Фунчоза по-корейськи – 7 рецептів приготування в домашніх умовах

Термін в кулінарії фунчоза вже давно ні на кого не секрет — це рисова локшина, дозволяє зробити наш раціон багатшими. Корейська кухня завоювала популярність вже давно. Поєднання ніжною на смак фунчозы і гостроти пікантних приправ виграють серед інших страв. Готується фунчоза по-корейськи дуже просто, легкі рецепти дозволять робити її за лічені хвилини!

Заправка для фунчозы по-корейськи

Кухня Кореї передбачає достатню кількість приправ в рецептах. З ароматними добавками можна експериментувати, регулюючи їх на свій смак. Однак існують традиційні продукти, які потрібно обов’язково додавати при приготуванні заправки для фунчозы.

В торгових центрах пропонують готовий склад, але ви можете зробити це самі.

Необхідний продуктовий набір:

  • класичний соєвий соус — 30 г;
  • винний або рисовий оцет — 25 г;
  • цукор-пісок — 1 ложка;
  • кухонна сіль — за смаком;
  • чорний і пекучий перець.

Кроки виконання:

  • Соєвий соус змішати з оцтом в скляній ємності.
  • Розчинити у складі цукор і сіль.
  • Всипати перець, відкоригувати гостроту на свій смак.
  • Перелити заправку в скляний посуд, зберігати в холодильнику до 4 тижнів.

Завдяки заправці ви можете приготувати закуску в будь-який час, витративши мінімум часу.

Фунчоза по-корейськи — базовий рецепт з овочами

На основі базового рецепта, можна готувати закуску з різноманітними продуктами, додаючи рибу, м’ясо, морепродукти, гриби, овочі і навіть фрукти. Кожен раз будете отримувати щось оригінальне, грайте зі смаком і експериментуйте. Ваше кулінарну майстерність перевершить очікування! Фунчозу можна готувати заздалегідь, а заправка взагалі зберігається дуже довго. Локшину не варять, її просто запарюють окропом. Це блюдо — казка!

Необхідний продуктовий набір:

  • рисова локшина — 100 г;
  • середня морква;
  • свіжий огірок — 1-2 шт.;
  • червона цибулина;
  • зубчик часнику;
  • сіль, спеції;
  • рафінована олія;
  • зерна кунжуту;
  • заправка для фунчозы — 35 мл
Дивіться також:  Як готувати кролика – 10 рецептів в сметані, духовці – смачно!

Кроки виконання:

  • Залийте фунчозу гарячою водою на пару хвилин до розм’якшення. Злийте воду, покладіть в друшляк і охолодіть.
  • Наріжте овочі соломкою. Змішайте їх між собою, вичавити через прес часник.
  • Залити заправкою овочі для фунчозы. Додати локшину, перемішати.
  • Обсмажити в невеликій кількості олії насіння кунжуту, помістити їх до решти інгредієнтів.
  • Поставити на полицю холодильника на кілька годин. Закуска по-корейськи готова!

Овочі для цього салату не вимагають термічної обробки, але при бажанні їх можна злегка обсмажити з додаванням часнику.

Як приготувати з м’ясом

Необхідний продуктовий набір:

  • рисова локшина — 120 г;
  • телятина філейна частина — 290 г;
  • рослинна олія -15 г;
  • морква;
  • цибулина;
  • часник;
  • червоний солодкий перець;
  • сіль, спеції;
  • заправка для фунчозы.

Кроки виконання:

  • Телятину нарізати дуже тонкою соломкою, додати сіль і перець, добре перемішати. Нехай трохи промаринується, що утворився сік злити.
  • Обсмажити м’ясо на розігрітій сковороді під кришкою, воно повинно обсмажуватися, а нудитися. Довести телятину до готовності, зняти з вогню.
  • Запарені окропом локшину, остудити. Нарізати соломкою овочі. Цибулю півкільцями, злегка обсмажити, щоб розм’як.
  • Всі компоненти з’єднати з м’ясом, додати часник і заправку для фунчозы.
  • Якщо немає готової заправки, влити в рівних пропорціях соєвий соус і оцет. Посилити смак ложечкою цукру і спецій для корейської моркви.

М’ясо для приготування закуски можна взяти будь-яку, головне щоб воно не було жорстким.

З корейською морквою і свіжим огірком

Необхідний продуктовий набір:

  • рисова локшина — 100 г;
  • корейська морква — 250 г;
  • огірки — 1-2 шт.;
  • зерна кунжуту;
  • заправка для фунчозы.

Кроки виконання:

  • Запарити в окропі локшину, злити воду і охолодити.
  • Нарізати тонкою соломкою огірки, чистити шкірку не потрібно. Їх також можна натерти на спеціальну терку.
  • Додати огірки до морквині, все перемішати. Заправити соусом, всипати остиглу локшину. Зверху посипати кунжутом, охолодити в холодильнику і можна подавати до столу.
Дивіться також:  Пельмені в духовці – 11 рецептів запікання

Фунчоза з овочами любить морквину, але, на жаль, не завжди у продажу бувають свіжі огірки. При необхідності їх можна замінити маринованими, смак вийде приголомшливий!

Готуємо з куркою і кабачками

Необхідний продуктовий набір:

  • фунчоза — 125 г;
  • кабачок або цукіні — 180 г;
  • куряче філе — 250 г;
  • оливкова олія;
  • часник;
  • морква;
  • заправка;
  • сіль, спеції.

Кроки виконання:

  • Очистити і натерти тонкою соломкою кабачки з морквою.
  • Нарізати тоненько курку, замаринувати в заправці, витримати трохи. Злити сік і обсмажити до готовності під кришкою.
  • Запарити локшину, остудити, всипати до неї овочі і м’ясо. Заправити і перемішати, видавити зубки часнику.
  • Витримати в холодильнику, ще раз добре перемішати, закуска готова!

Кабачки дивовижний овоч, вони практично не містять калорій, дуже корисні і не вимагають термічної обробки. У салат фунчоза по-корейськи можна класти будь-які сорти кабачків, цукіні і патисонів.

Фунчоза по-корейськи з куркою

Необхідний продуктовий набір:

  • фунчоза — 180 г;
  • філе курки — 270 г;
  • заправка — 35 г;
  • рослинне масло — 15 г;
  • часник, сіль, спеції;
  • червоний або зелений перець.

Кроки виконання:

  • Курку нарізати соломкою, замаринувати її в заправці зі спеціями. Обсмажити на сковороді до готовності, остудити
  • Нарізати тонко солодкий перець, додати до м’яса. Видавити ароматний часник.
  • Запарити локшину, з’єднати все разом перемішати. Охолодити в холодильнику.

Куряче м’ясо вдало поєднується з рисовою локшиною і заправкою, вона швидко готується, і завжди вийдуть м’якою і смачною.

Смачний салат з креветками

Необхідний продуктовий набір:

  • рисова локшина фунчоза — 200 г;
  • креветки сирі — 250 г;
  • часникові часточки;
  • заправка для фунчозы по-корейськи — 40 мл;
  • гіркий перець свіжий;
  • зелень;
  • морква;
  • сіль, спеції, кріп, лавр.
Дивіться також:  Яєчня – 12 рецептів приготування

Кроки виконання:

  • У солоній воді з кропом і лаврушкой відварити до готовності креветок. Злити воду, охолодити.
  • Запарити локшину, натерти на тертці моркву. Дрібно нарізати перець, його кількість залежить від смаку.
  • До локшині додати креветки, морква, часник. Все залити заправкою, за смаком додати спеції і сіль. Дати настоятися в холодильнику, щоб всі продукти промариновались.

Креветки можна брати чищені або в панцирі. Якщо продукт варений, то термічна обробка не потрібна. Довго варити або смажити не потрібно, інакше загубиться смак.

З коктейлем з морепродуктів

Необхідний продуктовий набір:

  • рисова локшина — 180 г;
  • морський коктейль — 250 г;
  • кріп;
  • морква;
  • заправка для фунчозы;
  • часник;
  • рослинна олія;
  • спеції, коріандр;
  • сік лимона 1 ч. ложка.

Кроки виконання:

  • Розморозити морський коктейль, злити сік, промити і залити соком лимона— це дозволить прибрати зайві запахи.
  • Розігріти на сковороді олію, кинути на дно роздавлені зубчики часнику, прожарити, щоб віддали запах, після чого прибрати. Обсмажити на цьому маслі морепродукти, щоб вони змінили свій колір. Довести до ступеня готовності al dente — на зубок.
  • Запарити локшину, натерти моркву, заправити все соусом, додати морепродукти, спеції, коріандр.
  • Охолодити, подавати на плоскій тарілці. Прикрасити зеленню.