Філе качки – 7 смачних рецептів приготування

Якщо повсякденні страви приїлися, то варто спробувати блюдо з качиного філе. В залежності від бажаного результату і кулінарних уподобань, з продуктовими наборами та способами створення цікавих страв можна експериментувати, оскільки рецепти приготування філе качки досить різноманітні.

Філе качки, запечене в духовці

Філе качки в духовці виходить дуже смачним, але підготовка забере деякий кількість часу.

Необхідно придбати:

  • 600 – 800 г качиного філе;
  • 50 г меду;
  • стакан апельсинового соку;
  • пучок чебрецю;
  • сіль.

Спосіб приготування:

  • М’ясо промивається, а жировий шар надрізається навскіс, що дозволить жиру стекти швидше.
  • Філе натирається сіллю і медом, після чого в надрізи поміщається зелень.
  • Качка укладається в харчовій пакет, де заливається соком.
  • Маринується м’ясо в холодильнику до 2 діб.
  • По закінченні визначеного часу качка, очищена від залишків зелені, викласти на сковороду з товстим дном жиром вниз.
  • Після прогрівання близько 5 хвилин на слабкому вогні нагрівання збільшується до середнього.
  • Ледь жир витопиться, качка відправляється на 10 хвилин у духовку, розігріту до 200 °C.

Готуємо з яблуками

Качка з яблуками – відмінний вибір для романтичної вечері.

Будуть потрібні:

  • 2 філе;
  • 5 яблук;
  • ½ Лимона;
  • 10 г меду;
  • сіль і спеції.

Етапи підготовки:

  • На підготовленому м’ясі робляться ромбовидні надрізи, після чого філе солиться, перчится і викласти на сковороду.
  • Заготівля обсмажується з двох сторін по 6 – 7 хвилин, а потім після охолодження нарізати шматочками.
  • Жир зливається в окрему посуд.
  • Плоди очищаються від шкірки і діляться на 4 частини, які замочуються на 15 хвилин у воді з лимонним соком
  • Яблука обсмажують в невеликій кількості вытопившегося жиру з додаванням меду.
  • При подачі скибочки яблук чергуються з скибочками м’яса.

В соєво-медовому маринаді

Багато хто вважає, що страви з качатини виходять сухими і позбавленими смаку. Проте при правильному підході качина грудка виходить дуже смачною та апетитною.

Дивіться також:  Свинина з картоплею в мультиварці — 8 рецептів приготування

Слід підготувати:

  • 2 філе;
  • 15 г меду;
  • ½ Лимона;
  • склянку соєвого соусу;
  • таку ж кількість рослинного масла;
  • 1 зубок часнику;
  • сіль, спеції.

При підготовці:

  • У глибокій мисці готується маринад з соусу, меду, видавленого соку з лимона, рослинного масла, солі, спецій і пропущеного через прес часнику.
  • Філе промивається, обсушивается і надрізається, щоб краще добре просочилося.
  • М’ясні шматочки відправляються в миску з маринадом, де придавливаются так, щоб розсіл повністю покрив качатина.
  • Маринується м’ясо добу в холоді.
  • Підготовлений продукт обсмажується на розпеченому маслі по 7 хвилин з кожного боку.

Качине філе з апельсинами

Представники сильної статі оцінять рецепт настільки смачного, соковитого і поживного філе качки.

Для втілення рецепта в життя необхідні:

  • 600 г філе;
  • 2 апельсина;
  • 250 мл червоного сухого вина;
  • 120 мл апельсинового соку;
  • ½ Головки часнику;
  • шматочок вершкового масла;
  • розмарин і трохи меду.

Хід роботи:

  • Грудинка промивається і проколюють у багатьох місцях.
  • В піалі змішуються спеції, сіль, пропущений через прес часник, цедра і сік апельсина.
  • М’ясо поливається маринадом і відправляється в холодильник, звідки виймається через 2 години.
  • Грудка обсмажується по 5 хвилин з кожної сторони, після чого викладається на фольгу разом з апельсиновими часточками.
  • Запікається блюдо півгодини при 200 °C.
  • На масло після смаження філе відправляються м’якоть апельсинів, вино, сік і мед.
  • Коли рідина трохи випарується, в соус відправляється вершкове масло.
  • Шматочки м’яса поливаються солодкуватим соусом.

Рецепт для мультиварки

Смачне і ситне м’ясо можна приготувати і в мультиварці.

Потрібно продуктовий набір, що складається з:

  • 800 г філе;
  • 60 мл соєвого соусу;
  • суміші сухих трав;
  • 7 г гірчиці;
  • 30 мл рослинного масла;
  • 2 цибулин;
  • солі і спецій.

Спосіб приготування:

  • Філе нарізати шматочками.
  • З соусу, гірчиці, спецій і солі готується заправка, якій і заливається м’ясо.
  • Через 2 години цибулини нарізати півкільцями, які протягом 10 хвилин обсмажуються у відповідному режимі.
  • На цибульну подушку викладається замариноване м’ясо.
  • Страва готується 2 години в режимі «Випічка».
Дивіться також:  Сосиски в листковому тісті – рецепт в духовці

Як приготувати філе качки під соусом каррі

Страви тайської кухні відрізняються особливим ароматом і насиченістю смаку.

Щоб самостійно приготувати качку під гострим соусом, будуть потрібні:

  • 150 г рису;
  • 1 грудка;
  • головка часнику;
  • помідор;
  • цибулина;
  • 1 шт. червоного перцю;
  • 4 ананасових кільця (консерв.);
  • 3 стебла селери;
  • 100 мл кокосового молока;
  • суміш каррі (15 г імбиру, 50 мл рибного соусу, 15 г каррі, коріандр, ½ чилі, 20 мл кетчупу, 50 мл кокосового молока, в два рази менше соку лайма).

В процесі:

  • Рис відварюється.
  • Качине філе ріжеться шматочками, які обсмажують до золотистого кольору.
  • Перець ріжеться соломкою, часник – пластинками, цибулю – кільцями.
  • Соус каррі з вищевказаних інгредієнтів готується в блендері.
  • Нашатковані овочі відправляються до м’яса у сковорідку, куди через 2 хвилини викладається очищений подрібнений помідор і соус каррі.
  • Далі в посуд відправляються подрібнені селера і ананаси, слідом за ними вливається кокосове молоко, додаються сіль і трохи води.
  • Тушкується качка під соусом 10 хвилин, після чого викладається на гарнір з рису.

Чахохбілі з філе качки

Незважаючи на те, що грузинське блюдо готують, дотримуючись традицій, з курки, використання м’яса качки робить страву більш ситним і наваристим.

Для втілення рецепта в життя слід взяти:

  • 800 г філе;
  • 2 цибулини;
  • 4 помідора;
  • морквину;
  • 200 мл води;
  • 2 зубчики часнику;
  • сіль і зелень.

Черговість дій:

  • М’ясо нарізати порційними шматочками, які обсмажують до золотистого кольору на сковороді з антипригарним покриттям.
  • Цибулю нарізають півкільцями, морква – брусочками, а часник – кубиками.
  • Подрібнені овочі обсмажуються на сковороді, де готувалося м’ясо, а потім усе перекладається в сотейник.
  • Обсмажені інгредієнти заливаються водою, солятся, приправляється і тушкують 20 хвилин.
  • Потім в каструлю відправляються очищені і порізані кубиками томати.
  • За півгодини страва грузинської кухні з особливою тайської нотою готове до вживання.
Дивіться також:  Деруни з кабачків – 6 рецептів

При правильній підготовці з качки можна приготувати масу дуже смачних, ароматних і ситних страв. Головне, вибрати м’ясо виключно молодої птиці і грамотно його обробити.