Фрукт папайя – 7 рецептів страв з екзотичним фруктом

У тропічних країнах повсюдно використовують папайю. Жиделям давно відомо про її лікувальних і смакових якостях. У нашій країні плоди тільки починають користуватися популярністю, і не всі знають що можна з ними приготувати. Пропонуємо вам цікаві та смачні варіанти приготування.

Чим корисний і шкідливий фрукт папайя

Перш ніж приступити до приготування страв з фрукта, слід розібратися в його корисних і негативних якостях.

Розглянемо спочатку користь для організму.

Фрукт містить:

  • залізо;
  • фруктозу;
  • вітаміни (Е, Д, С, А, В);
  • калій;
  • клітковину;
  • магній;
  • бета-каротин;
  • кальцій;
  • фосфор.

За складом фрукт нагадує шлунковий сік. Тому він з легкістю перетравлює білки і жири, що надходять в організм з їжею. При вживанні очищається кишечник і шлунок. Повністю розчиняються залишки білка.

Рекомендують вживати при:

  • гастриті;
  • коліті;
  • тромбозі;
  • виразках кишечника;
  • бронхіальній астмі;
  • остеохондрозі.

Корисне вживання під час вагітності. Рекомендовано включати в раціон маленьким дітям і навіть в якості першого прикорму для немовлят.

Папайя:

  • допомагає тонізувати організм;
  • відновлює втрачені сили;
  • робить імунітет міцніше;
  • при постійному вживанні нормалізується рівень цукру;
  • краще починає працювати печінка;
  • допомагає вилікувати опіки та різні шкірні хвороби;
  • позбавляє від сверблячки при укусах комах;
  • чудове протиглисний засіб.

Негативно на організм можуть впливати незрілі плоди. Їх свіжий сік отруйний. Коли потрапляє на шкірні покриви – викликає алергічні реакції і роздратування. Негативним впливом володіє тільки молочний сік. Як тільки він стає прозорим, токсичні властивості зникають і шкоди організму він не приносить.

Недозрілий плід протипоказано застосовувати вагітним. Так як він провокує скорочення м’язів матки, що викликає викидень.