 г;
  • 100 г свіжого або замороженого) зеленого горошку;
  • половинка кореня селери;
  • 1 морквина;
  • свіжа зелень, сіль;
  • олія оливкова для обжарювання;
  • фільтрована вода – 2 л

Процес:

  • Порізане на смужки філе індички обсмажте в оливковій олії.
  • Покладіть м’ясо в каструлю, залийте водою і доведіть до кипіння.
  • Моркву і селеру очистіть і поріжте кубиками.
  • Дайте бульйону покипіти 20 хвилин, посоліть і засипте в посуд овочі. Проваріть 5 – 7 хвилин.
  • Тепер прийшов час локшини. В ідеалі це повинна бути домашня заготовка, але можна замінити покупними виробом. Закладіть макаронні вироби в бульйон і тушкуйте до готовності на слабкому вогні під закритою кришкою.
  • Їсти такий суп прийнято з глибоких піал, зверху посипавши свіжою січеною зеленню.

М’ясний пиріг з індичкою

Пекти пироги – справа трудомістка і вимагає деяких кухарських здібностей. Якщо ви поки новачок на кухні, але так хочеться порадувати близьких домашньою випічкою, простіше всього зробити заливний пиріг. Продукти для нього потрібні самі звичайні, а готувати – зовсім не складно.

Для тіста:

  • півлітра кефіру;
  • гранований стакан борошна;
  • 2 сирих яйця;
  • цукор – пісок – одна чайна ложечка;
  • щіпка солі і розпушувач.

Для начинки:

  • відварене філе індички – 400 г;
  • два варених яйця;
  • ріпчаста цибулина;
  • столова ложка сметани.
  • приправи, трохи зелені.
Спробуйте також:  Тушкована капуста з м'ясом - 7 оригінальних рецептів

Процес:

  • Спочатку готуємо начинку – цибулю пасеруємо на рослинній олії, додаємо варене філе, розібране на волокна або нарізане дрібними шматочками.
  • Даємо масі охолонути і додаємо дрібно порізані варені яйця, подрібнений кріп, приправи і сметану. Добре перемішуємо.
  • Для тесту в глибокій мисці збиваємо два сирих яйця з сіллю і цукром, з’єднайте з кефіром, всипаємо просіяне борошно і розпушувач. Консистенція повинна вийти як на оладки, так що регулюйте кількість борошна до отримання «правильного» результату.
  • Змащуємо жиром стінки і дно форми для пирога і виливаємо частину тіста.
  • Зверху викладаємо всю начинку і заливаємо рештою тестом.
  • Духовку треба розігріти заздалегідь до температури 180 — 190 градусів.
  • Помістіть форму в гарячу піч і готуйте близько півгодини до появи красивою золотистої скоринки.
  • Зачекайте, поки пиріг охолоне, і можна приступати до чаювання.

Рулет з філе індички з зеленню і часником

М’ясні рулети традиційно готувалися на святковий стіл, адже їх ошатний зовнішній вигляд з різними начинками завжди користується великим успіхом у гостей. Не потрібно чекати урочистостей, приготуйте рулет з філе індички з зеленню і часником, і святковий настрій вашій родині забезпечено.

Продукти:

  • 1 кг філе грудки;
  • свіжа зелень – 1 пучок;
  • 1 головка часнику;
  • 100 г вершкового масла;
  • 2 ложки олії;
  • сіль, перець.

Процес:

  • Розріжте великий шматок філе так, щоб вийшло «полотно». Трохи відбийте, посоліть, поперчіть, накрийте харчовою плівкою і залиште на півгодини.
  • Приготуйте начинку – поріжте дрібно чисту зелень, часник пропустіть через прес, все змішайте.
  • Викладіть начинку на м’ясо, вершкове масло порубаєте і розкидайте шматочки по всій поверхні.
  • Згорніть рулет, змастіть рослинною олією, щільно «укутайте» у фольгу і поставте в розігріту до 200 градусів духовку.
  • Готується рулет близько години, в залежності від потужності вашої техніки, після чого потрібно вогонь вимкнути і залишити його всередині ще хвилин на 15 – 20.
  • Дістаньте виріб готовий, зніміть фольгу, остудіть і поріжте на рівні кружечки. Прикрашений зеленню рулет з індички стане відмінною закускою для будь-якого випадку.

Рецепт приготування дієтичних пельменів

Тому, хто дотримується правильного харчування і стежить за своєю вагою, зовсім не обов’язково відмовляти собі у всьому і переходити виключно на рослинну і низькокалорійну їжу. Насправді можна дозволити собі і шашлик, і пельмені, просто потрібно замінити жирну свинину на більш дієтичне м’ясо птиці.

Для смачних пельменів вам знадобиться:

  • фарш з філе індички – 300 г;
  • сира цибулина – 1 шт.;
  • борошно – 500 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • вода – 50 мл;
  • сіль, чорний мелений перець.

Процес:

  • Готуємо тісто традиційним способом – просіяне борошно змішуємо з яйцем і водою до отримання м’якої пластичної маси. Загортаємо у плівку і кладемо в холодильник на 15 – 20 хв.
  • Фарш змішайте з дрібно порізаною цибулею, посоліть і поперчіть.
  • Тісто розкачати у великий пласт товщиною близько 2 – 3 мм і перевернутим склянкою виріжте в нього кружечки.
  • В серединку кожного з них покладіть начинку так, щоб можна було вільно защепити краї. Кінчики з’єднайте разом – от у вас і вийшов класичний пельменів.
  • Варіть пельмені в підсоленій воді хвилин 7 – 10, поки все не спливуть на поверхню.
  • Подавайте гарячими зі сметаною і зеленню.

Біле м’ясо індички – продукт гіпоалергенний, підходить для будь-якого віку, містить багато калію, магнію і фосфору. Знаючи наші рецепти, як смачно приготувати філе індички, ви завжди зможете нагодувати своїх близьких не тільки ситно і різноманітно, але і корисно для здоров’я.

Загрузка...