Галетне печиво – 5 рецептів в домашніх умовах

Галетне печиво вважається одним з найбільш малокалорійних, готується просто і не вимагає великої кількості різноманітних продуктів.

Галетне печиво – що це таке?

Галетне печиво – вид випічки, яка містить в собі мінімум калорій, оскільки готується в основному з борошна і води, виходить тонка, ніжна.

Назва походить від французького gal, що означає «голяк». Або ж ще один варіант – іспанські коржі називаються «галети».

Печиво підходить тим, хто худне, вагітним і дітям, а також тим, у кого проблеми зі шлунком або цукровий діабет. Це відмінний варіант, коли хочеться чогось солодкого, але не можна.

Класичний варіант приготування

Якщо ви вирішили приготувати галетне печиво, але починати варто, звичайно ж, з самого простого базового рецепта.

Необхідні продукти:

  • дві ложки крохмалю;
  • половина ложечки розпушувача;
  • велика ложка цукру;
  • 140 грам борошна;
  • 30 мілілітрів води;
  • щіпка солі;
  • 2 ложки рослинної олії.

Процес приготування:

  • Підготуйте глибоку ємність, викладіть в неї всі сипучі інгредієнти зі списку і добре перемішайте.
  • Окремо вливаємо воду в каструлю, з’єднуємо з рослинним маслом і доводимо до кипіння, після чого відправляємо до сухої суміші і починаємо вимішувати поки вона не стане досить щільною. Але не переборщіть, не потрібно тиснути занадто сильно.
  • Загорніть отриману масу в харчову плівку і покладіть в холодильник приблизно на 30 хвилин.
  • Через зазначений час поділити на частини, перетворити їх в тонкі пласти, не більше 1,5 міліметра товщиною, і вирізати будь-які форми.
  • Зробити на заготовках кілька проколів виделкою, щоб все добре пропеклося, викласти на деко і тримати близько шести хвилин на 200 градусах в заздалегідь прогрітій духовці.

Галетне печиво «Марія» в домашніх умовах

Це печиво мабуть найпопулярніше серед галетных видів і якщо вам подобається, то зовсім не обов’язково бігти в магазин, адже його можна зробити і самостійно.

Дивіться також:  Печиво з кокосовою стружкою – 8 рецептів, як приготувати смачне домашнє печиво

Необхідні продукти:

  • ложечка соди;
  • велика ложка води;
  • склянка борошна;
  • одне яйце;
  • дві великі ложки цукру.

Процес приготування:

  • Помістити яйце в миску, злегка збити до піни, додати цукор, соду, воду і все добре перемішати. За бажанням можна покласти ще одну ложку рослинного масла, щоб зробити випічку трохи жирніше.
  • В отриману масу засипаємо борошно, доводимо її до однорідності і, прикривши харчовою плівкою, даємо постояти близько 30 хвилин, причому в холодильник прибирати не треба, залиште при кімнатній температурі.
  • Розкачайте масу в тонкий лист, виріжте з нього круглі форми середнього розміру і зробіть на кожній заготівлі 16 дірочок, краще всього за допомогою зубочистки. Це робиться для того, щоб печиво залишалося плоским.
  • Відправте в духовку, прогріту до 180 градусів, і тримайте близько 20 хвилин, але все ж таки поглядали і якщо печиво стало рум’яним, то можна дістати його раніше.

Дієтичний покроковий рецепт

Звичайно, галетне печиво і так досить легке, якщо говорити про випічці, але можна зробити його і зовсім дієтичним.

Необхідні продукти:

  • ложечка розпушувача;
  • велика ложка цукру;
  • щіпка солі;
  • одне яйце;
  • ложка рослинної олії;
  • склянка борошна;
  • ложка води або молока.

Процес приготування:

  • Готуємо дві ємності. В одній з’єднуємо борошно і розпушувач, добре перемішуємо, а в іншій – цукор, сіль і яйце. Потім сюди ж вливаємо олію і воду і засипаємо борошно з першої ємності. Вмішуємо все до однорідного стану і розкочуємо пласт.
  • З нього вирізаємо форми, робимо на них кілька проколів виделкою або зубочисткою, викладаємо у форму і відправляємо в духовку на п’ять хвилин, включивши нагрівання на 200 градусів.

Галетне печиво «Наполеон»

Це печиво виходить більш насиченим, ароматним і не дуже твердим, але при цьому зростає і його калорійність.

Дивіться також:  Домашнє печиво – 11 простих і смачних рецептів

Необхідні продукти:

  • 30 грам цукрової пудри;
  • півтори склянки борошна;
  • 0,1 кг масла вершкового;
  • третина маленької ложки солі;
  • 130 мл молока;
  • трохи ванілі;
  • півтора склянки крохмалю.

Процес приготування:

  • Перед тим як приступити до готування обов’язково покладіть вершкове масло на 10 хвилин у морозилку, воно знадобиться холодним. Після цього подрібніть за допомогою великої терки.
  • Додайте до нього всі сухі інгредієнти зі списку і виделкою як би розітріть все до утворення крихти.
  • В отриману масу додайте молока і доведіть до однорідності. Повинен вийти досить щільний клубок, який зовсім не липне до рук. Якщо не вийшла потрібна консистенція, то спробуйте покласти ще трохи крохмалю.
  • Перетворіть її в тонкий пласт, якщо хочете більш м’яку текстуру, то зробіть товщину близько п’яти міліметрів.
  • А тепер саме цікаве, чому це печиво називається «Наполеон», тобто воно теж повинно бути листковим. Для цього скручуємо підготовлений пласт в рулет і знову його розкачуємо, проробляємо ці дії три рази.
  • Вирізаємо потрібні форми, викладаємо їх на деко і доводимо до готовності на 200 градусах протягом п’яти хвилин.

Варіант для годуючих мам

Жінки, які годують дітей, повинні з собою обережність підходити до свого харчування, адже вся їжа так само потрапляє і до малюка, через молоко. Цей рецепт галетного печива абсолютно нешкідливий і до того ж не містить багато калорій.

Необхідні продукти:

  • 30 грам цукру;
  • 10 мл рослинного масла;
  • щіпка солі;
  • 60 мілілітрів води;
  • 20 грам кукурудзяного крохмалю;
  • ложечка розпушувача;
  • 130 грам борошна.

Процес приготування:

  • Змішуємо цукор з сіллю, заливаємо їх заздалегідь добре прогрітою водою, перемішуємо і чекаємо повного розчинення.
  • Потім вливаємо туди рослинне масло і знову заважаємо.
  • В іншій ємності змішуємо борошно, розпушувач, крохмаль і цю масу починаємо акуратно всипати туди, де вода, постійно заважаючи і доводячи до однорідності.
  • Обертаємо харчовою плівкою і прибираємо на 30 хвилин у холодильник, потім дуже тонко розкачуємо, вирізаємо будь-які форми по своєму смаку, робимо кілька проколів і прибираємо в духовку. Тримаємо там, близько 20 хвилин, включивши нагрівання на 200 градусів.
Дивіться також:  Печиво з варенням – 7 рецептів