Форель, запечена в духовці у фользі – 7 рецептів приготування

Коли треба чимшвидше нагодувати вечерею втомлений і голодний сімейство, риба – чудовий варіант. Вона не тільки ситна та поживна, але і містить безліч вітамінів і амінокислот. А якщо її запекти, вона збереже більшість корисних властивостей, що втрачаються при іншому вигляді термічної обробки. Розглянемо перевірені рецепти форелі, запеченої в духовці у фользі.

Форель, запечена в духовці у фользі цілком

Для запікання в фользі найкраще підійде тушка середнього розміру. Якщо придбана заморожена риба, розморожувати її потрібно природним шляхом, ні в якому разі не заливаючи водою.

Щоб приготувати форель у фользі цілком, заздалегідь підготуйте такий продуктовий набір:

  • рибна тушка;
  • сметана;
  • помідори;
  • «рибні» спеції і сіль.

Запікати страву будемо так:

  • Промиту і очищену форель змащуємо сумішшю сметани, спецій і солі, не забуваючи про внутрішню частину черевця.
  • Ріжемо помідори гуртками, а якщо плоди великі, то напівкруглими часточками. Укладаємо їх всередину риби, потім закріплюємо краї зрізів зубочистками.
  • Переміщаємо тушку на великий шматок фольги, обережно загортаємо, кладемо на деко і відправляємо в духовку.

На замітку. Неможливо однозначно сказати, скільки запікати форель. Час залежить від розміру риби. У середньому, ціла тушка готується протягом 30 – 45 хвилин.