Філе куряче в духовці — 14 рецептів приготування

Куряча грудка може отримати будь-яку господарку. Це недорогий вид м’яса, на приготування якого витрачатися мало часу. Можна приготувати безліч різних страв з використанням даного продукту, у тому числі дієтичних. Найчастіше готують філе куряче в духовці — як самостійно, так і з овочами.

Куряче філе з картоплею в духовці

Філе з картоплею в духовці, мабуть, найпоширеніший варіант швидкого приготування повноцінного обіду.

Список продуктів наступний:

  • філе 500 г;
  • приправа для курки 1 ч. л.;
  • 200 г сиру (твердого);
  • майонез 50 г;
  • 150 г цибулі;
  • 300 г сметани;
  • перець, сіль
  • олії соняшникової — пара стіл. ложок.

Готуємо так:

  • Помытое і нарізане скибочками м’ясо в мисці з’єднати з майонезом, з перцем і сіллю, перемішати і нехай постоїть у холодильнику.
  • Очищену цибулину нашаткувати півкільцями. Картоплю нарізати на тоненькі кружечки. Сир подрібнити на тертці.
  • Сметану треба присмачити перцем, іншими спеціями і сіллю — вийде соус для страви.
  • На деко (його змащують маслом) спочатку викладається нашатковану цибулю, а слідом частину картоплі, який змащується сметанним соусом.
  • На картоплю покласти м’ясні шматочки, посипати на них тертий сир, доповісти залишився картоплю і знову помазати соусом. Наступним шаром йде м’ясо, далі насипається сир.
  • Потім на годину деко потрібно помістити в духовку (температура повинна бути близько 180-ти градусів).

Рада. Бажано брати охолоджене філе — таке м’ясо виходить набагато соковитіше і смачніше, ніж морозиво.

Грудки, запечені у фользі

Всі страви, які готуються в фользі, дуже ароматні, так як вона зберігає ефірні речовини спецій. Також нею утримується волога, що надає стравам особливу соковитість.

Філе в фользі в духовці готується наступним чином:

  • 1 цибулина
  • 800 г грудки (філе);
  • гірчиці французької — 1 ч. ложка);
  • морква — 1 одиниця;
  • часник — 2 зубчики;
  • олії соняшникової 2 ст. л.;
  • 2 яйця;
  • 200 г спаржі.
  • Деякі компоненти можна замінювати. Наприклад, спаржу — зеленим горошком, а замість олії соняшникової допускається використання вершкового або будь-якого рослинного.
  • Вимите філе з курки порізати на шматочки. Але можна готувати м’ясо як частинами, так і повністю.
  • Почистити цибулю з морквою.
  • Після цього потрібно зробити соус. За допомогою віночка збити яйце, в нього покласти масло, трохи гірчиці, подрібнений часник і спеції.
  • Для того що б приготувати порціями, фольгу необхідно нарізати на квадратики такого розміру, щоб м’ясо загорталося в неї повністю. Нарізані філе укладаються на отримані квадратики по одному шматочку.
  • На м’ясо слід покласти відварену спаржу, кружечки моркви і цибулі. Заправити соусом. Загорнути у фольгу.
  • Тепер пора ставити заготовки в духову шафу і витримати їх там півгодини.

Якщо ви готуєте цілим шматком, то час може збільшитися.

Ніжне куряче філе по-французьки

Куряче філе по-французьки просте у приготуванні і дуже смачне.

Знадобиться набір наступних компонентів:

  • цибуля ріпчаста — 2 одиниці;
  • 700 г філе грудки;
  • майонез — 2 ложки (великих);
  • сир твердий — 200 г;
  • сметана — 4 ложки (столові)
  • 2 зубчики часнику;
  • сіль, кріп, чорний перець;
  • олії — 2 ст. л.

Готувати будемо так:

  • Грудки розрізати на скибочки.
  • Цибулю нашаткувати у вигляді половинок кілець, пасерувати на соняшниковій олії.
  • Для соусу потрібно змішати майонез зі сметаною, паприкою, подрібненим часником, сиром тертим, чорним перцем і кропом.
  • У форму, яка обов’язково змащується, викладаються нарізані шматочки курки, попєрчєнниє і підсолені.
  • Їх слід залити половиною соусу, покрити цибулею і укласти в тій же послідовності ще один шар.
  • Залишилося посипати м’ясо сиром, поставити в прогріту духовку до 190ºС і запекти в протягом півгодини.
Дивіться також:  Цвітна капуста в духовці – 6 рецептів приготування

На замітку. Куряче м’ясо швидко готується і якщо перетримати його, воно може вийти сухуватим.

Відбивні в духовці

Відбивні з курячого філе виходять ніжними і поєднуються з будь-якими видами гарніру, а також з салатами зі свіжих овочів.

Список необхідних продуктів:

  • 120 г сиру;
  • 600 г філе;
  • сіль;
  • 4 г приправи для курки
  • оливкова масло – 50 г;
  • ½ Склянки панірувальних сухарів;
  • трохи чебрецю і орегано.

Готується страва просто:

  • Для початку філе потрібно помити, висушити рушником і нарізати на невеликі шматочки.
  • Потім покласти курятину на дошку, покрити плівкою і трохи відбити.
  • Далі потрібно змішати панірувальні сухарі з сиром, сіллю і приправами.
  • Кожен шматочок потрібно змастити маслом, після — в приготовленої суміші і ретельно обваляти в паніровці.

Тепер м’ясо викласти на деко і випікають до тих пір, поки не буде готове.

З ананасами

Філе куряче в духовці з ананасами виходять з легким солодкуватим відтінком смаку, соковитими і трохи незвичними. Таку страву можна сміливо подати навіть до святкового столу.

  • 600 г курячого філе;
  • 20 г рослинного масла:
  • 120 г сиру;
  • 5 г приправи в пакетику для курки;
  • 30 г майонезу;
  • 1 ст. л. зелені петрушки;
  • банку консервованих ананасових кілець;
  • чорний перець.

Готуємо так:

  • Підготовлену курятину порізати, закрити плівкою і відбити кухонним молотком.
  • Далі приправа змішується з перцем, зеленню і майонезом. Отриманим соусом потрібно змастити м’ясо і розмістити його на деко.
  • На кожному курячому скибочці повинен лежати кружок ананаса.
  • Залишилося тільки посипати м’ясо сиром, протертим через тертку.
  • Духовка повинна бути вже розігріта, її включають заздалегідь. Час приготування такого пікантного курячого м’яса становить 25 хвилин.

Подавати куряче філе з сиром і шматочками ананасів краще гарячими.

Рада! Ідеальна вага для відбивних становить 150-170 р. Шматочки менше вагою при запіканні виходять сухими.

Грудки, фаршировані сиром

Ця смакота урізноманітнює вище меню і відмінно підійде для всієї родини. А приготувати її зовсім нескладно, та й часу займе небагато.

Компоненти:

  • одна грудка;
  • 50 г сиру;
  • 30 г вершкового масла;
  • яйце;
  • сіль, часник, зелень, перець;
  • сухарі мелені.

Готуємо!

  • Філе треба відбити, посолити, посипати на нього ваші улюблені приправи.
  • Сир натерти і змішати з кропом, змішати з сирим яйцем.
  • Духовку включити заздалегідь, щоб встигла прогрітися, поки будете начиняти філе.
  • Тепер потрібно готову сирну начинку загорнути у філе. Для цього її треба покласти на м’ясо і просто загорнути в рулетики. Для зручності при виконанні таких маніпуляцій добре застосовувати пекарську папір.
  • Далі потрібно опустити в розтоплене вершкове масло начинену грудку і потім ретельно обваляти в сухарях.
  • У духовці рулетики повинні випікатися від 15 до 20 хвилин.

Нехай вони трохи охолонуть перед подачею, а після їх слід нарізати тоненькими кружальцями.

Запікаємо в соєво-медовому соусі

Для цього оригінального рецепту знадобиться невеликий перелік інгредієнтів:

  • 2 курячі грудки;
  • 1 ложка соєвого соусу;
  • 1 ложка меду (рідкого);
  • пів лимона;
  • свіжої зелені (невеликий пучок);

Спочатку роблять маринад, змішуючи сік лимона з соусом і медом. Потім змащують ним курятину і дають їй полежати 15 хвилин — хай просочується. Потім в посуд для випікання укладається спочатку зелень, а потім грудки. Тепер все заливається маринадом і запікається в духовці протягом 35-и хвилин.

Дивіться також:  Маринад для риби – 9 смачних рецептів приготування маринаду

З грибами

Будуть потрібні наступні продукти:

  • 200 г свіжих печериць або одна банка консервованих;
  • 150 г сиру;
  • 50 г сметани;
  • 1 великий зубчик часнику;
  • курячих грудок 1 кг або 1,2 кг;
  • 50 г майонезу;
  • 30 г олії;
  • мелений перець;
  • 100 г цибулі;
  • Сіль

Готуємо так:

  • Підготувати грудки. Розділити на шматочки половинки, а потім отримані частини ще порізати навпіл. Виходить усього 16 частин.
  • Всі скибочки слід відбити. Якщо ні молотка, то можна зробити це ручкою ножа.
  • Посолені і попєрчєнниє м’ясні скибочки 20 хвилин повинні маринуватися.
  • Форма в цей час натирається часником і змащується маслом. М’ясо викладається в один шар.
  • Гриби слід тонко нарізати і рівномірно розподілити поверх м’яса.
  • Цибулю потрібно порізати половинками кілець, посипати сіллю і теж викласти на гриби.
  • Далі треба змішати майонез зі сметаною, додати меленого перцю. Цією сумішшю змастити курячі шматочки і зверху посипати їх натертим сиром.
  • Витримати страву в духовці 30-35 хвилин, поки сир розплавиться і зверху з’явиться красива рум’яна кірочка.

З овочами

Необхідні інгредієнти:

  • 2 грудки;
  • сир твердий;
  • соус соєвий — 1 ст. л.;
  • 1 яйце;
  • 1 баклажан;
  • картопля — 1 одиниця;
  • помідор — 1 одиниця;
  • 1 морквина;
  • 2 цибулини;
  • зелень (кріп, петрушка).
  • 1 червоний перець.

Попередньо курку слід замаринувати, довив до складу маринаду спеції і цибулю.

  • Всі овочі помити і порізати.
  • Баклажани треба посолити і 10 хвилин хай полежать, щоб гіркота з них пішла. Потім їх можна промити в проточній воді.
  • Далі викладіть мариновану грудку в форму. Вийміть з маринаду цибулю, покладіть на м’ясо і зверху додайте свіжі цибульні кільця.
  • Наступним шаром викласти моркву, потім буде розкладатися перець червоний, гуртки баклажанів і картоплю.
  • Тепер можна змішати подрібнену зелень з соєвим соусом і яйцем, збити і цією сумішшю залити курятину. Зверху викладіть помідори.
  • В духовій шафі необхідно витримати блюдо 30 хвилин, а потім дістати його і посипати натертим сиром.

На завершення потримайте м’ясо ще з 10 хвилин в духовці, дістаньте і прикрасьте зеленню готову страву.

Запікаємо курячі грудки в вершках

Багато господинь відносять курячу грудку зі вершковим соусом до страв святкового, але її цілком можна готувати і повсякденно. Воно відрізняється чудовим ароматом сиру, спецій і тонким вершковим присмаком.

Перелік продуктів на кілограм філе:

  • сир твердий — 100 г;
  • вершки — стакан;
  • рослинної олії — 1 ст. л.;
  • часнику — 3 зубчики;
  • гірчиці — 1 ч. л.;
  • чебрецю і перцю — за смаком.

У маслі обсмажують курячі шматочки, підсолені і посипані перцем. У вершки додається сіль, подрібнений часник, гірчиця з чебрецем. Все це збивається до піноутворення. Потім філе укладається в жаровню і заливається соусом. На завершення залишилося тільки рясно посипати страву натертим сиром і запікати півгодини.

Рулет з курячого філе

Це ідеальне блюдо, яке підійде до будь-якого святкового столу.

Для виконання цього рецепта необхідні наступні продукти:

  • 170 г свіжих печериць;
  • 2 половинки філе;
  • 60 г твердого сиру;
  • 1 морква;
  • 1 цибуля;
  • приправи для курки, сіль.

Готуємо так:

  • Філе помийте, відбийте його, підсушіть і надріжте посередині. Посоліть і посипте приправою.
  • Гриби потрібно порізати дрібно, моркву з цибулею обсмажити злегка на будь-якому маслі.
  • Далі на м’ясні шматки укладаються гриби, а зверху буде шар тертого сиру.
  • Філе скрутіть рулетиками. Щоб вони не розвалилися, їх можна зав’язати нитками.
  • Курино-грибні рулети обсмажуються спершу на сковороді, а потім складаються в жаровню і в духовці 20 хвилин запікаються.
Дивіться також:  Плов з індички – 6 рецептів приготування

Куряча запіканка з рисом в духовці

Філе куряче — універсальний продукт. До нього підходять різноманітні гарніри, його можна зварити, посмажити або запекти. Одним з безлічі рецептів з цим компонентом є запіканка з грудки з рисом, зроблена в духовці.

  • рис – 150 г;
  • сир 45% — 30 г;
  • куряче філе — 700-800 г;
  • цибуля — 1 одиниця;
  • морква — 2 одиниці;
  • часник — 3 зубчики;
  • соєвий соус;
  • молоко — 100 мл;
  • сіль, спеції — за смаком;
  • зелень.

Приступаємо до приготування:

  • Рис треба відварити. У бульйон можна посипати приправу каррі.
  • Натерти моркву, подрібнити цибулю з часником і все обсмажити (сковорода повинна бути сухою). Перекласти в окрему чашку.
  • Філе курки нарізати маленькими шматочками і заливаються соєвим соусом, додаються спеції і перемішуються.
  • Далі обсмажте курятину на сковороді близько 3 хвилин.
  • Дві великі ложки натертого сиру відкладіть в тарілку, а решту висипте в рис і змішайте.
  • Приготуйте вершковий соус: змішайте відкладений сир з молоком і зеленню.
  • Викладіть рис, з’єднаний з сиром, в жаровню. Потім обсмажену моркву з часником і цибулею. Зверху покладіть обсмажені шматочки м’яса і полийте їх вершковим соусом.

Готуйте в духовці 15 хвилин. Розплавлений сир не дозволить курці пересушиться.

З яблуками

Грудка чудово поєднується з яблуками. Таке блюдо виділяє дивовижний запах і набуває відмінні смакові якості.

  • 1 грудка на кісточці;
  • 1 яблуко;
  • сіль, перець;
  • 2 ст. л. натурального йогурту (сметана);
  • 1 ч. л. столової гірчиці.

Готуємо просто:

  • Перцем з натерти сіллю підготовлену грудинку, обмазати сумішшю гірчиці і йогурту і нехай постоїть 30 хвилин.
  • Яблука нарізати кружальцями.
  • Філе покласти в підготовлену форму, попередньо промазану маслом. Зверху розкласти скибочки яблук.
  • Потім потрібно взяти фольгу і накрити нею форму. У духовці запікати страву протягом півтора годин.
  • Зняти фольгу за 15 хвилин до кінця приготування, щоб яблука і м’ясо стали рум’яними.

Куряче філе, запечене в рукаві в духовці

Рукав для запікання — річ дуже корисна. Приготуванні в рукаві виключає розбризкування жиру, а м’ясо, яке готуватися в ньому, набуває соковитість.

Продукти:

  • філе грудки — ½ кг;
  • помідори — 1-2 одиниці;
  • картопля — 4 одиниці;
  • перець болгарський — 1 стручок;
  • оливкова олія;
  • маслини — 20-30 одиниць;
  • зелень;
  • сік лимона;
  • сіль, чорний мелений перець, інші спеції.

Готуємо так:

  • Промите і порізане шматочками м’ясо курки збризнути соком лимона, посолити, посипати перцем і перемішати.
  • Треба порізати кубиками помідори і соломкою болгарський перець.
  • Маслини (без кісточок) покласти в миску, накришити зелень і посипати будь-які спеції.
  • Очистіть картопля, помийте, наріжте на скибочки і викладіть до овочів. Все перемішайте разом з м’ясом і рукав наповніть отриманою сумішшю.
  • Краю рукава зав’яжіть тугим вузлом і зробіть проколи у кількох місцях для виходу пари. Рукав з вмістом покласти на деко.
  • Приблизно 40 хвилин потрібно, щоб всі пропеклося. Коли вміст буде готове, необхідно з рукава перекласти його на тарілки.