Як приготувати філе індички – 10 смачних рецептів

Філе індички – цінне дієтичне м’ясо, яке годиться для будь-яких кулінарних експериментів. За своїми смаковими якостями індичка багато в чому перевершує традиційну курку. До того ж індиче м’ясо виходить більш ніжним і соковитим, потрібно лише його трохи промаринувати.

Про користь індичого м’яса складаються цілі легенди. Цей продукт вважається дієтичним, адже в 100 г готового філе міститься всього лише 194 ккал. В хімічному складі філе індички міститься стільки ж фосфору, скільки і в цінних породах червоної риби. Крім того в нього входить магній, сірка, йод, калій, селен, натрій, залізо, кальцій та інші мікроелементи.

У індичому м’ясі практично немає шкідливого холестерину, зате багато легкозасвоюваного білка. За рахунок підвищеного вмісту натрію рясно солити індичку зовсім не обов’язково, а тим, хто сидить на дієті для приготування страв краще взагалі обійтися без солі.

Вважається, що при регулярному вживанні м’яса індички можна захиститися від ракових захворювань, істотно збільшити рівень заліза в крові, нормалізувати травлення і обмінні процеси. Цей продукт абсолютно не викликає алергії, а тому рекомендується для дитячого харчування.