Фрикадельки в томатному соусі – 5 рецептів

Доповнити перше блюдо або замінити ситний гарнір допоможуть фрикадельки в томатному соусі – 5 кращих рецептів, які підкорили своєю простотою і в той же час вишуканістю багатьох. Маленькі м’ясні кульки традиційно додавати в суп, для додання ситності першого страви і поліпшення його смаку. Зараз їх готують як самостійна страва, застосовуючи різні технології і комбінуючи різні продукти. Чим же відрізняються фрикадельки від тюфтельок, як їх правильно готувати – все це в кращих рецепти від відомих кухарів.

Фрикадельки в томатному соусі – класичний рецепт в духовці

Фрикадельки порівняно з тюфтельками називають більш витонченими, гармонійними і повноцінними.

Традиційно м’ясні кульки готуються з:

  • свинини – 550 г;
  • ріпчастої цибулі – 2 невеликі цибулини;
  • часнику – 2 зубчики;
  • сметани – 30 мл;
  • томатної пасти – 45 мл;
  • меленої паприки 1 ч. л.;
  • духмяного перцю, солі і лаврового листа;
  • рослинного масла.

З м’яса потрібно приготувати фарш, посолити його, поперчити за смаком. Добре доповнити і поліпшити смак продукту допоможе щіпка мускатного горіха. Фарш необхідно ретельно вимішати і трохи відбити, для надання йому еластичності, легкості, легкості і однорідності. Це позитивно вплине на смак кінцевого продукту.

З фаршу формуються невеликі фрикадельки – їх розмір повинен бути не більше перепелиного яйця.

Щоб в процесі приготування м’ясо не прилипало до рук, потрібно постійно змочувати пальці в чистій воді.

У сковороду потрібно налити олію, розігріти його і викласти в ємність фрикадельки, обсмаживши їх з обох боків до появи рум’яної скоринки. Поки продукт готується, необхідно в окремій ємності змішати сметану, пасту, спеції, залити їх чистою водою і згасити протягом 8 хвилин. Готовий соус після додається до фрикадельок, і вони продовжують гаситися ще 15 хвилин. Приготоване блюдо подається теплим, як самостійну страву або доповнення до будь-якого гарніру.