Форель, запечена у фользі – Рецепт з фото

Один з моїх улюблених рецептів – форель, запечена у фользі. Страву, від якої без розуму мої рідні, і яке не приносить мені особливих клопотів. Завдяки тому, що в приготуванні використовується фольга, риба зберігає в собі всі корисні мікроелементи. При цьому смак – приголомшливий.
Готується форель дуже швидко – 20 хвилин. Наведені нижче інгредієнти розраховані на 4 порції.

Нам знадобляться:

  • райдужна форель ваг приблизно 800 гр,
  • 1 ч. л. дрібно натертого імбиру,
  • ст. л. соєвого концентрату,
  • 1 середній лимон,
  • 1 помідор,
  • 50 гр. замороженого вершкового масла,
  • 1 ч. л. сушеного базиліка,
  • 1 ст. л. оливкової олії.

Для початку нам потрібно акуратно почистити і помити рибу. Видаляємо луску, починаючи з хвоста по напрямку до голови. Видаляємо нутрощі, зрізаємо плавники і голову. Ретельно миємо.
Тепер приготуємо маринад для риби. Її потрібно натерти оливковою олією, щоб форель краще просочилася спеціями. У мисочці змішуємо соєвий концентрат, імбир, базилік і 1 ч. л. лимонного соку. Поливаємо цим маринадом рибу і залишаємо на півгодини в холодильник.
Після цього помідор нарізаємо на колечка. Їх товщина повинна складати 3-4 мм. Однорідним шаром викладаємо помідор на фольгу, а зверху – тушку форелі. На боці риби робимо косі надрізи з відстанню в 1 див. В ці надрізи ми вставляємо по шматочку замороженого вершкового масла. Щільно закутуємо форель фольгою і відправляємо її в духовку з температурою 180 на 20 хвилин.
Отже, запекти райдужну форель в духовці у фользі, як ви бачите, дуже просто. Пропоную трошки ускладнити рецепт.

Форель, запечена у фользі з картоплею

Це блюдо буде готуватися 30-35 хвилин. Воно також розрахований на 4 персони. Хоча риба виходить настільки смачною, що її може з’їсти і 1 людина.

Дивіться також:  Рецепт приготування вустерського соусу

Нам необхідно:

  • райдужна форель ваг 800 гр.,
  • стільки ж картоплі (бажано молодого) маленького розміру,
  • 1 середній апельсин,
  • 3 гілочки тархуну,
  • 2 ст. л. оливкової олії,
  • сіль за смаком.

До цієї страви я рекомендую приготує соус, поки наша рибка буде запікатися.

Для нього нам знадобляться:

  • 1 великі солоний огірок,
  • 5 ст. л. сметани,
  • 3 гілочки кропу,
  • 1 ч. л. соку лимона.

Зрозуміло, спершу необхідно випатрати і вимити форель, як було описано вище. Натираємо рибу сіллю і скроплюємо її оливковою олією. Всередину кладемо гілочки тархуну.
Тепер нарізаємо апельсин кільцями товщиною в кілька міліметрів. 2/3 цієї нарізки рівним шаром викладаємо на фольгу, потім рибу, а зверху – решту апельсин. Герметично закутуємо все фольгою.
Займаємося гарніром. Якщо ви будете готувати молоду картоплю, то його потрібно просто ретельно вимити й обсушити. Якщо ні, то очищаємо його від шкірки і ріжемо на кілька часточок середнього розміру. Солимо, скроплюємо маслом і викладаємо на деко. На нього ж кладемо нашу форель.
Відправляємо блюдо в духовку, нагріту до 180 на 35 хвилин. Хвилин за 5 до кінця з риби потрібно зняти фольгу і апельсини і продовжити готувати. Завдяки цьому ми отримаємо золотисту скориночку. Перед подачею вийміть з риби гілочки тархуну.
Так, тепер соус. Готується він дуже просто. Потрібно всього-навсього змішати сметану з дрібно нарізаним солоним огірком і дрібно посіченою петрушкою, додати лимонний сік і перемішати.

Також хочу розповісти вам, як запекти форель в духовці у фользі з грибами і сиром.
Запікається це блюдо теж, як і попередні, недовго – хвилин 30.

Для його приготування ми будемо використовувати:

  • 4 штуки форелі невеликого розміру,
  • 300 гр. шампіньйонів,
  • 1 невелика цибулина,
  • 150 гр. твердого сиру,
  • 1 ст. л. оливкової олії,
  • сіль за смаком.
Дивіться також:  Як спекти паски | Рецепти з фото

Форель необхідно уважно випатрати, очистити від лушпиння і зрізати плавники. Голову чіпати не будемо, але потрібно буде видалити риб’ячі очі. Промиваємо рибу, обсушуємо, натираємо сіллю всередині і зовні. Залишаємо і займаємося начинкою.
Гриби миємо і або дрібно нарізаємо їх, або натираємо на терці. Тепер ми повинні позбутися від зайвої рідини. Для цього на невеликій кількості олії обсмажуємо їх, поки вся рідина не випарується. Коли вони охолонуть, змішуємо їх з дрібно натертим сиром. Цією сумішшю начиняємо форель.
Нарізаємо тонкими кільцями цибулю і половину викладаємо на фольгу, потім рибу і зверху знову цибулю. Відправляємо в духовку на 25-30 хвилин. Запікати страву має при температурі 180. Все, наша рибка готова.