Фрікасе з курки з грибами – 6 рецептів приготування

Французька кухня багатогранна. Фрікасе з курки з грибами – це одне з класичних страв Франції. Нарізані шматочки м’яса птиці або кролятини тушкують у вершковому соусі. Прекрасним доповненням до фрікасе з курки є рис.

Класичний рецепт

Для класичного рецепту необхідний склад продуктів:

  • курячі грудки – 300 г;
  • борошно – 20 г;
  • курячий бульйон – 1 ст.;
  • порція вершкового (або топленого) масла для обсмажування:
  • жовток;
  • лимонний сік;
  • вершки – 50 мл;
  • сіль, перець.

Готуємо фрікасе послідовно:

  • Нарізати м’ясо, обсмажити при помірному нагріві.
  • Влити бульйон, тушкувати 5-7 хвилин.
  • Додати сіль і перець.
  • Довести до напівготовності.
  • В той час, як гаситься м’ясо, необхідно приготувати соус. Саме він поліпшить якість і підвищить поживну цінність страви. Основою для соусу послужать вершки, куди слід вбити жовток і все збити до однорідної маси.
  • У майже готове м’ясо влити соус. Згасити ще 4-5 хвилини.

У фрікасе додають овочі і гриби. Просте у приготуванні блюдо дуже смачне і поживне.