Фруктовий салат – 18 рецептів приготування для дітей і дорослих

Різноманітні фруктові салати – це варіант десерту, який одночасно дуже смачний, корисний і моментально готується. Для такої страви можна використовувати самі різні фрукти, ягоди. Найбільш цікаві рецепти фруктових салатів в цій добірці.

Фруктовий салат з збитими вершками

Інгредієнти: по 2 шт. солодких яблук, м’яких ківі і груш, апельсин, банан, збиті вершки.

  • Всі фрукти миються, чистяться від шкірки і всього зайвого.
  • Яблука, груші та ківі нарізати кубиками.
  • Апельсини трикутниками разом з білими плівками, банан – тонкими кружечками.
  • Десерт перемішується і викладається в прозорі піали.
  • Зверху кожна порція рясно поливається збитими вершками. Найзручніше використовувати продукт з балончика.

Готовий салат зі збитими вершками прикрашається залишилися шматочками свіжих плодів.

Готуємо зі сметаною заправкою

Інгредієнти: по 2 шт. яблук, бананів, груш, по 170 г свіжої вишні, консервованих кубиків ананасів в сиропі, білого винограду, будь-яких горіхів, свіжих ягід полуниці, 80 г кокосової стружки, 5 мандаринів, 1,5 ст. дуже жирної сметани (відмінно, якщо є домашня).

  • Цитрусові позбавляються від шкірки. Кожна часточка ріжеться навпіл.
  • До мандаринам відразу викладається вишня, кубики ананаса, половинки виноградин без кісточок.
  • Решта фрукти, крім бананів, ріжуться кубиками.
  • Банан, сметана, полуниця перемелюються в блендері. В отриману масу додається стружка кокоса і рубані горіхи.
  • Готовою заправкою поливаються всі перемішані складові з попередніх кроків.

Салат зі сметаною прикрашається маршмеллоу або мармеладом.

Ніжний фруктовий салат з йогуртом

Інгредієнти: 8 темних слив, по 2 шт. мандарини, ківі, велика груша, апельсин, жменя світлого винограду без кісточок, стакан ванільного йогурту.

  • Груша разом з шкіркою нарізати тонкими мініатюрними скибочками. Мандарини чистяться і просто разламываются на часточки.
  • Сливи без кісточок ріжуться четвертинками. Робити це потрібно дуже гострим ножем, щоб не розчавити плоди.
  • Часточки апельсинів ріжуться на 2 – 3 частини. Ківі мельчится кубиками.
  • Кожна виноградинка рубається навпіл.
  • Всі компоненти з’єднуються в загальній посуді. Поливаються заправкою.

Готовий фруктовий салат з йогуртом відразу ж подається гостям.

Ласощі для дитячого свята

Інгредієнти: 6 стиглих соковитих абрикосів, великий апельсин, по 80 г свіжої черешні та полуниці, 2 великі ложки цукрової пудри і наполовину менше апельсинової цедри, 60 г вершкового йогурту, щіпка кориці.

  • Для заправки до салату змішується вершковий йогурт, мелена кориця і цукрова пудра. Можна злегка компоненти збити блендером.
  • Всі фрукти та ягоди нарізати невеликими шматочками.
  • Інгредієнти змішуються в красивою посуді, заливаються підготовленої у першому кроці заправкою.

Готовий десерт можна подавати до столу в загальній салатниці, розділити по креманках або й зовсім придумати оригінальний спосіб, наприклад, розкласти частування половинки від апельсинів без м’якоті. Останній варіант особливо подобається маленьким гостям.

 

Загрузка...

Незвичайний фруктовий салат з морозивом

Інгредієнти: стиглий м’який банан, ківі, 2 персика, груша, солодке яблуко, 2 мандарина, 320 г вершкового морозива, 60 г заварного крему в пакетику (напівфабрикат), 2 ст. жирного молока.

  • Всі фрукти добре промиваються і підсушуються від зайвої вологи. Де необхідно – зчищається шкірка.
  • Інгредієнти рубаються приблизно однаковими шматочками. Чим дрібніше вийдуть фруктові скибочки, тим більше соку виділиться.
  • Половиною молока заливається сухий крем-напівфабрикат. Продукти добре перемішуються і залишають на деякий час.
  • Молоко, що залишилося, доводиться до кипіння. На його поверхні має з’явитися велика кількість бульбашок.
  • Гарячий молочний продукт обережно виливається в основу для крему. Маса швидко активно вимішується. У мисці виявиться гладкий ніжний крем. Його потрібно залишити в прохолоді до повного охолодження.
  • Всі підготовлені на другому кроці фрукти спочатку перемішуються в загальній мисці, після чого розкладаються в невеликі порційні салатники. Зверху виливається остиглий заварний крем.
  • Кожна порція прикрашається великою кулькою вершкового морозива. Можна взяти продукт з шоколадною крихтою.

Одержаний фруктовий салат з морозивом можна додатково посипати подрібненими горіхами.

 

Салат «Курортний роман»

Інгредієнти: 2 м’яких ківі, хурма, банан, стакан виноградин без кісточок, груша, велика ложка гранатових зерен, 1 мал. ложка коньяку без ароматизаторів, 3 ст. л. меду або сиропу від будь-якого світлого варення.

  • Всі фрукти миються. При необхідності плоди чистяться.
  • Заявлені інгредієнти ріжуться однаковими акуратними шматочками, перемішуються. Виноградини найзручніше різати просто навпіл, банани – кружечками.
  • Для заправки з’єднується мед або сироп з коньяком.
  • Отриманою сумішшю поливається салат.

Зверху закуска посипається гранатовими зернятами. Для дітей такий десерт можна заправити рідким медом або сиропом.

Смарагдова черепаха з ківі

Інгредієнти: 4 великих м’яких ківі, 3 солодких мандарина, 80 г світлого родзинок, половинка грейпфрута, яблуко, 70 г молочного шоколаду, половинка лимона, 40 мл вершкового йогурту, 2 великі ложки рідкого меду.

  • Мандарини позбавляються від шкірки і довільно подрібнюються. Яблуко чиститься, рубається кубиками і відразу сбрызгивается соком цитруса. Це виключить потемніння фруктових шматочків.
  • Половинка грейпфрута позбавляється від шкірки, плівок, довільно ріжеться.
  • Шоколад рубається мініатюрними кубиками.
  • Всі підготовлені складові поєднуються. Шоколад також додається до фруктів.
  • Родзинки спочатку обдается окропом, потім промивається холодною водою і тільки після цього висипається в салат.
  • Для заправки змішується жирний густий йогурт і мед.
  • Салат заправляється соусом з попереднього кроку і викладається на велике плоске блюдо у вигляді кола.
  • Ківі (крім одного) очищаються і нарізати дуже тонкими кружечками.
  • Салат обкладається фруктовими пластинками.

З решти ківі вирізається голова і лапки черепахи. Очі та ротик будуть імітувати насіння плодів.

З коньяком

Інгредієнти: 2 повних склянки свіжої полуниці, 2 скибочки дині, по 60 мл коньяку і свіжого виноградного соку, половина склянки чорниці, ¼ ст. цукрового піску, 6 листочків свіжої м’яти. Як зробити фруктовий салат з коньяком, розповідається далі.

  • Спочатку готується сироп для заправки. Для цього в невеликому сотейнику змішується коньяк і виноградний сік. Останній повинен бути виключно свіжовичавленим. Сік з пачок не підійде.
  • Рідина нагрівається, у неї висипається пісок. Маса залишиться на вогні до повного розчинення всіх цукрових кристаликів. Далі заправка остуджується.
  • У салатник викладаються ягоди чорниці, полуниці, нарізана шматочками, дрібні кубики дині.
  • Сюди ж висипаються подрібнені м’ятні листочки.
  • Фруктовий салат заливається постигла заправкою з другого кроку.

Вітамінний морквяно-яблучний салат

Інгредієнти: велика морквина, малий. ложка рідкого меду, кислувате яблуко, 1 ст. л. будь-яких подрібнених горіхів, часточка лимона, 1 ст. л. оливкової олії, свіжа петрушка.

  • Овочі і фрукти миються, чистяться. Морквина треться на тертці з самими великими отворами. Яблуко нарізати довгою тонкою соломкою.
  • Інгредієнти укладаються у містку миску.
  • Заправка готується з олії, свіжовичавленого соку лимона і рідкого меду.
  • До продуктів з першого кроку висипаються подрібнені ножем горіхи, подрібнена зелень.
  • Закуска поливається заправкою.

Перед подачею до столу салат має настоятися 10 – 12 хвилин.

З шоколадним соусом

Інгредієнти: 2 нектарина, банан, жменя в’яленої журавлини, 3 стиглих абрикоса, 12 – 14 білих виноградин, 1 ст. л. мигдалевих пластівців, 1 ч. л. ванільного цукру, половина склянки жирних вершків, 80 г темного шоколаду.

  • Для приготування соусу в сотейник виливаються жирні вершки. У них розмішується ванільний цукор. Суміш доводиться до гарячого стану.
  • У вершки викладаються скибочки шоколаду.
  • При постійному помішуванні соус тримається на самому повільному вогні. Коли шоколад повністю розчиниться, ємність потрібно накрити харчовою плівкою і залишити остуджуватися.
  • Журавлина заливається крутим окропом, залишають на кілька хвилин, після чого позбавляється від рідини і обсушивается.
  • Фрукти ретельно промиваються, чистяться, позбавляються від кісточок, ріжуться невеликими приблизно однаковими шматочками.
  • Всі інгредієнти з попереднього кроку змішуються в салатнику. До них додається журавлина.
  • Салат розкладається порційно в креманки.

Готове ласощі поливається остившім соусом і присипається мигдальними пластівцями.

Десерт з ківі, апельсинів, яблук і бананів

Інгредієнти: великий стиглий банан, солодкий апельсин, кислувате яблуко, м’яке ківі, 6 шт. полуниці, 7 – 8 шт. свіжих ягід полуниці, жирна сметана, цукрова пудра.

  • Яблуко миється, обтирається паперовими серветками. Шкірка плоду залишається, а серцевина повністю видаляється. Решта ріжеться середніми кубиками.
  • Шматочки викладаються по містку миску і поливаються сметаною, змішаною з цукровою пудрою.
  • Ківі очищається і ріжеться такими ж скибочками. Фрукт відправляється до яблуку і також поливається сметаною заправкою.
  • Залишилося додати в миску кружальця банана, часточки апельсина без плівок, розрізані на 2 – 3 частини, а також тонкі пластинки свіжої полуниці.

Зверху десерт також поливається сметанним соусом і подається до столу.

З гірчичною заправкою

Інгредієнти: 2 лайма, 3 ст. зелених виноградин, стільки ж свіжої полуниці і чорниці, половинка банана.

  • Виноградини ріжуться половинками і висипаються в миску.
  • До них додаються тонкі кружальця банана.
  • У салатник відправляються всі ягоди, нарізані на невеликі шматочки.
  • З лайма сік віджимається. Шкірка одного з них дрібно треться.
  • Мед, цедра і сік цитрусового змішуються. Отриману заправку найкраще залишити на 2 – 3 години. Якщо часу немає, то можна використовувати соус відразу ж.
  • Заправка виливається до фруктам і ягодам.

Ласощі добре перемішується і подається гостям.

З полуницею

Інгредієнти: половина склянки свіжої полуниці, ¼ ст. мигдалю (перемішаного з медом), половина яблука, 3 ст. свіжого молодого шпинату, 1 ст. л. яблучного оцту і меду, ½ ст. цукрового піску.

  • Шпинат подрібнюється і викладається у велику миску. Туди ж висипаються кубики яблука.
  • До нього додається мигдаль, четвертинки свіжої полуниці.
  • Після перемішування інгредієнти перекладають у посуд, що герметично закривається. Суміш поливається оцтом, змішаним з піском і медом, збивається міксером.

Через 20 хвилин настоювання в прохолоді салат буде повністю готовий до вживання.

Тайський салат «Бангкок» з ананасом

Інгредієнти: по 40 г груші, персика, манго, по 20 г лісового горіха, білого винограду, малини, кешью і мигдалю, велике солодке яблуко, ананас.

  • У великого ананаса зрізується верхівка. Далі віддаляється вся серцевина.
  • Яблуко без шкірки ріжеться навпіл. Перша його частина рубається кубиками і запікається в мікрохвильовці до м’якості, а друга подрібнюється таким же чином і обсмажується на сковорідці з цукром.
  • Як тільки фруктові шматочки на плиті пустять сік, до них додається малина, всі рубані горіхи. Суміш викладається в миску і добре вимішується. Це і буде соус для салату.
  • Всі компоненти чистяться, нарізати однаковими акуратними шматочками і висипаються в ананас. Туди ж відправляється і м’якоть останнього, а також запечені в мікрохвильовці яблука.

Салат з ананасом заправляється оригінальним соусом з третього кроку.

Готуємо по бразильському рецептом

Інгредієнти: половинка солодкого яблука, 2 мандарина, гілочка світлого винограду, банан, бульба селери, 2 ст. л. легкого майонезу.

  • Всі компоненти промиваються. При необхідності чистяться.
  • Яблуко і селеру ріжеться соломкою, кружечками банани.
  • Продукти перемішуються, до них висипаються половинки знятих з гілочки виноградин без кісточок.
  • Мандарини просто поділяються на часточки.

Змішані компоненти заправляються легким майонезом і викладають гіркою на плоску тарілку.

Грушевий салат з волоськими горіхами

Інгредієнти: велика м’яка груша, 20 г волоських горіхів, по 10 г мигдалю, кокосових чіпсів, молочного шоколаду, половинка апельсина.

  • Груша разом з шкіркою нарізати тонкими пластинками.
  • Волоські горіхи крупно рубаються ножем.
  • Інгредієнти відправляються в загальну миску.
  • До них переміщуються кокосові чіпси і нарізаний кубиками молочний шоколад. За своїм смаком можна використовувати і гіркий компонент.
  • Мигдаль подрібнюється в крихту, наприклад, за допомогою кавомолки, після чого з’єднується зі свіжовичавленим апельсиновим соком.

Перемішані інгредієнти поливаються заправкою з п’ятого кроку.

Фруктова ялинка — салат на святковий стіл

Інгредієнти: велике яблуко, морква, гілка світлого винограду, 3 мандарина, гілка темного винограду, 3 ківі, 32 шт. зубочисток, скибочка напівтвердого сиру.

  • У яблука зрізається дно, видаляється серцевина. Повинна вийти стійка конструкція, в середину якої вставляється очищена морквина. Це основа майбутнього салату у вигляді ялинки.
  • Морква і яблуко покриваються зубочистками. На них по черзі насаджуються цілі виноградини без кісточок двох кольорів, часточки мандаринів і скибочки ківі.
  • У результаті повинна вийти гарна ялинка, на якій виноград імітує іграшки.

Наверх конструкції встановлюється «зірка» з сиру.

Швидкий фруктовий салат з сиром фета

Інгредієнти: середня груша, яблуко, по пучку листя шпинату та салату, 40 г волоських горіхів, 110 г сиру фета, сік половини лимона, сіль, перець, 1 ст. л. меду і меленого імбиру, ¼ ч. л. гірчиці 4 ст. л. олії оливи.

  • Для заправки з’єднується тертий імбир, масло, сік цитрусового, гірчиця, мед. Соус присмачується перцем і сіллю.
  • Сир ріжеться кубиками.
  • Горіхи обсмажують на сухій сковороді і дрібно рубаються.
  • Яблуко та груша позбавляються від насіння і ріжуться мініатюрними тонкими пластинками. Далі вони сбрызгиваются лимонним соком.
  • Всі продукти змішуються. Додаються порвані руками невеличкі частини зелених листя.

Готовий салат поливається заправкою і одразу подається до столу.

Спробуйте нові рецепти:

Загрузка...