Філе качки – 7 смачних рецептів приготування

Якщо повсякденні страви приїлися, то варто спробувати блюдо з качиного філе. В залежності від бажаного результату і кулінарних уподобань, з продуктовими наборами та способами створення цікавих страв можна експериментувати, оскільки рецепти приготування філе качки досить різноманітні.

Філе качки, запечене в духовці

Філе качки в духовці виходить дуже смачним, але підготовка забере деякий кількість часу.

Необхідно придбати:

  • 600 – 800 г качиного філе;
  • 50 г меду;
  • стакан апельсинового соку;
  • пучок чебрецю;
  • сіль.

Спосіб приготування:

  • М’ясо промивається, а жировий шар надрізається навскіс, що дозволить жиру стекти швидше.
  • Філе натирається сіллю і медом, після чого в надрізи поміщається зелень.
  • Качка укладається в харчовій пакет, де заливається соком.
  • Маринується м’ясо в холодильнику до 2 діб.
  • По закінченні визначеного часу качка, очищена від залишків зелені, викласти на сковороду з товстим дном жиром вниз.
  • Після прогрівання близько 5 хвилин на слабкому вогні нагрівання збільшується до середнього.
  • Ледь жир витопиться, качка відправляється на 10 хвилин у духовку, розігріту до 200 °C.