Французька ватрушка – 6 рецептів приготування

Французька ватрушка – м’який, солодкий, тане в роті десерт з тіста й сиру. Готується ласощі досить просто, за смаком можна додати ягоди, фрукти або варення.

Класична французька ватрушка з сиром

Компоненти рецепту:

Начинка:

  • сир – 0,5 кг;
  • цукровий пісок – 0,2 кг;
  • два яйця.

Тісто:

  • шматок маргарину – 0,25 кг;
  • ванілін – 2 г;
  • сіль – 1 г;
  • борошно вищий сорт – 0,4 кг;
  • сода – 5 м;
  • цукор – 16 р.

Алгоритм дій:

  • У миску з борошном кладемо шматочки маргарину і рубаємо обидва продукту ножем до утворення кришива.
  • Туди ж насипаємо сіль, ванілін, цукор і соду. Знову скористаємося ножем для перемішування інгредієнтів.
  • Сир з’єднайте з цукром для начинки, і сирими яйцями. Вимішуємо до однорідності складу.
  • Отримане тісто ділимо навпіл.
  • Першу частину розподіляємо по дну дека, на тісто викладаємо сирну суміш.
  • Зверху додаємо решту тіста і рівномірно розподіляємо її по начинці.
  • Заздалегідь поставте в духовку температурний режим 200 градусів. Залишилося запекти ласощі протягом 20 хвилин.
  • В кінці у вас вийде дуже смачна ватрушка з золотистим верхи.

Готуємо в мультиварці

Список продуктів:

Для замісу тіста:

  • цукор – 170 г;
  • сода – 1 щіпка;
  • борошно – 0,3 кг;
  • сіль – 1 щіпка;
  • масло – 0,2 кг.

Для начинки:

  • яйце – 4 шт.;
  • сир – 0,4 кг;
  • жменю родзинок;
  • цукровий пісок – 180 г;
  • жменя цукатів;
  • цукор ванільний – 10 р.

Як робиться французька ватрушка з сиром:

  • З’єднуємо соду, просіяне борошно, 15 грамів цукру, маленькі шматочки масла і сіль. Кришимо отриману суміш ножем.
  • Для начинки з’єднуємо збиті яйця, сир, обидва види цукру і промиті родзинки з цукатами.
  • Обробляємо мультиварочную чашу рафінованим маслом, включаємо програму «Випічка».
  • Засипаємо туди 2/3 тіста, на нього викладаємо всю начинку з сиру і закриваємо рештою тестом, рівномірно розподіливши його.
  • Запікаємо десерт протягом 80 хвилин.
Дивіться також:  Лоранський пиріг з куркою і грибами – 7 найсмачніших рецептів французького відкритого пирога

Ласощі з ягодами

Що потрібно взяти:

  • жменя свіжої полуниці;
  • борошно – 0,32 кг;
  • щіпку ваніліну;
  • жменю абрикос;
  • три яйця;
  • цукор – 0,2 кг;
  • сир – 0,6 кг;
  • щіпку соди;
  • вершкове масло – 0,16 кг

Як спекти французьку ватрушку:

  • Заморозьте шматок масла і подрібніть за допомогою терки. Додайте до суміші борошна, 100 грамів цукру та соди. Тісто має бути пухким.
  • З’єднуємо цукор, що залишився з сирими яйцями і сиром, збиваємо.
  • Пісочне тісто ділимо на дві половини. Одну з них викладаємо на дно спеціальної форми для ватрушки.
  • Робимо прошарок з сирної начинки і засипаємо її другою половиною тіста.
  • Поставте температурний режим духовки на 180 градусів і готуйте в неї сирну ласощі протягом години.

Як спекти пиріг «Французька ватрушка»

Ласощі можна приготувати у формі звичайної круглої ватрушки, а можна спекти справжній пиріг.

Склад рецепта:

Сирна начинка:

  • ванілін – 2 г;
  • цукровий пісок – 0,2 кг;
  • два курячих яйця;
  • сирна маса – 0,5 кг

Основа:

  • борошно пшеничне – 0,32 кг;
  • шматок масла – 0,18 кг;
  • розпушувач для тіста – 11 р.

Поетапна інструкція:

  • Завантажуємо в кухонний комбайн сир, сирі яйця, цукор і збиваємо до однорідної консистенції.
  • Шматочки масла з’єднуємо з сумішшю просіяного борошна і розпушувача, формуємо пісочне тісто з допомогою ножа.
  • У форму для пирога поміщаємо пергамент, обробляємо його маслом.
  • Вниз викладаємо 1/2 тіста, на нього розподіляємо вміст кухонного комбайна.
  • Засипаємо начинку залишилися пісочним тістом, розподіляючи його рівномірно руками.
  • Випікаємо ласощі в духовій печі, прогрітій до температури 180 градусів 40 хвилин.
  • Насолоджуємося шматочками королівської ватрушки у формі пирога, запиваючи її кавою або чаєм.

З яблуками

Необхідні продукти:

Начинка:

  • щіпка кориці;
  • яйце – 2 шт.;
  • сир нежирний – 0,2 кг;
  • цукровий пісок – 0,1 кг;
  • свіжі яблука – 0,28 кг
Дивіться також:  Шарлотка на кефірі – 7 рецептів

Тісто:

  • цукровий пісок – 30 г;
  • борошно біла – 240 г;
  • харчова сода – 3 г;
  • шматок маргарину – 180 г;
  • рафінована олія для обробки дека – 10 мл

Поетапне приготування:

  • У неглибоку чашку кладемо злегка розм’якшений маргарин. Додайте до нього цукор і соду.
  • Окремо проведіть через сито борошно і засипте її до попередніх інгредієнтів.
  • Всі разом перетираємо руками до утворення однорідного кришива.
  • В окремий посуд висипаємо сир.
  • Виливаємо до нього два курячих яйця. Насипаємо цукор і перемішуємо сирну масу.
  • З помитих яблук видаляємо серцевину з насінням і тонку шкірку. М’якоть шаткуємо невеликими шматочками і обвалюють у кориці.
  • Об’єднуємо яблука і сир.
  • Обробляємо деко або форму 10 мл олії.
  • Ділимо навпіл тісто. Однією частину засипаємо дно і стінки форми.
  • Розподіляємо шар яблучно-сирної начинки і засипаємо її залишилися крошевом.
  • Включаємо духовку, встановлюємо її температуру на 180 градусів і випікаємо смачний пиріг 40 хвилин.

Рецепт правильного харчування

Список інгредієнтів:

На тісто:

  • мед – 90 г;
  • вівсяні пластівці – 0.2 кг;
  • кориця – 4 г;
  • сода в оцті – 3 г;

Для начинки:

  • один банан;
  • сир – 0,25 кг;
  • вівсяне борошно – 15 г;
  • одне яйце.

Як зробити дієтичну французьку ватрушку:

  • Подрібнюємо в блендері вівсяні пластівці. Наливаємо в отриману борошно мед, насипати соду і мед. Кришимо масу ножем.
  • Знову завантажуємо в блендер шматочки банана, сир, виливаємо яйце і засипаємо трохи вівсяної муки, перемелюємо.
  • Викладаємо майбутню ватрушку на деко стандартним для неї способом: 1/2 тесту – начинка – 1/2 тесту.
  • Готуємо в духовій печі 20 хвилин при 180 градусах.

Секрети ідеальної випічки

  • Для того щоб пісочне тісто ватрушки було більш м’яким, краще додати в нього вершкове масло, ніж маргарин, який вважається більш жорстким за своїми властивостями.
  • Якщо начинка вийшла занадто рідкою, і ви побоюєтеся, що вона витече з ласощі, додайте в неї трохи борошна. На смак начинки борошно не вплине.
  • Для французької випічки не підійде звичайне м’яке еластичне тісто. Для ідеального тіста з’єднайте борошно з замороженим маслом і порубаєте ножем.
Дивіться також:  Бананові оладки – 8 рецептів приготування